Povezane novice

Za neoislamsko lepotico bo država zagotovila pet milijonov iz EU

Primorske 29.05.2023
Na novogoriški mestni občini si danes boljše novice skoraj ne bi mogli zaželeti: država je namreč potrdila, da bo za prenovo Laščakove vile zagotovila 4,9 milijona evrov iz kohezije EU. Prenova vile naj bi se začela v letu 2025. Medtem gre h… »

Odločno v drugo ligo

Primorske 29.05.2023
Tolminski nogometaši se po sedmih letih vračajo v drugo ligo, kjer so nazadnje igrali v sezoni 2015/16. Napredovanje so z domačo zmago 2:0 nad Vipavci potrdili v zadnjem krogu tretje slovenske nogometne lige zahod. TOLMIN > Nogometni praznik na Brajdi… »

Trdoživost, človekoljubnost in ljubezen do življenja

Primorske 29.05.2023
Mineva natanko leto dni, odkar je za vedno ugasnilo življenje tržaškega pisatelja in velikega svetovljana Borisa Pahorja. Ob tej priložnosti bodo v Evropskem parlamentu v Bruslju otvorili razstavo, s katero želijo širši evropski publiki ponuditi… »

Med krvodajalci kar 14 vitezov, pogrešajo pa mlade

Primorske 29.05.2023
Na Bistriškem je trenutno aktivnih 420 krvodajalcev. Med njimi so na Območnem združenju Rdečega križa Ilirska Bistrica še posebej ponosni na štirinajst vitezov in vitezinjo krvodajalstva. Žal pa ugotavljajo, da je med krvodajalci vse manj mladih… »

Negotova goriška prihodnost

Primorske 29.05.2023
Za nogometaši Gorice je še ena neslavna prvoligaška sezona, ki se je sklenila z izpadom po dodatnih kvalifikacijah. Na povratnem dvoboju niso mogli nadomestiti zaostanka 1:3 s prve tekme v KIdričevem. Včeraj je Aluminij iztržil remi 1:1 in se vrnil… »

Nova šola šele čez pet do deset let

Primorske 29.05.2023
Da je gradnja dodatne osnovne šole v Sežani nujna, so si bili enotni na nedavni okrogli mizi, na kateri so prvič tudi javno pretresali težave in rešitve dolgoletne prostorske stiske Osnovne šole Srečka Kosovela. Ker bo do začetka gradnje nove… »

Bojijo se, da bo lunapark nadomestil avtomobile na Ukmarjevem trgu

Primorske 29.05.2023
Med Koprčani se je razširila novica, da bo avtomobile na Ukmarjevem trgu to poletje nadomestil lunapark, kar se nekaterim zdi nedopustno. “Raje nič kot to. To je popolna degradacija tega elitnega prostora ob morju,” je slišati kritike. V koprski… »

Fascikli z dokumentacijo so se izgubili

Primorske 29.05.2023
Na koprskem okrajnem sodišču se je v petek znova začelo sojenje zaradi uničujočega požara, ki je 22. oktobra leta 2017 med ujmo izbruhnil v univerzitetnem kampusu Livade in povzročil za milijon evrov škode. Tožilstvo Andreju Gorjupu in Ivu… »

Višarje so naše, Rim je naš

Primorske 29.05.2023
Kolesarskemu romanju na Svete Višarje z izbruhom navdušenja je včeraj sledila šampionska parada Primoža Rogliča po rimskih ulicah. Rožnato majico je oblekel takrat, ko si je želel, torej ob koncu tritedenske dirke po Italiji in v 106. izvedbi… »

Kjer je ležala stara razbitina, vabi k ogledu nova umetnina

Primorske 29.05.2023
Po zaslugi grafitarskih podvigov, ki jih pripravlja Center mladih Koper (CMK), se koprski podhodi vse bolj spreminjajo v veliko odprto galerijo urbane umetnosti. Drugi Street Art Fest, ki traja že od minulega četrtka in se bo sklenil v sredo, je v mesto… »

Svojce bodo lahko zaupali v varstvo osebju vile Napoli

Primorske 29.05.2023
V portoroški vili Napoli oziroma po novem vili Ane Bonifacio Viezzoli na Senčni poti 9 v Portorožu bo Dom upokojencev Izola v sredo odprl dnevni center za starejše. V prenovljeni secesijski vili iz leta 1903 so zagotovili tudi šest nujno potrebnih… »

Metka Klevišar: “Če sprejemamo življenje v celoti, tudi s smrtjo, lahko lepše živimo”

Primorske 29.05.2023
Upokojena zdravnica onkologinja Metka Klevišar se je v življenju veliko srečevala z umirajočimi. Leta 1995 je ustanovila Slovensko društvo hospic, o katerem je nekoč dejala: “Moj cilj ni bil v prvi vrsti ustanoviti društvo, ampak z majhnimi… »

Sladka rulada velikanka s šparglji je bila spet atrakcija

Primorske 29.05.2023
Pridelovanje špargljev ima v Orehovljah že zelo dolgo tradicijo, včasih so jih vozili tudi na Dunaj. Tej vrtnini v čast domačini vsako leto pripravljajo praznik, ki s povorko vozov in tipičnimi jedmi privabi obiskovalce z vseh vetrov. V nedeljo je… »

Šampionska vrnitev prvaka Turka

Primorske 29.05.2023
Drugi reli slovenskega prvenstva se je končal z zmago lanskih državnih prvakov, posadke AMD Gorica Rok Turk-Blanka Kacin. Idrijčana sta se po odstopu na prvem reliju šampionsko vrnila. VELENJE > Na Reliju Velenje je 86 posadk moralo prevoziti 238… »

Hrpeljci so obstali v drugem rangu

Primorske 29.05.2023
Zadnji krog v prvi A ligi za rokometaše je le še potrdil že znano. Prvaki so Celjani, Koprčani so osvojili končno sedmo mesto. V prvi B ligi je hrpeljski Jadran zmagal in si priigral obstanek. Celjani bodo torej tudi v prihodnji sezoni zastopali… »

Novice dneva »

(Foto in video) Je za katastrofo v Jablanici kriv tudi kamnolom?

Necenzurirano pred 55 minutamiše 2 povezani

Je v slovenski politiki še kaj odprtega

Finance.si pred tremi uramiše 1 povezana

Stanovanja: Kaj in kdaj se bo gradilo v Ljubljani?

Finance.si pred 54 minutamiše 1 povezana

Bagnaia zmagal, Marquez na stopničkah, hitri Acosta zdrsnil s steze

RTV Slovenija pred 55 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem