Povezane novice

#foto #video Primož Roglič, zmagovalec 106. kolesarske dirke po Italiji: Dan, ki bo za vedno ostal v njegovem spominu

Dnevnik 28.05.2023
Primož Roglič je na Svetih Višarjah poskrbel za mali kolesarski čudež in prišel do veličastne zmage na 106. kolesarski dirki po Italiji. Triintridesetletni kolesar Jumbo-Visme je postal prvi slovenski skupni zmagovalec prestižnega Gira in prvi… »

Kralj Roglič in sin s telemarkom, častitljiva poteza drugega Thomasa

SiolNET 28.05.2023
Z zlatimi črkami se je Primož Roglič zapisal v zgodovino Dirke po Italiji. Postal je kralj 106. izvedbe najprestižnejše dirke na Apeninskem polotoku. Zaključni udar je uprizoril v soboto na kronometru pred slovenskim avditorijem v sosednjem Trbižu… »

Neverjetno naključje! "Skrenil sem s poti in se očitno pojavil tam ..."

Zurnal24 28.05.2023
Nepričakovani slovenski junak je pristavil majhen košček mozaika k zmagi Primoža Rogliča na 106. dirki po Italiji. Poročali smo o slovenskem junaku, ki se je med sobotnim kronometrom na dirki po Italiji znašel na pravem mestu v pravem trenutku in… »

Zlata vredna ameriška pomoč Rogliču

SiolNET 28.05.2023
Kapetani kolesarskih ekip vseskozi izpostavljajo dobro delo moštvenih kolegov. Nič drugače ni bilo ob velikem zmagoslavju Primoža Rogliča na Dirki po Italiji. A je treba vseeno nekoga izpostaviti. Američana, ki ima slovenske prednike. Sepp Kuss je… »

Zdaj tudi uradno: Primož Roglič je zmagovalec Gira 2023!

Zurnal24 28.05.2023
Z 21. etapo se je v večnem mestu končala 106. dirka po Italiji, katere zmagovalec je postal slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma). Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi uradno zmagovalec 106. dirke po Italiji. Zadnjo etapo v… »

ROŽNATO SLAVJE PRIMOŽA ROGLIČA V RIMU: Prvi slovenski zmagovalec Gira d'Italia (FOTO, VIDEO)

Regional 28.05.2023
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi uradno zmagovalec 106. dirke po Italiji. Zadnjo etapo v Rimu je pred Kolosejem varno končal v času glavnine in zadržal 14 sekund naskoka pred tekmeci, potem ko je v soboto po sijajni… »

Zgodovinski dan za Primoža Rogliča, gladiatorsko do večne slave

SiolNET 28.05.2023
Legendarni rek Vse poti vodijo v Rim še kot pribito drži za Primoža Rogliča. V večnem mestu se veseli zgodovinskega uspeha. Kot prvemu Slovencu je uspelo osvojiti Dirko po Italiji, skupno pa je to njegova četrta zmaga na Grand Tourih, potem ko je… »

"Ko enkrat odpelješ Tour, nisi nikoli več zares utrujen"

SiolNET 28.05.2023
"Brez skrbi, odločal bo sobotni kronometer," je v četrtek dopoldne med pogovorom v Cerknici o Primožu Rogliču in njegovih možnostih za osvojitev Dirke po Italiji preroško povedal Matej Mugerli. Leta 2014 sta bila moštvena kolega pri Adrii Mobil… »

Tudi Jana Tratnika ob spremljanju fantazije na Višarjah prevzela čustva #intervju

SiolNET 28.05.2023
"Priznam, da so me včeraj prvič po padcu pred začetkom Gira prevzela čustva," je v pogovoru za Sportal razkril moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma Jan Tratnik, ki še vedno okreva po poškodbi, ki se je zgodila pred tremi tedni… »

Ne boste verjeli, kaj je Rogličev sin počel med očetovim zmagovitim intervjujem

Zurnal24 28.05.2023
Medtem ko je Primož odgovarjal na vprašanja, je vso pozornost požel prisrčni Lev Roglič. Slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča so po fantastični zmagi na 20. etapi dirke po Italiji, s katero si je privozil tudi rožnato majico in… »

Na dirki življenja je »užival v vsakem metru na cesti«

Delo 28.05.2023
Primož Roglič je na Višarjah prikazal eno od predstav kariere in postal prvi Slovenec z zmago na Giru. »Enostavno sem letel na krilih navijačev,« pravi. Sobota, 27. maja 2023. Dan, ki si ga bo vsak kolesarski navdušenec v Sloveniji zapomnil za… »

"Ko sem videl, da mu je že na ravnini odščipnil dve sekundi, sem si rekel, to je to"

SiolNET 28.05.2023
"Tu na Višarjah je prava veselica, to so res nepozabni trenutki," nam je presrečen po imenitni zmagi Primoža Rogliča v 20. etapi Dirke po Italiji dejal Zasavčev nekdanji trener Boštjan Mervar. Odločilni kronometer letošnjega Gira so si v živo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem