Povezane novice

Edo Čuk je s srcem pri avtih, z dušo med ljudmi sveta

Primorske 19.05.2023
S strojnim tehnikom Edom Čukom sva se odpravila po svetu. Le s pomočjo besed in fotografij, s katerimi “ohranja” spomine na potovanja. Pravkar se je vrnil s pohoda čez največji norveški nacionalni park Hardangervidda. Ker je beseda tekla v… »

V soboto bo kronanje kralja refoška

Primorske 19.05.2023
Prvi konec tedna po koprskem občinskem prazniku je tradicionalno rezerviran za fešto v prestolnici refoška - v Marezigah. MAREZIGE > Letos bodo tradicionalni praznik organizirali že petdesetič, hkrati pa mineva 51 let od prvega praznika refoška, saj… »

Prvi somelje je Bufolin

Primorske 19.05.2023
V vodstvu društva Sommelier Slovenije, vodilni slovenski organizaciji za izobraževanje someljejev, je prejšnji teden prišlo do generacijske menjave v vodstvu, saj je po 17 letih predsednikovanja Ivan Peršolja žezlo predal Valentinu Bufolinu, ki je… »

Janez Janša je že 30 let na čelu stranke

Primorske 19.05.2023
Janez Janša je že 30 let na čelu stranke, kmalu bo dohitel Stalina, Maa in Tita. Iz socialdemokratske stranke je nastala radikalna desna stranka, njeni vzorniki pa so skrajni desničarji, nacionalisti in konservativci. Prvak jo je spremenil v… »

Interjev jez za Cityjev plaz

Primorske 19.05.2023
Lahko Inter v Istanbulu prepreči prvo šampionsko slavje Manchester Cityja v ligi prvakov? Drugo vprašanje je, kako. Odgovore bomo dobili 10. junija. Sredina predstava Manchester Cityja na povratni polfinalni tekmi elitnega klubskega tekmovanja, v… »

Neptun in Merkur sta v Trstu na vsakem koraku

Primorske 19.05.2023
Če se v Trstu ozremo v višave tamkajšnjih palač, lahko skoraj na vsakem koraku opazimo kak trizob, plavut ali obličje katerega od antičnih bogov, junakov in njihovih spremljevalcev. Mesto ob morju se ponaša s posebno, zanj značilno simboliko, ki… »

Obisk ni po pričakovanjih, a zadruga ne odhaja iz Brd

Primorske 19.05.2023
Ker obisk kupcev iz Italije ni tak, kakršnega so pričakovali, so v Kmetijski zadrugi Tolmin za dobro tretjino zmanjšali prodajne kapacitete v februarja lani odprtem marketu Brda. Na voljo sicer ostaja slabih tisoč kvadratnih metrov površin. Z obiskom… »

Nekdanji učenec patra Marka Rupnika: “Zaznali smo njegovo manipulativno zlorabo”

Primorske 19.05.2023
Potem ko je pred meseci več redovnic opisalo spolne zlorabe jezuitskega patra Marka Rupnika, rojenega v Zadlogu pri Črnem Vrhu nad Idrijo, ki so jih potrdili tudi cerkveni vrhovi, so se ti zavili v molk. Tudi pater Rupnik od tedaj še ni podal nobene… »

Dom na Krasu začasno vodi Goran Blaško

Primorske 19.05.2023
Do zaključka postopka imenovanja direktorja Doma na Krasu je začasno vodenje socialno-varstvenega zavoda s 1. majem kot vršilec dolžnosti prevzel Goran Blaško. DUTOVLJE > Potem ko je konec aprila dotedanji v. d. direktorice Doma na Krasu Nevenki… »

Oboji želijo odigrati še dve kvalifikacijski tekmi

Primorske 19.05.2023
Nocoj bo v novogoriškem športnem parku padla odločitev, katera primorska ekipa bo izpadla v drugo ligo in katera bo imela popravni izpit v dodatnih kvalifikacijah. Izhodišča so že lep čas znana: Gorici zadostuje za osvojitev devetega mesta remi… »

Janez Lenarčič: “Z evropsko barko plujemo skozi geopolitično nevihto”

Primorske 19.05.2023
Humanitarna pomoč in civilna zaščita sta področji, za kateri je zadolžen evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Od nastopa mandata, decembra 2019, je kriz, ki jih v Evropi in svetu povzročajo naravne in človeške nesreče, vse… »

Udeležba in aplavz: največji nagradi

Primorske 19.05.2023
Vseslovenski festival Tedni ljubiteljske kulture (TLK), ki bo potekal med 19. majem in 18. junijem, bodo drevi odprli v Novi Gorici. V tem času se bo po vsej Sloveniji in v slovenskem čezmejnem kulturnem prostoru zvrstilo okoli 1000 kulturnih dogodkov… »

Gradnja kanalizacije v Ankaranu pred koncem

Primorske 19.05.2023
V Ankaranu so izkopali luknje za vse cevi novega javnega kanalizacijskega omrežja v okviru projekta Čisto za Koper in Ankaran. Glavna dela so končana, v maju pa bodo sklenili še zadnje podrobnosti, kot so asfaltiranje cest in urejanje okolice. ANKARAN… »

Možnost, da se “ukaželjno delavstvo” izobrazi, o(b)staja že več kot sto let

Primorske 19.05.2023
Spoznanje, da se je treba učiti vse življenje, ni od včeraj. Ljudske univerze so se začele po svetu ustanavljati že pred več kot sto leti, na Slovenskem pa smo stoletnico prvih treh obeležili lani. Zveza Ljudskih univerz Slovenije je jubilej… »

Novice dneva »

Sijajno leto za Bitenca in druge zasebnike v zdravstvu

Finance.si pred 19 minutamiše 1 povezana

Več stopinj, manj sposobni za delo

Delo pred 19 minutami

Pisani travnik

Delo pred 19 minutami

Teden cepljenja

Delo pred 19 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem