Povezane novice

Bivše Tri papige: solastniki vložili kazensko ovadbo zaradi gradnje v pritličju

Primorske 24.05.2023
Trije solastniki stavbe na Prešernovem nabrežju v Piranu, kjer je nekoč obratovala kultna piranska diskoteka Tri papige, so vložili kazensko ovadbo zaradi gradbenih del, ki potekajo v pritličnih prostorih poslopja. Najemnik prostorov naj bi se… »

Ajdovski zdravstveni dom: v ospredju krepitev ekipe, razvoj dejavnosti in gradnja novega centra

Primorske 24.05.2023
Egon Stopar bo s 1. junijem začel drugi mandat na čelu ajdovskega zdravstvenega doma. “Pri odločitvi je pretehtalo odlično vodenje zavoda v zadnjih štirih letih,” je pojasnila predsednica sveta zavoda Petra Beravs. Stopar je pojasnil, da… »

Več kot sto podjetij in obrtnikov v lovu na kadre

Primorske 24.05.2023
Sonce, ki so ga naročili organizatorji, je bilo že skoraj premočno, vseeno pa je festival obrti in podjetništva že dopoldne obiskalo veliko predšolskih otrok, osnovnošolcev, kasneje pa tudi srednješolcev in ostalih. Osnovni namen dogodka je bil… »

Občina kupila nekdanjo gostilno v Kostanjevici na Krasu, kaj namerava z njo?

Primorske 24.05.2023
Na pobudo krajevne skupnosti je občina Miren-Kostanjevica od zasebnika kupila stavbo v središču Kostanjevice na Krasu, v kateri je bila včasih gostilna. Del objekta bodo porušili, da bi izboljšali preglednost v križišču, del pa uredili za potrebe… »

Meshuggah so za metal to, kar je bil Tesla za elektriko

Primorske 24.05.2023
Po lanskoletnem nastopu švedskih djent manijakov Meshuggah na zadnji tolminski ediciji festivala Metaldays nas je eden od poznavalcev scene presenetil z izjavo, češ, da so Meshuggah za metal to, kar je bil Nikola Tesla za elektriko. In še kako prav je… »

Pianist s chopinovsko dušo

Primorske 24.05.2023
Giuseppe Guarrera prihaja iz Sicilije, trenutno pa živi v Berlinu, kjer je pred nekaj leti tudi zaključil študij na Akademiji Barenboim-Said pri Nelsonu Goernerju. Pred odhodom v Nemčijo je bil celo učenec priznanega pedagoga in pianista Sijavusha… »

O rektorju bodo jutri lahko odločali vsi študentje

Primorske 24.05.2023
Jutrišnje volitve rektorja na Univerzi na Primorskem (UP) bodo razkrile, ali bodo vajeti univerze tudi v prihodnjih štirih letih v rokah aktualne rektorice dr. Klavdije Kutnar ali ji bo to preprečil njen izzivalec dr. Matjaž Novak, ki si želi… »

Pri Kozini z motorjem divjal 186 na uro

Primorske 24.05.2023
Prvi pravi motoristični vikend je precej voznikov na dveh kolesih “ponorelo”. Koprski prometni policisti so “ujeli” 54 takih divjakov, nekatere so ustavili, druge samo posneli. Rekorderja niso ustavili, so ga pa fotografirali in izmerili hitrost… »

Z vodikom v zeleno prihodnost

Primorske 24.05.2023
Zeleno prihodnost bo poganjal tudi vodik, Slovenija pa želi biti v ospredju pri njegovi proizvodnji, distribuciji in uvajanju na različnih področjih, predvsem industriji in transportu. Včerajšnja konferenca v Brdih, na kateri so združili podjetnike… »

Tudi lipiška dresura bi bila cirkusu podobna prireditev

Primorske 24.05.2023
Ena od nerodnosti v noveli zakona o zaščiti živali je tudi ta, da bi bile po novem lahko prepovedane predstave dresurnega jahanja ali pa razstave mačk, psov in plemenskih bikov. Predlog zakona, ki so ga v postopek vložili koalicijski poslanci s… »

Začenja se reprezentančno odštevanje

Primorske 24.05.2023
Klubska nogometna sezona se približuje koncu, pri čemer vrhunci še pridejo s sklepnimi obračuni v evropskih pokalnih tekmovanjih. Kar zadeva nacionalne okvire, bo v veliki večini državnih prvenstev zastor padel v tem ali prihodnjem tednu. NOVA… »

Dvojezičnost je vrednota!

Primorske 24.05.2023
“Agora - kamnov ograda na poti svobode”, v pesmi Agora piše tržaška pesnica Majda Artač Sturman. Prav to pesem sta v slovenščini in italijanščini ob začetku ponedeljkove Koprske agore prebrali dr. Vesna Mikolič in dr. Lara Sorgo in s tem… »

Novice dneva »

Sijajno leto za Bitenca in druge zasebnike v zdravstvu

Finance.si pred 48 minutamiše 1 povezana

Več stopinj, manj sposobni za delo

Delo pred 48 minutami

Pisani travnik

Delo pred 48 minutami

Teden cepljenja

Delo pred 48 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem