Povezane novice

Po napadu volka opozorilni protest: naslednjič bodo kadavre prepeljali pred parlament #video

SiolNET 15.05.2023
Kmetje in domačini iz občine Gorje in okolice so na današnjem protestu v Zgornjih Gorjah pozvali pristojne, da nemudoma ukrepajo proti volkovom in tako zagotovijo varnost živine ter lokalnega prebivalstva. Danes so kadavre v nedeljo poginulih ovc… »

Zaradi napadov volkov zahtevajo zaščito države

Dnevnik 15.05.2023
Po nedeljskem pokolu ovc, ki so jih v neposredni bližini Bleda napadli volkovi, prebivalci Gorij zahtevajo takojšnje ukrepanje države proti velikim zverem. Prebivalci zgornje Gorenjske so od nedelje, ko so volkovi na pašniku v vasi Rečica v… »

Trdijo, da so ovce pojedli volkovi, a na ministrstvu v to dvomijo

Zurnal24 15.05.2023
Danes so kadavre v nedeljo poginulih ovc pripeljali pred prostore gorjanske občine, naslednjič jih bodo pred parlament, obljubljajo kmetje. Kmetje in domačini iz Občine Gorje in okolice so na današnjem protestu v Zgornjih Gorjah pozvali pristojne, da… »

V Gorjah protest proti volkovom, pokol ovc pa pristojni preiskujejo z gensko analizo

RTV Slovenija 15.05.2023
Kmetje in domačini iz Gorij in okolice so na protestu v Zgornjih Gorjah pozvali pristojne, da nemudoma ukrepajo proti volkovom in tako zagotovijo varnost živine. Ministrstvo je odredilo gensko analizo, ki bo pokazala, zakaj je drobnica poginila… »

Pred občino Gorje pripeljali kadavre ovc

Delo 15.05.2023
Zavod za gozdove je odredil gensko analizo za ugotovitev vzroka pogina ovc. Ograja ni bila poškodovana, med drobnico pa je bil pes. Kmetje in domačini iz občine Gorje in okolice so pred prostori občine v Zgornjih Gorjah organizirali protest, povod za… »

Protest / Kmetje in domačini zahtevajo ukrepanje proti volkovom

Mladina 15.05.2023
Povod za protest je nedeljski napad volka na ovce v okolici Bleda. Domačini in kmetje iz občin zgornje Gorenjske bodo danes na protestu v Gorjah zahtevali takojšnje ukrepanje proti volkovom. Povod za protest je nedeljski napad volka na ovce v okolici… »

VOLK NA BLEDU POKONČAL SEDEM OVC IN JAGENJČKOV: Bo odrejen odstrel?

Regional 15.05.2023
Na Bledu se je včeraj zgodil pokol drobnice. Volk je pokončal sedem ovc in jagnjet v zaščiteni ogradi na pašniku, ki je le nekaj deset metrov oddaljen od lastnikove hiše. Kot so sporočili iz Civilne iniciative 71, je to nov dokaz, da za zaščito… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem