Povezane novice

Asta Vrečko: Zadeve se bodo lahko začele reševati. Janez Janša: Ustavno sodišče ne obstaja več.

RTV Slovenija 26.05.2023
V. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough odločitev ustavnega sodišča spoštuje. Kulturna ministrica Asta Vrečko sporoča, da se bodo zadeve v zavodu po enoletni agoniji lahko naposled začele reševati. Ministrica za kulturo… »

Ustavno sodišče prižgalo zeleno luč za konstituiranje novega sveta RTVS

Primorske 26.05.2023
Ustavno sodišče je tudi uradno objavilo sklep o razveljavitvi zadržanja novele zakona o RTVS. Iz njega izhaja, da se novi svet RTVS skladno z novelo konstituira najpozneje v sedmih dneh po objavi tega sklepa v uradnem listu. LJUBLJANA > "Glede na… »

Ustavno sodišče RTV predalo tranzicijski levici

Nova 24TV 26.05.2023
Foto: STA Ustavno sodišče je s sklepom odpravilo začasno zadržanje vladnega zakona o RTV Slovenija in dalo navodilo, da se mora novi Svet RTV sestati v enem tednu. Za odpravo so glasovali sodniki Matej Accetto, Rajko Knez, Katja Šugman Stubbs in… »

Ustavno sodišče odpravilo začasno zadržanje vladnega zakona o RTV Slovenija

SiolNET 26.05.2023
Ustavno sodišče je tudi uradno objavilo sklep o razveljavitvi zadržanja novele zakona o RTVS. Iz njega izhaja tudi, da se novi svet RTVS skladno z novelo konstituira najpozneje v sedmih dneh po objavi tega sklepa v uradnem listu. V tem roku vršilec… »

Ustavni sodniki zrahljali gordijski vozel, konstituira se lahko novi svet RTVS

Dnevnik 26.05.2023
Ustavno sodišče je odpravilo začasno zadržanje dela novele zakona o RTV Slovenija. Za sklep so glasovali štirje sodniki, eden je bil proti, dva nista glasovala. To pomeni, da se lahko novi 17-članski svet RTV Slovenija konstituira in začne… »

Cerar: Položaj kaže na notranjo blokado ustavnega sodišča

SiolNET 26.05.2023
Odločitev ustavnega sodišča o razveljavitvi zadržanja novele zakona o RTVS je procesne narave in ni vsebinska, kar kaže na notranjo blokado sodišča, je za STA dejal ustavni strokovnjak in nekdanji premier Miro Cerar. "Resen pogovor znotraj… »

Odpravili zadržanje, Janša ustavnemu sodišču zabrusil, da ne obstaja več

Delo 26.05.2023
Za odpravo zadržanja novele zakona o RTV Slovenija so glasovali štirje sodniki, eden je bil proti, dva pa nista glasovala. Ustavno sodišče je tudi uradno sporočilo, da je odpravilo zadržanje treh členov novele zakona o RTV Slovenija, kar so… »

Ustavno sodišče odpravilo začasno zadržanje vladnega zakona o RTV Slovenija

RTV Slovenija 26.05.2023
Ustavno sodišče je odpravilo začasno zadržanje izvajanja dela novele zakona o RTV Slovenija. Najpozneje sedem dni po objavi tega sklepa v Uradnem listu se mora konstituirati novi svet RTV Slovenija. Ustavni sodniki so sprejeli odločitev in odpravili… »

USTAVNO SODIŠČE ODPRAVILO ZADRŽANJE ZAKONA O RTVS: Koalicija zadovoljna, Janša pa: "Ustavno sodišče ne obstaja več"…

Regional 26.05.2023
Ustavno sodišče je tudi uradno objavilo sklep o razveljavitvi zadržanja novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Iz njega izhaja tudi, da se novi svet RTVS skladno z novelo konstituira najpozneje v sedmih dneh po objavi tega sklepa v uradnem… »

Ustavno sodišče spremenilo svojo odločitev o RTV Slovenija

Zurnal24 26.05.2023
Ustavno sodišče je tudi uradno objavilo sklep o razveljavitvi zadržanja novele zakona o RTVS. Iz njega izhaja tudi, da se novi svet RTVS skladno z novelo konstituira najpozneje v sedmih dneh po objavi tega sklepa v uradnem listu. "Glede na razhajanja… »

Vodstvo RTV-ja "priznalo poraz", Janša pač ne

Zurnal24 26.05.2023
Andrej Grah Whatmough sporočil, da spoštuje današnjo ustavno odločitev. Sejo bo sklical v predpisanem roku. V. d. generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough je v odzivu zapisal, da spoštuje današnjo ustavno… »

Tomšič: Takšne poteze ustavnih sodnikov spodkopavajo kredibilnost ustanove

Nova 24TV 26.05.2023
Predsednik Združenja novinarjev in publicistov Matevž Tomšič (Foto: STA) “Nujno potrebno bi bilo slišati razloge, zakaj se je to zgodilo. Takšne poteze ustavnih sodnikov, ko se o isti zadevi,enkrat odločijo tako, drugič drugače, nedvomno… »

GOLOBOVI VLADI USPELO? Ustavno sodišče naj bi noveli zakona o RTVS prižgalo zeleno luč

Regional 26.05.2023
Ustavno sodišče je po neuradnih informacijah več medijev odpravilo začasno zadržanje dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Kot poročajo, so za tak sklep glasovali štirje sodniki, eden pa je bil proti. To bi pomenilo, da se lahko… »

Ustavno sodišče / Zadržanje novele zakona o RTV umaknjeno

Mladina 26.05.2023
Novi svet RTV Slovenija lahko začne z delom. Po neuradnih informacijah spletnega portala N1 je ustavno sodišče odpravilo začasno zadržanje izvajanja dela novele zakona o RTV Slovenija. Za umik zadržanja naj bi glasovali štirje sodniki, in sicer… »

Ustavno sodišče naj bi odpravilo začasno zadržanje novele zakona o Radioteleviziji Slovenija

Primorske 26.05.2023
Po poročanju več slovenskih medijev naj bi ustavno sodišče odpravilo začasno zadržanje izvajanja dela novele zakona o RTV Slovenija. Za ta sklep naj bi glasovali štirje sodniki, eden pa je bil proti. To bi pomenilo, da se lahko novi svet RTV… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem