Povezane novice

Solze sreče čustvenih navijačev po Rogličevem uspehu: "Ne samo čelado, lasuljo dol!"

RTV Slovenija 27.05.2023
"Končno je dočakal to, kar si zasluži," pravi ena izmed vzhičenih navijačic, ki je budno spremljala dramatičen podvig Primoža Rogliča na Svetih Višarjah. "Tudi, če bi bil brez verige, bi danes zmagal, ker si je to tako zaslužil," je pristavil… »

Slovenija z zgodovinskim mejnikom, kralja pravljice pa Roglič in Pogačar

SiolNET 27.05.2023
Slovenija se skupaj s Primožem Rogličem veseli novega zgodovinskega uspeha. Nekdanji skakalec je po Vuelti v velikem slogu osvojil še Giro. In po zmagoslavju pred številnimi slovenskimi navijači na trasi kronometra od Trbiža do Svetih Višarij je… »

Od kalvarije do ekstaze: Slovenci noreli v Trbižu #video

SiolNET 27.05.2023
V velikem slogu je Primož Roglič osvojil Dirko po Italiji. In to pred številnimi slovenskimi navijači ob progi in tistimi, ki so v okolici Trbiža spremljali pravljico, ki jo je spisal slovenski kolesarski šampion. A je med vzponom na Svete Višarje… »

#foto #video Primož Roglič na brutalnem klancu na Svete Višarje do veličastne zmage na Giru!

Dnevnik 27.05.2023
Svete Višarje so bile včeraj svete za Primoža Rogliča, ki je z zmago na epskem kronometru prišel tudi do rožnate majice vodilnega kolesarja na 106. dirki po Italiji. Do kralja Gira ga loči le še današnji sprevod do Rima. »Pričakujem kolesarsko… »

PRIMOŽ ROGLIČ DOBIL GIRO D'ITALIA: Roza majico prvič v zgodovini oblekel Slovenec (FOTO, VIDEO)

Regional 27.05.2023
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je pred skupno zmago na kolesarski dirki po Italiji. Kolesar ekipe Jumbo-Visma je namreč dobil odločilno, 20. etapo - 18,6 kilometra dolg gorski kronometer na Svete Višarje. Do danes vodilnega Britanca Gerainta… »

Noro! Primož Roglič je tik pred zmago na Giru!!!

SiolNET 27.05.2023
Primož Roglič (Jumbo-Visma) je z zmago na kronometru na Višarje osvojil tudi rožnato majico vodilnega na Dirki po Italiji in bo jutri slavil skupno zmago na Giru! Triintridesetletni Zasavec je moral danes nadoknaditi 26 sekund zaostanka za Valižanom… »

Z Višarij sporočamo: Primož Roglič je zmagovalec Gira

Delo 27.05.2023
Rogliču je uspelo, Rogliču je uspelo! Roglič je zmagal! Kljub temu, da se mu je pokvarilo kolo! In vendarle mu je uspelo. Primož je na tiskovki po etapi povedal na svoj način; da je imel super dobre noge in da je vse pustil na cesti. Da ga je ob… »

Presrečni Roglič o dirki življenja, njegova žena o težki zimi in zadovoljstvu

SiolNET 27.05.2023
"Lahko rečem, da je bila to dirka mojega življenja. Zagotovo sem užival. Ko sem se danes zbudil, sem premišljeval, da je popolnoma vseeno, ali zmagam ali izgubim. Pomembno je, da dam vse od sebe, da pokažem borbo in zaupanje. Vse sem dal na cesto in… »

"Na koncu sploh ni pomembna zmaga, ampak to ..."

Zurnal24 27.05.2023
Primož Roglič je zmagovalec dirke po Italiji! Slovenski kolesarski as Primož Roglič je pred skupno zmago na kolesarski dirki po Italiji. Kolesar ekipe Jumbo-Visma je dobil odločilno, 20. etapo - 18,6 kilometra dolg gorski kronometer na Svete… »

#komentar Rožnati telemark na Višarjah

Dnevnik 27.05.2023
Primož Roglič je na Svetih Višarjih dosegel uspeh kariere. Do velike zmage na kolesarski dirki po Italiji je prišel ob izjemnem vzdušju slovenskih navijačev. Brez drame ni šlo tudi tokrat, a so s slovenskim kolesarskim junakom, tokrat v romarski… »

Čudež na Svetih Višarjah: Roglič kljub smoli s kolesom dobil Giro!

RTV Slovenija 27.05.2023
Neverjetno, neverjetno in neverjetno. Primož Roglič je predzadnji dan Dirke po Italiji na peklenskem klancu na Svete Višarje zaradi smole z verigo sestopil s kolesa, vseeno pa je vztrajal in na koncu s 40 sekundami razlike ugnal Gerainta Thomasa… »

Vse se je zdelo izgubljeno: trenutek, ki bi Primoža skorajda stal zmage

Zurnal24 27.05.2023
Roglič je z zmago na Svetih Višarjah pred zmago na Giru. A tekom etape je navijačem Slovenca zastal dih, ko se je že vse zdelo izgubljeno ... Slovenski kolesarski as Primož Roglič je pred skupno zmago na kolesarski dirki po Italiji. Zadnjo etapo, ki… »

Neverjetni prizori: Slovenci zavzeli Trbiž in Svete Višarje!

Zurnal24 27.05.2023
Zmago Primoža Rogliča je na samem prizorišču pospremilo na tisoče slovenskih navijačev. Primož Roglič bo postal zmagovalec dirke po Italiji. Na predzadnji etapi Gira je z izjemno vožnjo, kljub okvari kolesa v odločilnem trenutku, premagal… »

Rožnati Roglič: "Vedno je treba imeti upanje in vztrajati"

RTV Slovenija 27.05.2023
"S kronometri na predzadnji dan imam izkušnje, vedel sem, kako zelo bo pomemben. Gledalci in navijači ob progi so naredili neverjetno vzdušje, ki ga ne bom nikoli pozabil," je v rožnato majico odet razmišljal Primož Roglič. Drugič je na Dirko po… »

Čudež na Svetih Višarjah! Roglič z vožnjo življenja osvojil Giro!

Zurnal24 27.05.2023
Vzpon na Svete Višarje je odločil letošnjo borbo za rožnato majico. Na 18,6 kilometrov dolgem kronometru je 7,3 kilometre dolg vzpon (12-odstotni naklon) odločil boj za skupno zmago med Thomasom in Rogličem. Kisovčan je za 40 sekund premagal… »

Roglič dobil kronometer in Giro

Delo 27.05.2023
V predzadnji etapi letošnje kolesarske dirke po Italiji, kronometru na Svete Višarje, slovenski trijumf. Primož Roglič je zmagovalec letošnje kolesarske dirke po Italiji. V predzadnji etapi, gorskem kronometru od Trbiža do Svetih Višarij, je z… »

Strokovnjaka: "Roglič bo zmagal, toda ..."

Zurnal24 27.05.2023
Strokovnjaki so pred zadnjo pomembno etapo letošnje dirke po Italiji izbrali svoje favorite. Veliko možnosti za etapno zmago se pripisuje tudi našemu Primožu Rogliču, toda ... Tudi to naj bi bilo po mnenju strokovnjakov premalo v boju za skupno… »

Sveta gora v barvah slovenske zastave

Delo 27.05.2023
Srečneži, ki so pravočasno kupili vozovnice, so na Svete Višarje prišli z gondolo, mnogi pa peš. Primož Roglič se bo danes nekaj pred 18. uro podal na lov na 26 sekund razlike do Gerainta Thomasa. Le nekaj nižja je številka, ki, ne v sekundah… »

Rogliču ne pripisujejo realnih možnosti za zmago

Zurnal24 27.05.2023
Primož Roglič še vedno verjame v preobrat na dirki po Italiji. Kaj pa na to porečejo strokovnjaki? Pred nami je odločilna etapa 106. izvedbe dirke po Italiji, na kateri se bo odločalo o končnem zmagovalcu. Kolesarji se bodo za slavo in prestiž… »

Veliki mojster kronometra: "Verjamem v Primoža, vprašanje je le ..."

Zurnal24 27.05.2023
Moštveni kolega Primoža Rogliča, dvakratni svetovni prvak v kronometru Rohan Dennis, se nadeja zelo napetega končnega obračuna za zmago na dirki po Italiji. Avstralski kolesar Rohan Dennis je po koncu 19. etape od Longaroneja do Tre Cime di Lavareda… »

Zapletena logistika na Višarje, organizatorji pričakujejo ogromno navijačev

Primorske 27.05.2023
Karavana 106. kolesarske dirke po Italiji bo danes gostovala v neposredni bližini italijansko-slovenske meje. Na vrsti bo namreč gorski kronometer od Trbiža do Svetih Višarij (18,6 km), ki bo dokončno določil vrstni red v skupni razvrstitvi. Glede… »

Boj mož na moža: zares peklenski kronometer bo dal zmagovalca Gira

Zurnal24 27.05.2023
Na dirki po Italiji je pred kolesarji zadnja resna etapa pred nedeljsko parado v Rimu. Na vrsti je namreč vožnja na čas od Trbiža do Svetih Višarij (18,6 km) v neposredni bližini slovensko-italijanske meje. Ta bo dala odgovor, kdo bo zmagovalec… »

Rogličev moštveni kolega neposreden: Tisti, ki bo imel večja j…

SiolNET 27.05.2023
Kolesarji Jumbo-Visme so svoje delo na Dirki po Italiji skoraj že dokončali, če gledamo iz vidika boja za skupno zmago. Danes je namreč na sporedu odločilni posamični kronometer iz Trbiža na Svete Višarje, v nedeljo pa le še parada šampionov… »

"Danes vsi hočejo biti Pogačar in Roglič, kar je manj od tega, ni več zadovoljivo"

SiolNET 27.05.2023
V Sobotnem intervjuju gostimo Robija Jenka, 33-letnika iz Ilirske Bistrice, ki je s kolesarstvom, športom, ki je Slovencem v zadnjih letih zlezel globoko pod kožo, povezan na več ravneh. Pogovarjali smo se o glavnih poudarkih letošnje Dirke po… »

Število Slovencev ob trasi Gira se množi, kritike na račun organizatorja #foto

SiolNET 27.05.2023
Kot smo napovedali že po prvi etapi letošnje Dirke po Italiji, ko smo na startu v Fossacesia Marini na vzhodni strani italijanskega škornja srečali le peščico slovenskih navijačev, se njihovo število v zadnjih dneh vztrajno množi, ob trasi pa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem