Povezane novice

Zapuščene kmetije naj bi postale dom za starejše

Primorske 12.05.2023
Ob vzpostavitvi dnevnega centra za starejše, gradnji nove stavbe doma starejših občanov in oskrbovanih stanovanj se v ajdovski občini na področju izboljšanja kakovosti bivanja starejših obeta tudi tako imenovani razpršeni dom za starejše. Vanj bi… »

Jernej Ajd: “Dijakom sem želel povedati, da mi pomenijo več kot le ocene”

Primorske 12.05.2023
Zaradi svojega odnosa do poklica ter dijakinj in dijakov profesor slovenščine na Prvi gimnaziji Maribor Jernej Ajd žanje simpatije med mladostniki in njihovimi starši. V ponedeljek je bil zaradi spodbudnega pisma, ki ga je dan pred začetkom splošne… »

Polona Vida Čeligoj: “Tabornik se rodiš in to tudi ostaneš”

Primorske 12.05.2023
Bistričanki Poloni Vidi Čeligoj je bilo taborništvo položeno že v zibko. Ne samo, da je plod taborniške ljubezni, tudi rasla je v družini, kjer so bile močno zasidrane vrednote solidarnosti, medsebojne pomoči in družbene odgovornosti. Iz… »

Polje (vlažni travnik), kdo bo tebe ljubil

Primorske 12.05.2023
Akademiki in raziskovalci na Oddelku za agronomijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani se že od leta 1947 ukvarjamo s spodbujanjem razvoja kmetijstva preko predajanja znanja mlajšim generacijam. V vsem tem obdobju smo svoje študijske učne… »

V kraljestvu dišečih burbonk

Primorske 12.05.2023
Ko v vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici zadišijo burbonke, je v Novi Gorici čas za Festival vrtnic. Letošnji je že 18. po vrsti, začel se je 27. aprila in bo do 21. maja ponudil vrsto kulturnih, družabnih in kulinaričnih doživetij… »

Aleksej Nikolić k Jaki Lakoviču

Primorske 12.05.2023
Po Koprčanu Vlatku Čančarju, ki mu je uspelo priti do lige NBA, je zadnja leta med primorskimi košarkarji v ospredju Postojnčan Aleksej Nikolić. LAS PALMAS > Reprezentančni organizator igre bo konec sezone 2022/23 dočakal na Kanarskih otokih in… »

Napeta končnica v drugi in tretji ligi

Primorske 12.05.2023
Če bo treba na odgovor o tem, katera ekipa bo izpadla iz prve lige in katera bo morala v dodatne kvalifikacije, počakati na sklepni krog prihodnji konec tedna, se lahko podoben scenarij primeri tudi v boju za vrh druge slovenske nogometne lige. Napeta… »

Miha Stegel: “V povprečju bi vsaj dva milijona na leto vložili v boljšo vodooskrbo”

Primorske 12.05.2023
Miha Stegel je župan Občine Kanal ob Soči šele pol leta, v tem času pa se je odvrtelo že nekaj odmevnih zgodb. Občinski svet se je izjasnil, da je občina proti povečanju proizvodnje in sosežiga v cementarni, občina izstopa iz Zavoda za zeleni… »

Slavoj Žižek: “Putinov cilj je razbiti enotno Evropo”

Primorske 12.05.2023
Pred prizorišči, kjer nastopa slovenski filozof Slavoj Žižek, se doma in v tujini vijejo vrste obiskovalcev. Ob skupini Laibach in Luki Dončiću je bržkone najprepoznavnejša domača blagovna znamka v tujini. Rad pripoveduje vice, med katerimi se… »

Umberto Galimberti: “Manjšine so med najmočnejšimi ljudstvi”

Primorske 12.05.2023
Narodni dom v Trstu je v sredo zvečer gostil priznanega italijanskega filozofa in psihoanalitika prof. Umberta Galimbertija. Pred polno dvorano je spregovoril o mejah, odnosu med človekom in tehnologijo, spolni identiteti, a tudi o vojaščini na… »

Spet morski taksi med mesti

Primorske 12.05.2023
Kdor je lansko poletje pogrešal morski taksi med slovenskimi obmorskimi mesti, bo vesel novice, da bo konec junija znova zaživela ladijska linija, ki bo na relaciji Ankaran-Koper-Izola-Piran prevažala potnike in kolesa. KOPER > Na razpis Regionalnega… »

Trije v igri za direktorja izolske Komunale

Primorske 12.05.2023
Na ponovljen razpis za novega direktorja javnega podjetja Komunala se je prijavilo sedem kandidatov, od katerih trije izpolnjujejo razpisne pogoje. Med njimi je Robi Flego iz Parecaga, ki Komunalo začasno vodi od 8. marca, ko je podjetje zapustil… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem