Povezane novice

Bržan: “Z blago podražitvijo ne moremo spremeniti navad ljudi”

Primorske 15.05.2023
Ob občinskem prazniku smo se z županom Alešem Bržanom pogovarjali o aktualnih temah in težavah, s katerimi se soočajo tako občina kot njeni prebivalci. Minule dni jih je najbolj razburilo občutno povišanje cen parkiranja, a župan vztraja, da je… »

Slab začetek tedna na cesti proti Dragonji

Primorske 15.05.2023
Za najmanj tri voznike na cesti od Kopra do Dragonje se je danes slabo začel nov teden. Pred sedmo uro se je voznik pri Dragonji z avtom zaril v obcestno ograjo in se čudežno le lažje poškodoval, uro kasneje je s tovornjaka na Šmarski cesti padla… »

V nogometni različici golfa zadetki niso preprosti

Primorske 15.05.2023
Na golf igrišču Bovec se je začela tudi tekmovalna sezona v footgolfu. Na prvem letošnjem turnirju je v mednarodni konkurenci slavil Britanec Ben Clarke. Med Slovenci je bil s tretjim mestom najvišje Ptujčan Dejan Novak. BOVEC > Golf igrišče v… »

Ajdovski rokometaši bodo spet igrali v prvi B ligi

Primorske 15.05.2023
Z odločilnimi tekmami za razvrstitev se je končala sezona druge moške rokometne lige. Ajdovščina si je z drugim mestom zagotovila igranje v prvi B ligi - skupaj s prvakom Kočevjem. Novogoričani so šesti. Končano je tekmovanje v sedemčlanski… »

Poraz se od poraza (ne) razlikuje

Primorske 15.05.2023
Dve tekmi in dva poraza s Švico in Kanado. Točkovna ničla po uvodnih krogih svetovnega prvenstva je pričakovan izkupiček slovenskih hokejistov, ki jih odločilne bitke za obstanek med prvokategorniki čakajo v tem tednu. RIGA > Jutri se bodo v 3… »

Nekdanja prodajalna v centru bo postala info točka EPK

Primorske 15.05.2023
Prostori nekdanje trgovine Alpina v centru mesta, ki jih je občina kupila spomladi 2021, so že dve leti prazni. Zdaj naj bi jih dokončno prenovili, prevzel jih bo Zavod GO! 2025, v njih bo tudi info točka EPK. “S tem in z raznimi aktivnostmi bomo… »

Občina je iztržila 1,1 milijona evrov

Primorske 15.05.2023
Koprska občina je na javni dražbi nepremičnin iztržila približno 1,1 milijona evrov. Po pričakovanjih je bilo največ zanimanja za gradbene parcele v Hrvatinih in Zgornjih Škofijah, napeto pa je bilo tudi draženje nepozidanega stavbnega… »

Istrani so si za vzgled vzeli briško enotnost

Primorske 15.05.2023
Znanstveno-raziskovalno središče Koper je sprožilo proces oblikovanja novega inštituta, tokrat posvečenega vinogradništvu in vinarstvu. Na javni tribuni je direktor ZRS Rado Pišot skupaj z istrskimi vinarji ugotovil, da je čas naposled dozorel… »

Bodo pomorski policisti le dobili nov čoln?

Primorske 15.05.2023
Dobro leto po tem, ko je v vodo padel razpis za nov policijski čoln, je ministrstvo za notranje zadeve pred kratkim objavilo novo javno naročilo. Ponudbe za patruljni čoln iz aluminija, dolg od 13,5 do 15,5 metra, zbirajo do prvih dni junija… »

Recepta za Krim še ni

Primorske 15.05.2023
Predzadnji krog ženske državne rokometne lige v skupini za prvaka ni več odločal o ničemer. Novi - stari prvak Krim Mercator za slovo v Ajdovščini ni poznal usmiljenja. Rokometašice Mlinotesta so se ne glede na poraz veselile srebrnih odličij… »

Halilović jih je izenačil z Gorico

Primorske 15.05.2023
V turobnem vremenu se je ob še vedno ugasnjenih žarometih iztekla morda zadnja prvoligaška tekma na sežanskem stadionu. Od petkove tekme v Novi Gorici bo odvisno, če bo tu vsaj še tekma dodatnih kvalifikacij za obstanek. Sežanci so po remiju z… »

Z avtom zapeljal vzvratno čez zid v smrt

Primorske 15.05.2023
Starejši voznik se je v soboto pripeljal na obisk v domače kraje, ob odhodu s svojim avtom zapeljal vzvratno čez betonski zid, zdrsnil čez rob, se z avtom prevračal po strmem pobočju in pristal 40 metrov niže ob potoku. Ko so do njega prihiteli… »

Štirikolesnik zanetil požar

Primorske 15.05.2023
Zahvaljujoč protipožarnemu zidu in hitremu posredovanju bistriških gasilcev je petkov požar v garaži v Harijah ostal v garaži. Po prvih podatkih naj bi zagorel štirikolesnik, ogenj pa je zajel orodje in pohištvo. Plameni so že zajeli podstrešje… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem