Povezane novice

Izredne vremenske razmere tudi v sosednjih državah, Hrvaška pričakuje vodni val iz Slovenije #video

SiolNET 16.05.2023
Po ponedeljkovih poplavah na severu Dalmacije na Hrvaškem pričakujejo, da bodo reke zaradi obilnih padavin prestopile bregove tudi v nekaterih drugih delih države. Izredne razmere so razglasili v Hrvatski Kostajnici ob meji z Bosno in Hercegovino, kjer… »

Šarec ob izdanem rdečem opozorilu spremlja razmere v Podravju

Delo 16.05.2023
Vodotoki v vzhodni Sloveniji bodo naraščali že danes, Krka jutri in v četrtek. Minister za obrambo Marjan Šarec se zaradi napovedanih obilnih padavin na širšem mariborskem območju skupaj z državnim sekretarjem Rudijem Medvedom in v. d… »

ORKANSKI VETER IN POPLAVE NA HRVAŠKEM: To so mesta, ki bodo ogrožena v prihodnjih dneh (FOTO, VIDEO)

Regional 16.05.2023
Po ponedeljkovih poplavah na severu Dalmacije na Hrvaškem so reke zaradi obilnih padavin prestopile bregove tudi v nekaterih drugih delih države. V zadrski županiji je na območjih mest Obrovac in Gračac, ki so ju v ponedeljek prizadele poplave, vso… »

Po poplavah v Dalmaciji razmere kritične tudi drugod po Hrvaškem

RTV Slovenija 16.05.2023
Po ponedeljkovih poplavah na severu Dalmacije se s kritičnimi razmerami spopadajo tudi drugod na Hrvaškem. Izredne razmere so razglasili v Hrvatski Kostajnici, kjer narašča reka Una, na območju Karlovca pa narašča gladina Kolpe. V Zadrski županiji… »

V Italiji zaradi poplav po neurju evakuirali več kot 900 ljudi

RTV Slovenija 16.05.2023
Italijanski deželi Emilija - Romanja in Marke ter druge dele italijanske jadranske obale je zajelo močno neurje, ki je ohromilo promet, zlasti železniški. Zaradi nenadnih poplav so evakuirali več kot 900 ljudi. Več kot 500 ljudi so evakuirali v… »

Zaradi neurja v Italiji evakuirali več kot 900 ljudi

Dnevnik 16.05.2023
Italijanski deželi Emilija-Romanja in Marke ter druge dele italijanske jadranske obale je danes zajelo močno neurje. Zaradi nenadnih poplav so evakuirali več kot 900 ljudi. Neurje je ohromilo promet, zlasti železniški, v mestu Riccione pa je… »

Arso ob obilnem deževju pojasnil, kdaj in kje bo najhuje

Zurnal24 16.05.2023
Glavnino padavin pričakujemo v naslednjih šestih urah, a reke bodo lahko poplavljale kasneje, tudi v četrtek. Razglašen je celo rdeči alarm. Vremenski prognostik Brane Gregorčič je na novinarski konferenci Agencije Republike Slovenije za okolje… »

Pozor: poplave v vzhodni Sloveniji

Spodnje Podravje 16.05.2023
Danes bodo reke v vzhodni polovici Slovenije ob ponovnih obilnih padavinah in zaradi velike predhodne vodnatosti ter namočenosti tal močno narasle. Najbolj bodo narasle reke, ki so se v preteklih dneh že razlivale, in sicer reke s povirji v Slovenskih… »

RDEČI ALARM ZA DEL SLOVENIJE: Dež in veter povzročata veliko težav, kje bo najhuje? (FOTO, VIDEO)

Regional 16.05.2023
Agencija RS za okolje (Arso) je za severovzhod Slovenije zaradi nalivov izdala rdeče opozorilo. Reke v vzhodni polovici države bodo danes močno narasle in lahko poplavljajo. Reki Ščavnica in Pesnica lahko danes poplavita v večjem obsegu, v sredo… »

Arso izdal rdeči alarm: Reke naraščajo, kar prihaja, je še huje

Necenzurirano 16.05.2023
Pristojne službe so imele v zadnjih dnevih opravka predvsem z zemeljskimi plazovi. Zdaj je na vidiku še obsežnejše poplavljanje rek. Zaradi obilnih padavin se z obsežnimi poplavami zadnja dva dneva že srečujejo na Hrvaškem, kjer vodostaji rek… »

FOTO: Na Hrvaškem obsedno stanje, naraščajo vodostaji Une, Save, Zrmanje ...

Necenzurirano 16.05.2023
Na Hrvaškem se danes nadaljuje obsedno stanje zaradi poplav. Vodostaji rek še vedno naraščajo, po navedbah meteorologov pa deževja še ni konec. Kot smo že poročali, sta bili po nedeljskem obilnem deževju zaradi poplavljanja rek Zrmanje in Otuče… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem