Povezane novice

Volitve v Turčiji: Erdogan in Kiliçdaroglu v drugi krog

Dnevnik 14.05.2023
Po skorajda vseh preštetih glasovnicah je v Turčiji ponoči postalo jasno, da se drugemu krogu predsedniških volitev ne bo možno izogniti. Na parlamentarnih volitvah je AKP izgubila skoraj desetino svojih poslanskih sedežev, a je ostala najmočnejša… »

Turčija se podaja v drugi krog predsedniških volitev #video

SiolNET 14.05.2023
Turčija se podaja v drugi krog volitev. Aktualni predsednik Recep Tayyip Erdogan je na nedeljskih volitvah dosegel boljši rezultat od pričakovanega in si zagotovil znatno prednost pred tekmecem, vendar ne dovolj za potrebno večino. Niti Erdogan niti… »

Erdoganu podpora padla tik pred koncem štetja glasov

Zurnal24 14.05.2023
Na predsedniških volitvah v Turčiji se obeta drugi krog. Novi turški predsednik bo očitno znan šele po drugem krogu 28. maja. Po skoraj 90 odstotkih preštetih glasov je podpora dosedanjemu predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu padla tik pod 50… »

Na Tajskem so se zaprla volišča, neuradno v vodstvu opozicija

SiolNET 14.05.2023
Okoli 52 milijonov volilcev na Tajskem je danes odločalo o tem, ali se bo premier Prayut Chan-o-cha, nekdanji general, ki je vodil vojaški udar leta 2014, po skoraj desetletju vladavine poslovil s položaja. Izidi vzporednih volitev kažejo, da sta v… »

Na Tajskem naj bi zmagali opozicijski stranki

RTV Slovenija 14.05.2023
Na Tajskem so potekale splošne volitve, s katerimi si je želel premier Prajut Čan Oča, ki je marca razpustil parlament, podaljšati vladavino. Na podlagi izidov vzporednih volitev pa naj bi bili v vodstvu opozicijski stranki Pheu Thai in Move Forward… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem