Povezane novice

Tatovi iz stene izruvali dragocen kamniti portal

Primorske 17.05.2023
Čeprav stoji ob glavni cesti skozi vas, so se nekoč mogočne hiše sredi Štorij lotili tudi tatovi. Nedavno so kar iz prednje stene izruvali čudovit kamniti portal z izklesano glavo lastnika in letnico 1816. Na Zavodu za varstvo kulturne dediščine… »

V akvatorij izolske marine izteka nafta

Delo 17.05.2023
Iz podzemnega rezervoarja hotela Delfin v Izoli se je pred meseci izlilo 30.000 litrov goriva, ki zdaj pronica v morje. »Izkazalo se je, da je iz podzemnega rezervoarja hotela Delfin lani decembra izteklo bistveno več nafte, kot so bili sprva… »

KATASTROFA ZA NAŠE MORJE? Ne 3000, kar 30.000 litrov nafte je izteklo v akvatorij marine!

Regional 17.05.2023
Kot smo že poročali, je pred petimi meseci iz rezervoarja ob Hotelu Delfin v morje iztekla nafta. Takrat je bilo rečeno, da gre za okoli 3000 litrov. Na pomorski upravi so že tedaj ocenili, da 3000 litrov nafte ni malo, zato so dogodek obravnavali kot… »

Najboljši v Novi Gorici in Ajdovščini

Primorske 17.05.2023
Novogoriški stadion je bil prizorišče primorskega atletskega prvenstva osnovnih in srednjih šol. V srednješolski konkurenci je največ odličij osvojila Gimnazija Nova Gorica, v osnovnošolski pa OŠ Danila Lokarja iz Ajdovščine. NOVA GORICA > V… »

Namesto Toncityja soseska Nova s 500 stanovanji

Primorske 17.05.2023
Urbano središče Barka, kot se po novem imenuje območje nekdanjega Toncitya, bo v prihodnje zasedla stanovanjska soseska Nova. Delni lastnik zemljišča in investitor nepremičninskega projekta, Aco Kabanica, napoveduje gradnjo 500 stanovanj. Za… »

Največja težava so še vedno predsodki

Primorske 17.05.2023
Skupina za samopomoč ljudi z epilepsijo in njihovih svojcev Iskrice Nova Gorica letos praznuje deseto obletnico delovanja in v soboto pripravlja srečanje za skupine iz vse Slovenije. Bolniki ugotavljajo, da jih bolj kot epileptični napadi negativno… »

Škrlatno-črni občinski praznik

Primorske 17.05.2023
Koprski občinski praznik, ki naj bi po mnenju nekaterih moral miniti v znamenju rumene in modre, je območje koprske severne obvoznice zavil v črno in škrlatno barvo. V drugem prekatu skladišča Libertas se je namreč ustavila italijanska scarlet doom… »

Obnovljene stopnice na gradu so edinstvene na Primorskem

Primorske 17.05.2023
V Sloveniji je več kot sto romarskih cerkva, a samo sedem svetih stopnic in edine na Primorskem stojijo na Mirenskem gradu. Ker jih je načel zob časa, so jih obnovili. S pomočjo denarja EU so uredili tudi stalno razstavo s fotografijami Mirenskega… »

Kazenski pregon proti Koklu je zastaral

Primorske 17.05.2023
Dobro desetletje po hišni preiskavi na sedežu Študentske organizacije Univerze na Primorskem se je za njenega dolgoletnega predsednika in zatem še direktorja Sebastjana Kokla obiskovanje koprskega sodišča v vlogi obtoženega končalo. Višji sodniki… »

Ni steklo do 3000, ampak kar do 30.000 litrov nafte

Primorske 17.05.2023
Skoraj pet mesecev po izlitju nafte iz podzemnega rezervoarja hotela Delfin je jasno, da okrog božiča v okolje ni odteklo 3000 litrov nafte, kot so sprva menili v hotelu Delfin, ampak tudi do desetkrat več. Ker gre za nesrečo, pri kateri lahko v… »

Tabor mora postaviti nove temelje

Primorske 17.05.2023
Vratar Tabora Jan Koprivec je v letošnji sezoni izpustil le eno tekmo, domačo z Olimpijo, ki so jo gostje decembra lani dobili kar z 8:0. Koprčan, ki bo julija dopolnil 35 let, je najbolj zveneče ime v sežanski nogometni ekipi. Pridružil se ji je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem