Povezane novice

Umrl je Veno Taufer

Mladina 22.05.2023
Bil je pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik. V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, so potrdili na Društvu slovenskih pisateljev. Taufer je tudi bil idejni oče Mednarodnega… »

Umrl je književnik Veno Taufer

RTV Slovenija 22.05.2023
V starosti 90 let je umrl pesnik, dramatik, esejist, prevajalec in urednik Veno Taufer. Veljal je za enega najradikalnejših pesnikov slovenskega modernizma, zapomnili pa si ga bomo tudi po angažiranem odnosu do družbene stvarnosti. V prostor slovenske… »

Veno Taufer (1933–2023): Pesmi je vedno pisal na roko

Dnevnik 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, ena osrednjih literarnih osebnosti slovenskega 20. stoletja. »Moja generacija lahko samo še piše spomine,« je leta 2011 odgovoril na vprašanje v… »

POSLOVIL SE JE PESNIK, DRAMATIK IN PREVAJALEC: V 91. letu starosti umrl Veno Taufer

Regional 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, so danes za STA potrdili na Društvu slovenskih pisateljev. Taufer je tudi bil idejni oče Mednarodnega literarnega festivala Vilenica ter predsednik… »

Umrl je pesnik, dramatik in prevajalec Veno Taufer

Delo 22.05.2023
Velja za začetnika domače moderne poezije in predhodnika pesniške avantgarde, za svoj pesniški, prevodni in publicistični opus je prejel številne nagrade. »Brez jezika ni zgodbe in ni pesmi, brez zgodbe in pesmi pa ni jezika, ni komunikacije.«… »

Umrl je Veno Taufer

Zurnal24 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik in prevajalec Veno Taufer. V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, so danes za STA potrdili na Društvu slovenskih pisateljev. Taufer je tudi bil idejni… »

Umrl je Veno Taufer

SiolNET 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl Veno Taufer, pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik, pa tudi idejni oče Mednarodnega literarnega festivala Vilenica ter predsednik Slovenskega Pena in predsednik Mirovnega komiteja Mednarodnega Pena. Veno… »

Umrl je pesnik, dramatik in prevajalec Veno Taufer

Primorske 22.05.2023
V 91. letu starosti je umrl pesnik, dramatik, esejist, kritik, prevajalec in urednik Veno Taufer, so danes potrdili na Društvu slovenskih pisateljev. Taufer je tudi bil idejni oče Mednarodnega literarnega festivala Vilenica ter predsednik Slovenskega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem