Povezane novice

V DZ predlogi za razrešitev devetih članov programskega sveta RTV, Janša napoveduje ustavno obtožbo

Primorske 15.05.2023
V DZ so vloženi predlogi sklepov za razrešitev in prenehanje mandatov devetih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenije (RTVS). Mandatno-volilna komisija naj bi predloge predvidoma obravnavala na štirih rednih junijskih sejah, je razvidno s… »

Poslanci nad svetnike, ki so nezakonito imenovali direktorja

Dnevnik 15.05.2023
Po skoraj letu dni, odkar je koalicija pod vodstvom Roberta Goloba v parlamentarno proceduro vložila novi zakon o RTV Slovenija, se napovedujejo prve ostre politične poteze. Poslanci koalicije nameravajo razrešiti devet poslanskih svetnikov, ki naj bi… »

Janez Janša / »To je zadosten razlog za ustavno obtožbo«

Mladina 15.05.2023
"Če bo mandatno-volilna komisija potrdila predloge sklepov za razrešitev članov programskega sveta RTV Slovenija, je to zadosten razlog za ustavno obtožbo," je poudaril predsednik SDS Janez Janša. Če bo mandatno-volilna komisija potrdila predloge… »

Koalicija za razrešitev devetih programskih svetnikov RTV-ja, v opoziciji ogorčeni

RTV Slovenija 15.05.2023
Mandatno-volilna komisija DZ-ja bo predvidoma na štirih rednih junijskih sejah obravnavala predloge za razrešitev in prenehanje mandatov devetih članov programskega sveta RTV Slovenija. Janez Janša je napovedal ustavno obtožbo, če bodo predlogi… »

Sajovic: Dogaja se nam politično in ideološko prekrščevanje gledalk in gledalcev #video

SiolNET 15.05.2023
"Pravnomočne odločitve sodišča so jasne, gre in šlo je za nezakonito ravnanje, sporočila referenduma se očitno ne sliši," je na novinarski konferenci koalicijskih strank glede predlogov o razrešitvi in prenehanju mandatov nekaterih članov… »

Koalicija v razreševanje programskih svetnikov, Janša o ustavni obtožbi

Delo 15.05.2023
Kot smo že napovedali, se je koalicija odločila, da gre v razreševanje devetih programskih svetnikov. Mandatno-volilna komisija državnega zbora bo na treh sejah v juniju odločala o razrešitvi devetih svetnikov programskega sveta RTV Slovenija, in… »

Janša zagrozil z ustavno obtožbo

Zurnal24 15.05.2023
"V bistvu je premier Golob vnaprej javno napovedal, da se bodo RTV Slovenija lotili na nelegalen, torej na nezakonit način." Če bo mandatno-volilna komisija potrdila predloge sklepov za razrešitev članov programskega sveta RTVS, je to zadosten razlog… »

PREDLOGI ZA RAZREŠITEV DEVETIH PROGRAMSKIH SVETNIKOV RTVS: Kaj jim očitajo?

Regional 15.05.2023
V DZ so vloženi predlogi sklepov za razrešitev in prenehanje mandatov devetih članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenije (RTVS). Mandatno-volilna komisija naj bi predloge predvidoma obravnavala na štirih rednih junijskih sejah, je razvidno s… »

Presenečenje, obupani Golob bo na RTV potegnil zasilno zavoro

Zurnal24 15.05.2023
Golob je očitno obupal nad tem, da bi vodstvo RTV Slovenija zamenjal z uveljavitvijo novega zakona, zdaj so se lotili razreševanja programskih svetnikov v parlamentu, kar je pravno precej sporna rešitev. Mandatno-volilna komisija ima za 11. redno sejo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem