Povezane novice

Kamp v Selih na Krasu naj bi odprli v začetku julija

Primorske 26.05.2023
Po dolgi letih načrtovanj so v Selih na Krasu vendarle dobili kamp. Pravzaprav za zdaj še postajališče za avtodome, saj so v prvi fazi zanje uredili 14 parkirišč. Novo turistično ponudbo bodo odprli 7. julija, na začetku bo z bodočim kampom… »

Ukrajinski veleposlanik Andrij Taran: Zelo težko je biti nenehno v stresu

Primorske 26.05.2023
Generalporočnik Andrij Taran je leto dni veleposlanik Ukrajine v Sloveniji.V letih 2020 in 2021 je bil minister za obrambo. Pravi, da je razlika med pristopom Ukrajine v vojni in pristopom Rusije ta, da skušajo Ukrajinci varovati življenja svojih… »

Festival je v središču Vipave bliže ljudem

Primorske 26.05.2023
30 vinarjev, več kot deset gostincev in podobno število ponudnikov lokalnih pridelkov in izdelkov je v nedeljo in ponedeljek v Dvorcu Lanthieri v Vipavi “čaralo” zgodbo letošnjega festivala Okusi Vipavske. Na novem prizorišču je bilo med vinarji… »

Opazovanje ptic - danes je drugače

Primorske 26.05.2023
Med mnogimi pozitivnimi stvarmi, ki jih ponuja Slovenija, je dejstvo, da se nam narava ponuja že skoraj takoj, ko stopimo iz domovanja. Potrebuješ le nekaj deset minut in že si v naravi. To velja tudi za obmorski del Slovenije. V prejšnji rubriki sem… »

Ne marajo se, a sobivajo v prid miru

Primorske 26.05.2023
Iz BIH skoraj vsak dan prihajajo opozorila o nevarnosti ponovnega spopada treh ali vsaj dveh - srbskega in bošnjaškega - narodov. Vodja bosanskih Srbov Milorad Dodik s somišljeniki verjame, da bodo dočakali združitev z matičnimi Srbi. Ljudje, siti… »

Elda Viler: “Sprva sem si želela, naj me (končno) že vzame”

Primorske 26.05.2023
Obiskati njen koncert je vedno pravo doživetje. S svojim močnim in globokim glasom zna Elda Viler vsakič znova poslušalce spraviti v ekstazo. Jim videti naravnost v dušo in ujeti njihovo razpoloženje. Premnogi so se več kot šest desetletij… »

Radenko Vasić, Polka Bošković in soobtoženi oproščeni očitkov

Primorske 26.05.2023
Ponovljeno sojenje Radenku Vasiću, koprski notarki Polki Bošković in trojici soobtoženim je na novogoriškem okrožnem sodišču prineslo drugačen razplet kot po prvem sojenju. Sodnica Andrejka Luznik je vseh pet obtoženih oprostila očitkov iz… »

Davorka Štefanec: “Pravijo, da vedno povem preveč, a tako pač je”

Primorske 26.05.2023
Srečava se v Domu knjige, knjigarni Mladinske knjige v Kopru, pravkar prenovljeni in kot zmeraj dišeči po sveže natiskanih knjižnih delih, s katero je profesionalno odraščala od njenih začetkov. “Knjigarna letos praznuje 25 let obstoja in ravno… »

Zakonca Čebokelj sta 300 let staro domačijo spremenila v butični hotel

Primorske 26.05.2023
Uspešna postojnska podjetnika in dolgoletna gostinca Ana in Robert Čebokelj sta eno najstarejših podeželskih hiš v Hruševju spremenila v butični hotel z restavracijo, v kateri bodo ponujali tudi kruh in pecivo iz žita, pridelanega na posestvu… »

Vroča kri zaradi Postojnčana v črnem

Primorske 26.05.2023
Tretjeligaško košarkarsko prvenstvo se je pred dnevi končalo s skupno zmago Vrhnike, ki je v finalu premagala Plamo pur. Nekaj dni po koncu pa je bil zapisnik s tekme izdatno dopolnjen, saj očitno del domačih navijačev z razpletom in sojenjem ni bil… »

Danes pa v napad na rožnato majico

Primorske 26.05.2023
Primož Roglič je v 18. etapi dirke po Italiji z napadi strl Joaa Almeido ne pa tudi Gerainta Thomasa. Britanec je na svoj 37. rojstni dan ostal v rožnati majici vodilnega v skupnem seštevku in pred najbližjim zasledovalcem ohranja slabe pol minute… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem