Povezane novice

“Unesco listina je dokaz prav prehojene poti in zaveza za prihodnost”

Primorske 20.05.2023
Na svetovni dan čebel, ki je simbolno povezal dva slovenska vpisa na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, so v soboto v sklopu Dneva lipicanca v Kobilarni Lipica iz rok ministrice za kulturo Aste Vrečko uradno prejeli certifikat… »

V Kobilarni Lipica prejeli listino o vpisu na seznam nesnovne kulturne dediščine Unesca

Dnevnik 20.05.2023
V Kobilarni Lipica so na današnji slovesnosti v sklopu letošnjega Dneva lipicanca iz rok ministrice za kulturo Aste Vrečko uradno prejeli certifikat organizacije Unesco, potem ko je bila konec lanskega leta tradicija reje lipicanca uvrščena na… »

Kobilarna Lipica prejela listino o vpisu na seznam nesnovne kulturne dediščine

Delo 20.05.2023
Listino so jim podelili ob letošnjem Dnevu lipicanca, ki bo potekal tudi v nedeljo. V Kobilarni Lipica so na današnji slovesnosti v sklopu letošnjega Dneva lipicanca iz rok ministrice za kulturo Aste Vrečko uradno prejeli certifikat organizacije… »

Posebej slovesen dan lipicancev, ki so dobili svoje mesto na Unescovem seznamu

RTV Slovenija 20.05.2023
Ker je letošnji dan lipicanca na neki način prelomen, mu v Kobilarni lipica posvečajo dvodnevno prireditev. To je namreč leto, ko prejme reja lipicanca Unescov certifikat. Ministrica za kulturo Asta Vrečko bo tako Kobilarni Lipica podelila certifikat… »

Ob dnevu kobilarne bodo prejeli listino vpisa na Unescov seznam

Dnevnik 20.05.2023
Ta konec tedna vabijo na tradicionalno praznovanje dneva lipicanca, v spomin na 19. maj 1580, ko je habsburški nadvojvoda Karel II. od tržaškega nadškofa kupil posestvo Lipica. Ta datum se namreč šteje kot datum ustanovitve Kobilarne Lipica in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem