Povezane novice

Poslej dvakrat več pašte s podpisom Mlinotest

Primorske 11.05.2023
V Mlinotestu so včeraj v prisotnosti predsednice države Nataše Pirc Musar odprli v celoti posodobljeno tovarno sušenih testenin. S sedem milijonov evrov vredno naložbo so od stare “testeninke” ostali le zidovi. Vodilni proizvajalec testenin v… »

Napako pri dovajanju plinov odkrili zdravnici

Primorske 11.05.2023
Kot so danes na nadaljevanju sojenja v zadevi smejalni plin povedale priče, se je medicinsko osebje v šempetrski bolnišnici usposabljalo v novi reanimacijski sobi. Vadili so postopke s pacienti tako, da so delo simulirali. “Ne moremo pa demontirati… »

70 let Glasbene šole Sežana bodo proslavili z nizom koncertov

Primorske 11.05.2023
“Z gotovostjo lahko trdim, da smo ena uspešnejših glasbenih šol na Primorskem. Glede na to, da se okrog 25 nekdanjih učencev šole ta čas šola na različnih konservatorijih doma in v tujini, pa potrjuje, da smo jim dali odlične temelje,” je ob… »

V izziv jim je miselni proces, ki pripelje do ideje in rešitve

Primorske 11.05.2023
Na aprilskem državnem tekmovanju iz matematike so se odlično izkazali tudi primorski dijaki. Dva izmed sedmih slovenskih dijakov, ki so dosegli vseh 30 možnih točk, sta namreč četrtošolca Diego Bonaca iz Srednje tehniške šole Koper in Matija Skrt… »

Odkrili obeležje pilotu in inovatorju Juriju Kraigherju

Primorske 11.05.2023
Postojnska občina je Dan mesta Postojna in 114 let mestnih pravic letos obeležila z odkritjem doprsnega spominskega kipa Postojnčanu Juriju Kraigherju - Žoretu, ki je soustvarjal letalsko zgodovino. HRAŠČE > Jurij Kraigher - Žore (1891-1984), rojen… »

Ne le za ocene, pouk za življenje

Primorske 11.05.2023
Gimnazija in zdravstvena šola, ki deluje pod okriljem Šolskega centra, je na slavnostni prireditvi (Po)uk za življenje v Kulturnem domu Nova Gorica včeraj obeležila 60 let programa zdravstvena nega in 25 let programa tehniška gimnazija. NOVA GORICA… »

“Bojimo se lastne sreče”

Primorske 11.05.2023
Finska že šesto leto zapovrstjo kraljuje na lestvici najsrečnejših držav na svetu. Zanimivo pa je, da na lestvici samomorov prav tako kotira zelo visoko. Kot kaže, je duševno stanje ljudstva v tej, za nekatere obljubljeni deželi, tako kot pri nas… »

Goreči tovornjak zaprl hitro cesto

Primorske 11.05.2023
V torek zgodaj popoldne je promet na Rebrnicah, v smeri proti Vipavi obstal zaradi gorečega tovornega vozila. Zublji so vlečni del madžarskega tovornjaka povsem uničili. REBERNICE > Ajdovski policisti so ugotovili, da je pred tretjim predorom Barnica… »

Nad koprsko gnečo s sestanki

Primorske 11.05.2023
Nove prometne infarkte, kakršne smo na avtocesti od Kozine do Kopra in v samem Kopru doživljali konec aprila in prve dni maja, naj bi odslej skušali preprečiti z boljšim obveščanjem in drugimi kratkoročnimi ukrepi. Tako so včeraj sklenili na… »

Eksplozije s požarišča na Krasu so nedavno odmevale vse do Dalmacije

Primorske 11.05.2023
Da je bil lanski največji požar v zgodovini Slovenije nekaj posebnega tudi v mednarodnem prostoru, dokazuje povabilo članom naše državne enote za odstranjevanje nevarnih ostankov vojn, ki so o tem vidiku požara pred dnevi predavali v Dalmaciji. Za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem