Povezane novice

Čeh v mokrem krogu 68,67 m; Čurin Praprotnik 10,29 na 100 m

RTV Slovenija 23.05.2023
Svetovni prvak Kristjan Čeh je na uvodni tekmi mednarodne lige Telekom Slovenije na Ptuju slavil v metu diska z rezultatom 68,67. 24-letnik je kljub mokremu krogu za izmet dosegel nov vrhunski izid. Tekmovanje se je začelo v toplem in sončnem vremenu… »

Moker krog, a nov vrhunski met in zmaga Kristjana Čeha

SiolNET 23.05.2023
Svetovni prvak Kristjan Čeh (Ptuj) je na atletskem mitingu v domačem Ptuju, kjer se je začela mednarodna liga Telekom Slovenije (MAL) in v kateri Čeh brani lansko zmago, slavil v metu diska s 68,67 metra in kljub mokremu krogu za izmet dosegel nov… »

Od povečevanja nočitev se usmerjajo v upravljanje destinacije za prijaznejše sobivanje domačinov in turistov

Primorske 23.05.2023
Dolina Soče je ponovno prejela oziroma obnovila zlati znak Slovenia Green Destination, s čimer je Slovenska turistična organizacija pohvalila prizadevanja za trajnostno delovanje. Še zdaleč pa ni vse rožnato, še veliko truda bo treba vložiti v… »

V Bovcu so strnili vrste za novi Kanin

Primorske 23.05.2023
Ne glede na predhodna nesoglasja so bovški svetniki odločno in enotno stopili skupaj v prizadevanjih za obsežno, 50 milijonov evrov vredno prenovo Kanina. Poudarjajo, da bo treba spremeniti način poslovanja, prispevati bi morali vsi ponudniki, ki… »

V Vrtojbi želijo divjake krotiti z radarjem ali ovirami

Primorske 23.05.2023
Čeprav je obvoznica odpravila glavnino težav s prometom po Vrtojbi, prebivalci spodnjega dela vasi opozarjajo, da številni drvijo mimo njihovih hiš. Občina naj postavi ležeče policaje, radar ali znak za omejitev hitrosti, zahtevajo. Župan… »

Namesto OMV prihaja MOL, z njim pa še Shell

Primorske 23.05.2023
Po dveh letih od podpisa pogodbe je madžarski Mol naposled bliže prevzemu koprske družbe OMV Slovenija. Evropska komisija mu je prižgala zeleno luč, a mora del bencinskih servisov po Sloveniji prodati skupini Shell. V OMV Slovenija sprememb za zdaj… »

“Tiskani časopisi bomo kot 'single' plošče”

Primorske 23.05.2023
V tako imenovanem Largu pr'špini v Ljubljanski ulici so v soboto s sodelavci ter bralci obeležili 30. obletnico izhajanja izolskega tednika Mandrač. Ta sicer šteje že 31 let, a kot lokalni tednik izhaja 30 let. IZOLA > Ustvarjalci Mandrača so v vsem… »

Goljufi obljubljajo pomoč pri bitcoinih

Primorske 23.05.2023
“Že v začetku telefonskega klica se mi je zdelo sumljivo, da se mi nekdo ponuja za pomoč pri zapiranju računa s kriptovalutami in menjavi v evre, saj ga nisem nikoli odprla,” pripoveduje svojo izkušnjo Izolanka, ki jo je neznanec poskušal… »

Komunalne storitve se bodo celo pocenile

Primorske 23.05.2023
Za razliko od večine občin, ki potrjujejo praviloma višje cene komunalnih storitev, se bodo te v vipavski občini za občane s 1. junijem nekoliko znižale. Štiričlansko gospodinjstvo bo za oskrbo s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odplak in za… »

Jazzovski babilon v Cerknem

Primorske 23.05.2023
Jazzovske zgodbe, ki jih že 28 let lahko spremljamo v Cerknem, so se minulo soboto sklenile s tremi imenitnimi ansambli, ki segajo v sam vrh improvizirane godbe. Zvrst jazza, nekoč smo ji rekli free, se je v zadnjih letih nadgradila na mnoge nove in… »

Danes pričetek slovenske odprte mednarodne atletske lige

Primorske 23.05.2023
Danes ob 16. uri se bo na Ptuju - tudi z nastopom lanskega zmagovalca, sicer svetovnega prvaka v metu diska Kristjana Čeha - začela nova sezona mednarodne atletske lige Telekoma Slovenije. Lani je s četrtim mestom najboljšo primorsko uvrstitev dosegla… »

Košarkarji Plame pur so kljub porazu napredovali

Primorske 23.05.2023
Že pred dvema tednoma so si košarkarji Plame pur z zmagama proti Idriji zagotovili napredovanje v drugoligaški rang, v soboto pa so pred vnovič polno bistriško dvorano zaključili uspešno sezono. ILIRSKA BISTRICA > Seveda so v taboru Plame pur… »

Za projekte po meri občanov 130.000 evrov

Primorske 23.05.2023
Pod geslom Bistr'čani skupaj se tudi ilirskobistriška občina pridružuje številnim primorskim občinam, ki že uspešno izvajajo participativne proračune. Občina bo za projekte po meri občanov v prihodnjih dveh letih namenila skupno 260.000 evrov… »

Najtežja otroška kolesarska dirka

Primorske 23.05.2023
Idrijsko kolesarsko društvo Sloga 1902 je te dni gostilo tradicionalno otroško trietapno Veliko nagrado Idrije. V najstarejši kategoriji je zmagal član novogoriške ekipe Meblo Jogi Pro Concrete Maks Olenik. IDRIJA > Kolesarsko društvo Sloga 1902 je… »

Otroci imajo preveč mej, ne premalo!

Primorske 23.05.2023
Niti ne davno od tega je novinarska kolegica zapisala, da bi si morali Forum Tomizza nemudoma izmisliti, če ne bi že obstajal. Tudi letos so prireditelji iz Umaga, Trsta in Kopra njeno trditev zlahka potrjevali. Tema, o kateri so razmišljali gostje, je… »

Neuspešen začetek evropske sezone

Primorske 23.05.2023
Sobotna tekma prvega kroga evropskega klubskega pokala se balinarjem Ilirske Bistrice ni izšla po željah, saj so na gostovanju v Budvi izgubili s 4:18. Napredovanje proti črnogorskim prvakom Mainom bodo tako lovili na prvo junijsko soboto na povratnem… »

Za likvidacijo je bil zadolžen Mesar

Primorske 23.05.2023
Čeprav je preiskovalni sodnik brata Nenada in Kosto Tabakovića izpustil iz pripora, je mariborsko sodišče zaradi suma, da sta sodelovala pri načrtovanju umora skesanca iz Kavaškega klana, za oba uvedlo preiskavo. LJUBLJANA > Zaradi načrtovanja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem