Povezane novice

Napovedana obilnejše deževje in močnejša burja

Primorske 16.05.2023
Dež bo do jutra zajel vso državo, najmočnejše padavine pa vremenoslovci pričakujejo predvsem v jugovzhodni in severovzhodni Sloveniji danes popoldne in zvečer. Tam bo v manj kot 24 urah padlo od 30 do 60, krajevno lahko tudi okoli 80 litrov dežja… »

ZARADI BURJE PRELIVANJE MORJA NA PIRANSKI PUNTI: V Luki preventivno zaustavili delo na kontejnerskem terminalu (FOTO, VIDEO)

Regional 16.05.2023
Ob 3.40 so v občini Koper zaradi močne burje priprli Luko Koper. Zaradi močnega vetra je zaprt tudi predor Kastelec v smeri proti Ljubljani, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Na Primorskem je Uprava za zaščito in reševanje v zadnjih nekaj… »

Močna burja je danes največ težav povzročala v Novi Gorici in okolici

Primorske 16.05.2023
Medtem ko se v vzhodnem delu države soočajo z nevarnostjo plazov in poplav, na Primorskem danes povzroča težave močna burja. PRIMORSKA > Na novogoriški policijski upravi so ob 8. uri prejeli obvestilo, da se je na regionalni cesti pri kampu Lijak na… »

Krka in Kolpa še naraščata, v Šentilj na pomoč prihaja tudi vojska

RTV Slovenija 16.05.2023
Arso je za severovzhod Slovenije zaradi nalivov izdal rdeče opozorilo, tam je močno deževje sprožilo že več kot 50 plazov. Razmere so najbolj kritične na območju Šentilja, kjer so zvečer izselili prebivalce ene hiše, v sredo prihaja na pomoč… »

#foto Reke prestopajo bregove, vojaki hitijo na pomoč

Dnevnik 16.05.2023
V torek so na vzhodu države zaradi obilnih padavin številne reke prestopile bregove. Razmere naj bi se v sredo po napovedih Arsa umirile, izjemi sta Krka in Kolpa. Tudi če bodo padavine ponehale, bo nevarnost zemeljskih plazov še nekaj dni visoka… »

Šarec: Vodostaji še naraščajo, vojska je pripravljena za pomoč prizadetim #video

SiolNET 16.05.2023
"Pričakujemo, da bo na severovzhodu države, na območju med Ormožem in Šentiljem, še nekaj ur, vsaj do polnoči, oblino deževalo," pravi hidrolog Janez Polajnar. Minister za obrambo Marjan Šarec je po ogledu območij, ki so jih prizadele obline… »

Pozor, Arso prižgal rdeči alarm!

Zurnal24 16.05.2023
Na severovzhodu Slovenije je bil razglašen alarm za visoko tveganje za nastanek zemeljskih plazov in poplav. Agencija za okolje je za severovzhod Slovenija izdala rdeče opozorilo zaradi pričakovanih posledic obilnejšega dežja, za jugozahod je medtem… »

ARSO napoveduje poplave

Nova 24TV 16.05.2023
Zaradi obilnih padavin je Agencija RS za okolje za danes izdala drugo najvišje opozorilo za vzhodno polovico države. Dež se bo čez dan okrepil, ponoči lahko zapade tudi 80 litrov dežja na kvadratni meter. Po napovedih je poplave med drugim… »

Arso za vzhod Slovenije izdal rdeče opozorilo

Delo 16.05.2023
Najbolj bodo narasle reke s povirji v Slovenskih goricah, na Pohorju, Halozah in v porečju Krke. Zaradi močnega vetra je zaprt del primorske avtoceste. Zjutraj je državo zajelo deževje, ki bo po napovedih vremenoslovcev vztrajalo ves dan… »

Vreme: Oblačno in deževno

Dnevnik 16.05.2023
Danes bo oblačno in deževno. Več padavin bo v južnih in vzhodnih krajih. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 stopinj… »

Prižgana opozorila, pričakujemo lahko težave

Zurnal24 16.05.2023
Agencija za okolje opozarja, da bodo tekom dneva težave povzročali močni sunki burje in obilne padavine. Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo za jugozahod države zaradi močne burje. "Danes zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki burje… »

ARSO POZIVA K PREVIDNOSTI! Katere ure bodo kritične?

Regional 16.05.2023
Dež bo do jutra zajel vso državo, najmočnejše padavine pa vremenoslovci pričakujejo predvsem v jugovzhodni in severovzhodni Sloveniji danes popoldne in zvečer. Tam bo v manj kot 24 urah padlo od 30 do 60, krajevno lahko tudi okoli 80 litrov dežja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem