Povezane novice

Dobrodošli vsi, ki dobro mislijo

Primorske 27.05.2023
Na Sveti Gori so včeraj tudi uradno odprli gostišče Peregrin, kot so gostinski objekt poimenovali novi najemniki. Poleg hrane v njem ponujajo tudi šest na novo urejenih sob v zgornjem nadstropju ter novo poročno in konferenčno dvorano v spodnjih… »

Accetto: Ustavno sodišče je vseskozi ravnalo odgovorno

Primorske 27.05.2023
Predsednik ustavnega sodišča Matej Accetto je v komentarju odločitve sodišča o razveljavitvi začasnega zadržanja izvajanja dela novele zakona o RTVS zatrdil, da so sodniki ravnali odgovorno tako včeraj kot, ko so sprejeli sklep o zadržanju… »

Prosti čas ministric in ministrov: Luka Mesec dela jogo, kdo se veseli časa piknikov in kdo je že izgorel?

Primorske 27.05.2023
Luka mesec dela jogo, Matej Arčon se veseli prihoda časa “roštiljev”, medtem ko Dominika Švarc Pipan rada pleše. Celotna vsebina je na voljo le naročnikom. Želite dostop do vseh spletnih vsebin? Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin… »

Iskanje nafte v bitki s kopalno sezono

Primorske 27.05.2023
Vodstvi hotela Delfin in občine sta se ta teden dogovorili, da bo hotel občino poslej obveščal o vsem, kar je povezano z decembrskim razlitjem 30.000 litrov nafte, občina pa bo seznanjala javnost. Agencija RS za okolje (Arso) ugotavlja okoljsko… »

Zasegli 270 kilogramov kokaina na poti v Koper

Primorske 27.05.2023
Malteška carina je v četrtek sporočila, da so prestregli 270 kilogramov kokaina, ki je bil na poti proti koprskemu pristanišču. Tovor je bil po oceni malteških carinikov vreden približno 50 milijonov evrov. MALTA, KOPER > Carinski uslužbenci so v… »

Direktor sklada je vztrajal le dobro leto dni

Primorske 27.05.2023
“Zaključujem neko obdobje, veselim se novih izzivov,” je Tomaž Pliberšek pojasnil odstop z mesta direktorja ajdovskega občinskega stanovanjskega sklada, na katerega je bil imenovan marca lani. Kot je navedel, je odstopil iz osebnih razlogov. Do… »

Marezige bodo dobile Vinski raj

Primorske 27.05.2023
Podeželje slovenske Istre bo jutri dobilo sodobno naselje počitniških hišic. Glamping resort Vinski raj z idealnim pogledom na morje so zgradili v Marezigah. MAREZIGE > “Marezige potrebujejo razvoj, ta koncept glamping naselja pa je v sozvočju z… »

Vrt, kjer človek uživa v morju cvetov in razkošju vonjav

Primorske 27.05.2023
Vrt Frančiškanskega samostana na Kostanjevici nad Novo Gorico, kjer domuje ena največjih zbirk burbonk v Evropi, se vsako pomlad prelevi v cvetoči raj. V morju cvetov se obiskovalcem ponuja tudi pravo bogastvo vonjav. Zbirka, za katero skrbi Goriško… »

“Rak pljuč je po pojavnosti in umrljivosti največji problem”

Primorske 27.05.2023
V Društvu za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim - ko-RAK.si, ki na Goriškem deluje že 40 let, opozarjajo, da je to ena redkih regij brez paliativne oskrbe, kar je, kot pravijo, sramota. Prizadevajo si, da bi poleg obstoječih v državi… »

Danes nadaljevanje v Petelinjah

Primorske 27.05.2023
Prvo polovico majskega koledarja primorskega tekaškega pokala sta letos prvič zapolnili kar dve prireditvi - premierni vzpon iz Vrtovina na Kucelj in tradicionalni tek prijateljstva v Hotedršici. Absolutno sta zmagala Simon Alič in Jernej Šemrov… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem