Povezane novice

Za torek oranžno opozorilo zaradi napovedanih močnejših padavin in močne burje

RTV Slovenija 15.05.2023
Mariborski gasilci so zaradi močnega deževja od petka posredovali več kot 30-krat. Danes so se aktivirali trije novi zemeljskih plazovi, od nedelje se jih je sprožilo 14. Za torek je znova napovedano deževje in naraščanje rek na vzhodu. Kot je… »

ORANŽNI ALARM TUDI ZA PRIMORSKO: Sunki burje preko 100 km/h!

Regional 15.05.2023
Potem ko so ledeni možje bolj kot mraz prinesli deževje, bo danes, ko goduje sv. Zofija, v ljudskem izročilu imenovana mokra, tudi polulana Zofka, po napovedih vremenoslovcev nekaj manj dežja, saj bo spremenljivo oblačno, nastajale pa bodo krajevne… »

Reke bodo naraščale, Arso izdal oranžno opozorilo

SiolNET 15.05.2023
Ob napovedanih obilnih padavinah in zaradi velike že predhodne vodnatosti rek in namočenosti tal bodo v torek reke v vzhodni polovici države močno narasle, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). Prav tako Geološki zavod Slovenije vnovič opozarja, da… »

FOTO in VIDEO: Samo danes trije novi plazovi, pristojni z nelagodjem pričakujejo naslednje dni

Necenzurirano 15.05.2023
Obilno nedeljsko deževje je zlasti na območju Podravja poskrbelo za veliko drame. Pristojni škodo, ki je nastala, še ocenjujejo. Da je nedeljsko deževje povzročilo poplavljanje rek in hudournikov po vsej državi, smo že poročali. A to še zdaleč… »

V Šentilju so morali zaradi plazu iz hiše izseliti štiri stanovalce

Delo 15.05.2023
V mariborskem regijskem centru za obveščanje so obravnavali devet dogodkov, v katerih so posredovali gasilci. Po včerajšnjem silovitem deževju v Podravju še vedno zbirajo podatke o škodi zaradi poplavljenih prostorov in plazov, ki ogrožajo več… »

Napoved vremena: Danes malce zatišja, v naslednjih dneh ekstremen ciklon

Zurnal24 15.05.2023
Zofka bo mokra, a najhuje še prihaja. Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo. Ledeni možje so v minulih dneh prinesli dež, ki je povzročal kar precej težav in mu ne bomo ušli niti danes, na dan, ko goduje sv. Zofka. Pred nami je namreč… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem