Povezane novice

Roglič preživel kaos

SiolNET 16.05.2023
Napeto dogajanje je bilo že pred 10. etapo na Dirki po Italiji, nič drugače pa ni bilo nato na sami trasi. Najprej je koronavirus poskrbel za dvig temperature, med samo etapo je odstopil eden od favoritov za končno zmago Aleksandr Vlasov, pri spustu z… »

Z velikim trojčkom še Cort Nielsen

Dnevnik 16.05.2023
V Italiji se je z deseto etapo nadaljevala 106. kolesarska dirka po Italiji, kjer še vedno najbolj odmeva odstop vodilnega moža na dirki Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step). Na težave drugih se je najmanj oziral Magnus Cort Nielsen (EF Education), ki… »

Roglič po hektičnem dnevu nasmejan

SiolNET 16.05.2023
Po nedeljskem šoku, ko je zaradi pozitivnega testa na covid-19 Dirko po Italiji zapustil vodilni Remco Evenepoel, je bilo stresno tudi po dnevu počitka. Številni novi odhodi zaradi koronavirusa in drugih zdravstvenih težav, dramatično dogajanje na… »

Primož Roglič preživel kontroverzno etapo

Zurnal24 16.05.2023
V mrazu in dežju je uspel pobeg. Primož Roglič in Geraint Thomas ostala na vrhu skupnega seštevka. Danec Magnus Cort je zmagovalec deževne in hladne 10. etape kolesarske dirke po Italiji. Na trasi od Scandiana do Viareggia (196 km) je bil najboljši… »

Etapa zmešnjav Dancu Cort Nielsenu, Roglič varno v cilju

Delo 16.05.2023
Novica dneva z Gira je, da je zaradi bolezni odstopil tudi šesti v skupnem seštevku Aleksander Vlasov (Bora Hansgrohe). Deseta hribovita etapa, dolga 196 kilometrov je minila od Scandiana do Viareggia je minila v dežju, vetru in mrazu. Zaznamovali so… »

Cort slavil po dolgem begu trojice, za kapetani deževen in mrzel dan

RTV Slovenija 16.05.2023
V mrazu in dežju 10. etape je uspel beg trojice ubežnikov. Troboj za etapno zmago je dobil Danec Magnus Cort. Primož Roglič je preživel neprijeten, a miren dan v glavnini. V vodilni deseterici je prišlo do dveh sprememb: Vlasov je odstopil, Vine pa… »

V dežju in mrazu Cort zmagovalec iz ubežne skupine

Primorske 16.05.2023
Danec Magnus Cort je zmagovalec deževne in hladne 10. etape kolesarske dirke po Italiji. Na trasi od Scandiana do Viareggia (196 km) je bil najboljši iz ubežne skupine. Vodilni v skupnem seštevku je ostal Britanec Geraint Thomas, z dvema sekundama… »

Mezgec zdaj še bolj optimističen o Rogličevih možnostih za zmago

RTV Slovenija 16.05.2023
Po desetih kilometrih drugega kronometra letošnjega Gira se je zdelo, da bo Remco Evenepoel krepko povečal prednost pred Primožem Rogličem. A slabe pol ure zatem razlika ni zrasla, pač pa se je zmanjšala, nekaj ur zatem pa Belgijca ni bilo več na… »

Velike težave za enega izmed favoritov, na koncu nov odstop

Zurnal24 16.05.2023
V deseti etapi dirke po Italiji je hitro zaostal tudi eden izmed članov prve deseterice. Kolesarsko dirko po Italiji krojijo tudi bolezni. Po odstopu rožnate majice Remca Evenepoela se je med najboljšimi v težavah znašel tudi kapetan ekipe Bora -… »

Nevarnost je prevelika: sprememba etape z najvišjo točko na letošnjem Giru

SiolNET 16.05.2023
Petkovo etapo Dirke po Italiji, ki bi kolesarje morala peljati čez najvišjo točko (Cima Coppi) na letošnjem Giru, čez 2.469 metrov visoki prelaz Veliki sveti Bernard (Grand Saint Bernard), bodo zaradi novozapadlega snega in nevarnosti plazov… »

Še štirje kolesarji zaradi covida-19 brez nadaljevanja Gira

Dnevnik 16.05.2023
Organizatorji kolesarske dirke po Italiji so pred začetkom današnje 10. etape od Scandiana do Viareggia (196 km) sporočili, da je zaradi bolezni odstopilo še šest kolesarjev, od tega so štirje zboleli za covidom-19. Med njimi ni kolesarjev, ki se… »

Težave za organizatorje pri trasi, odstopil pa je še en as

Zurnal24 16.05.2023
Organizatorji presekali najvišjo točko Gira, Küng odstopil. Organizatorji kolesarske dirke po Italiji so v izjavi za javnost zapisali, da bodo zaradi novozapadlega snega in grožnje plazov skrajšali 13. etapo, ki bi morala kolesarje v petek popeljati… »

Lefevere o Remcovem odstopu: To ni služba od sedmih do treh

RTV Slovenija 16.05.2023
V ponedeljek je bil na Dirki po Italiji prost dan, a zaradi dramatičnega zaključka prvega tedna je bilo dogajanje vseeno pestro, število novic in odzivov je bilo tako veliko, kot da bi bili priča napeti gorski etapi. Vse je sprožil odstop rožnate… »

Roglič odkrito, kaj si misli o odstopu Remca, za Belgijca ima posebno sporočilo

Zurnal24 16.05.2023
Primož Roglič je razkril, da Evenepoelov odhod z dirke po Italiji ne spremeni njegove situacije. Na dirko je prišel zmagati, ne glede na konkurenco. Verjetno si pred začetkom dirke po Italije nobeden izmed dveh velikih favoritov ni mislil, da bo na… »

V Trbižu že vse v znamenju Gira, za gondolo na Višarje le 3.000 vozovnic

SiolNET 16.05.2023
Čeprav nas od težko pričakovane 20. etape Gira (27. maj) loči še 11 dni, je Trbiž, ki bo gostitelj starta etape, že te dni odet v rožnato barvo, barvo roza majice, ki jo ima čast nositi vodilni kolesar na dirki. Če bi se do cilja na Svetih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem