Povezane novice

V zameno za obremenitve, ki jih povzroča Poček, bodo sofinancirali popravilo cest

Primorske 25.05.2023
Ministrstvo za obrambo bo Občini Postojna kot nekakšno nadomestilo za uporabo vojaške infrastrukture na njenem območju za leti 2022 in 2023 plačalo do 400.000 evrov. Občina jih bo namenila za obnovo predvidoma osmih odsekov občinskih cest, ki so v… »

Na obalni cesti bodo narisali mural

Primorske 25.05.2023
Ulični umetniki bodo tudi letos poskrbeli za nove stenske poslikave na različnih lokacijah v Kopru. Street Art Fest Koper se vrača v drugi izvedbi in bo od danes do srede obarval dogajanje v mestu. Na obalni cesti bo nastal skupinski mural. KOPER >… »

Tolminski župan Alen Červ zagrizel v najbolj ambiciozen proračun doslej

Primorske 25.05.2023
Najmlajši tolminski župan doslej, 33-letni Alen Červ (SD), je že ob kandidiranju povedal, da namerava ambiciozno in razvojno delovati. Besede je udejanjil z doslej rekordnim 25-milijonskim proračunom. S 1. junijem bo imenoval novega vršilca… »

Nogometaši Gorice želijo v Kidričevem obuditi lepe spomine

Primorske 25.05.2023
Nogometaši Gorice drevi v Kidričevem začenjajo drugo bitko za obstanek v prvoligaški konkurenci. Na zahodni fronti so opravili s Sežanci, zdaj pa je pred njimi dvojni obračun z Aluminijem, ki ga bodo po štajerskem obisku v nedeljo gostili v… »

NA ZASLIŠANJU NEKDANJI NADZORNIKI LUKE KOPER: So primorski poslanci pritiskali na takratnega ministra, da se posel preveri z…

Regional 25.05.2023
Na sojenju zaradi domnevno škodljivega posla Luke Koper s holdingom TTI so v torek na koprskem okrožnem sodišču zaslišali več nekdanjih nadzornikov Luke, ki so podprli posel. Kot danes poročajo Primorske novice, je Marjan Bezjak pri tem omenil… »

Na sodišče zaradi filma V imenu resnice

Primorske 25.05.2023
Na pravdnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča se nadaljuje sodni postopek med avtorji in sodelujočimi v igrano-dokumentarnem filmu V imenu resnice o smrti vojaka Blaža Furjana in nekdanjimi pripadniki brigade Moris. Ti s tožbo zahtevajo 38.000… »

Bivši nadzornik Luke Koper o pritiskih na ministra

Primorske 25.05.2023
Na sojenju zaradi domnevno škodljivega posla Luke Koper s holdingom TTI so v torek zaslišali več nekdanjih nadzornikov Luke, ki so podprli posel. Marjan Bezjak, ki je bil nadzornik med letoma 2006 in 2008, je med drugim omenil pritiske primorskih… »

Vesna Humar ne bo več svetnica, a ostaja povezana s politiko

Primorske 25.05.2023
V novogoriškem mestnem svetu se bodo danes karte premešale. Svetnica Svobode Vesna Humar se namreč s tega mesta poslavlja, ker je njena funkcija nezdružljiva s funkcijo državne sekretarke. V kratkem se obeta še ena menjava - svetniške klopi bo… »

Knjige nam bodo vselej pomagale razumeti svet

Primorske 25.05.2023
Da se šolsko leto bliža h koncu, nas pozno spomladi že dvajset let spominja tudi Društvo Bralna značka. V tem času namreč s posebno knjižno izdajo nagradi mlade bralke in bralce, ki so v osnovni šoli strastno brali vseh devet let. Letos se je… »

Intereuropa: Klavžar prihaja, Vajs odhaja

Primorske 25.05.2023
Prvega junija v Intereuropo prihaja nov član uprave, Aleš Klavžar, dva dni zatem pa se bo predčasno poslovil sedanji predsednik uprave Damijan Vajs. Če nadzorniki dotlej ne bi izbrali novega predsednika uprave, bi bilo možno, da bi vodenje… »

Rad ima glasbo, košarko in življenje na vasi

Primorske 25.05.2023
Mladi tolkalec Maj Cergol s Proseka je kot učenec GŠ Sežana že drugič tekmoval na Temsigu in tokrat prejel zlato plaketo. Dejaven je v različnih glasbenih zvrsteh, v športu pa tudi pri igri z vaškimi prijatelji. Maj Cergol je zelo bister, radoživ… »

Obiski Gira pri nas so vse pogostejši

Primorske 25.05.2023
Čeravno karavane kolesarske dirke po Italiji letos ne bo na naših cestah, bo na 106. Giru vseeno precej slovenskega pridiha. Še največ ga bo predvidoma ponudila predzadnja etapa, ki se bo v soboto končala na Svetih Višarjah. Spomini na gostovanje… »

Evtanazija: Demokratični nadstandard ali razvrednotenje življenja onemoglih?

Primorske 25.05.2023
Predlog, ki je nastal pod okriljem društva Srebrna nit, da bi tudi Slovenija uzakonila pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, je odprl številne diskusije med zagovorniki in nasprotniki evtanazije. Z ministrstva za zdravje sporočajo… »

Prve točke tudi na Primorsko

Primorske 25.05.2023
Začela se je sezona v prvi, drugi in tretji državni članski teniški ligi. Primorska je zastopana le v drugi ligi, kjer je do prvih točk prišel Teniški klub Nova Gorica. Drugoligaško prvenstvo je razdeljeno na dve štiričlanski skupini - vzhodno… »

Z relija na dve kolesi

Primorske 25.05.2023
V minulih dneh je bilo za Primorce pestro tudi dirkalno dogajanje, ki ga pokriva panožna zveza Moto šport in karting pri AMZS. Nekdanji državni prvak v reliju Aleks Humar je štiri kolesa zamenjal za dve kolesi. Petkratni državni prvak v reliju… »

Rok Lozej: Giro se utegne vrniti v Slovenijo

Primorske 25.05.2023
Čeprav karavana letošnje dirke po Italiji ne bo zavila v Slovenijo, 106. Giro za kolesarske zanesenjake ni nič manj zanimiv. Navsezadnje jih je vso dirko precej pogledovalo proti Svetim Višarjam. O predzadnji etapi rožnate pentlje in njenih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem