Povezane novice

Ustavni sodniki naj bi o RTV Slovenija iskali kompromisno rešitev

RTV Slovenija 22.05.2023
Ustavni sodniki so po poročanju Radia Slovenija približno deset ur obravnavali pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija. Kaj so odločili, če sploh kaj, s sodišča še niso sporočili. Na mizi so imeli predlog sklepa, s… »

Kaj se dogaja za zaprtimi vrati? Ustavno sodišče molči.

SiolNET 22.05.2023
Ustavno sodišče, ki je februarja do končne odločitve zadržalo izvajanje dela novele zakona o RTVS, je imelo zadevo na mizi tudi danes, vendar ni znano, ali so sprejeli kakršnokoli odločitev, saj so po poročanju Dela in Večera iz ustavnega… »

Do poznih ur ustavno sodišče še brez odločitve

Dnevnik 22.05.2023
Zaposleni na RTV Slovenija, ki so ujeti v primež ustavnopravne presoje in političnih odločitev, včeraj do poznih ur niso dočakali odločitve ustavnega sodišča o zakonu o RTVS. V minulih dneh se je javna debata osredotočila na vprašanje, ali lahko… »

Ustavni sodniki tokrat sami in za tesno zaprtimi vrati

Delo 22.05.2023
Ne devet, aktualnih le še osem postopkov za razrešitev svetnikov, če sodniki ne bodo sporočili drugače. Po neuradnih informacijah se je napovedovalo, da bodo ustavni sodniki po zadnjih pravnomočnih sodbah o nezakonitem imenovanju generalnega… »

Ustavni pravniki odločno proti odpravi zadržanja “Golobove” novele zakona o RTV

Nova 24TV 22.05.2023
Pravnik Peter Jambrek (Vir: STA) Na Ustavnem sodišču RS se bije prava bitka med vzporednim mehanizmom globoke države vključno z njenimi evropskimi pomagači in pravno državo. Potem ko so ustavni sodniki zadržali sporni zakon o RTV, ki ga je… »

Bodo ustavni sodniki umaknili začasno zadržanje novele?

Delo 22.05.2023
Po neuradnih informacijah so se ustavni sodniki zataknili pri vprašanju, ali naj po zadnjih pravnomočnih sodbah odpravijo začasno zadržanje novele. Za danes je na ustavnem sodišču napovedana posebna izredna seja, na kateri bodo vnovič obravnavali… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem