Povezane novice

Sindikati Luko Koper pozvali, naj se poravna z nekdanjimi delavci IPS

Primorske 02.06.2023
Sindikati so včeraj pozvali upravo Luke Koper, naj stopi izza svojih zidov in se z vsemi nekdanjimi IPS delavci dogovori o poravnavi. “Človekovo dostojanstvo je temelj vsake družbe. Če tega ne spoštuje delodajalec, ki je generator razvoja in v… »

Kurti za izgrede krivi Beograd, opozicija krivi Kurtija za krhanje odnosov z Zahodom

RTV Slovenija 02.06.2023
Voditelja Kosova in Srbije, Vjosa Osmani in Aleksandar Vučić, sta se pogovarjala o rešitvi politične krize, Evropska unija, Francija in Nemčija pa od Prištine zahtevajo, da v večinsko srbskih občinah izvede nove volitve. Na Kosovu so medtem spet… »

Cesarska cenzura

Primorske 02.06.2023
Slovenci smo se s cenzuro dodobra spoznali že v okviru habsburške monarhije: od izhajanja prvih slovenskih knjig do konca prve svetovne vojne so minila več kot tri stoletja, ko je pokrajino tiskane besede v slovenskih deželah obvladovala cesarska… »

Skrinje, nekoč kraljice v hišah, so končale na smetiščih in v muzejih

Primorske 02.06.2023
Skrinje so bile svojčas najpomembnejši kos notranje opreme, ko pa jih je začelo izrivati modernejše pohištvo, so številne žalostno končale na smetiščih. Le majhen del tega ljudskega bogastva so ohranili muzealci in entuziasti, ki so se zavedali… »

Osmanijeva pripravljena na nove volitve

Dnevnik 02.06.2023
Kosovska predsednica Vjosa Osmani je dejala, da bi Kosovo lahko izvedlo nove volitve v štirih občinah na severu države. Ob robu zasedanja Evropske politične skupnosti v Moldaviji sta se včeraj vendarle sešla kosovska predsednica Vjosa Osmani in… »

EU zahteva izvedbo novih volitev na severu Kosova

Primorske 02.06.2023
EU, Nemčija in Francija so včeraj od kosovskih oblasti zahtevale, da v večinsko srbskih občinah izvedejo nove volitve, je po srečanju s predsednikoma Srbije in Kosova v Moldaviji sporočil visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell… »

Tudi pred bloki bo treba plačevati parkirnino

Primorske 02.06.2023
O prenovi parkirne politike se govori že leta, župan Samo Turel pa napoveduje, da naj bi jo zdaj le uvedli. Glavna novost, ki se obeta, je, da parkiranje ne bo več brezplačno niti za stanovalce pred bloki. Najvišja cena bo ob cestah in ustanovah… »

Neva Zajc: “Novinar se nikoli ne bi smel odreči svoji odgovornosti do iskanja resnice”

Primorske 02.06.2023
Če na istrskih tleh za koga lahko z gotovostjo trdimo, da živi izven okvirjev, je to Neva Zajc, zdaj že upokojena novinarka, dolgoletna urednica kulturnega programa Radia Koper, mentorica, zavzeta frankofilka, soustanoviteljica Primorskega poletnega… »

Virtuozne simfonije košarkarskega Mozarta

Primorske 02.06.2023
V sredo bo minilo 30 let od prezgodnje smrti Dražena Petrovića, ki je najmočneje zaznamoval zadnje obdobje jugoslovanske košarke pred razpadom skupne države. Nesrečni, a obenem okrogli jubilej ponuja priložnost za obujanje spominov. Nekaj jih je… »

Gregor Kovačič: “Glavna prioriteta so stanovanja”

Primorske 02.06.2023
Podobno kot večino novih županov je tudi ilirskobistriškega Gregorja Kovačiča ob prihodu v občinsko palačo na Bazoviški ulici pričakalo zatečeno stanje in kup projektov v teku. Daleč največji, ki tudi najbolj obremenjuje občinski proračun… »

Leto dni manj za krvavi napad

Primorske 02.06.2023
Tudi višje sodišče je pred dnevi razsodilo, da je Hristijan Bozov oktobra 2021 v Postojni skušal umoriti Vanjo Z., vendar mu je zaporno kazen z 18 znižalo na 17 let. Višji sodniki namreč niso našli dokazov, da je dejanje storil iz ljubosumja in… »

Škofje, muftiji, episkopi in rabini v Kopru kot bratje

Primorske 02.06.2023
Koper bo prihodnji konec tedna gostil srečanje predstavnikov vseh glavnih religij, ki sobivajo na Balkanu. Naslov medverskega srečanja, ki se ga bodo udeležili predstavniki 15 držav od Turčije do Slovenije, bo Mir tebi, Evropa! Mir tebi, Balkan… »

Konec meseca bi jan Tratnik lahko že bil na kolesu

Primorske 02.06.2023
Janu Tratniku je tudi letos pripadla vloga osmoljenca Gira, ki ga je končal, še preden ga je začel, potem ko ga je na zadnjem treningu zbil avtomobil. Po operaciji kolena Idrijčan dobro okreva in se nadeja skorajšnje vrnitve in prve skupne dirke v… »

Program odraža prehojeno pot

Primorske 02.06.2023
Kriza srednjih let je zelo ohlapno definiran izraz za niz različno zahtevnih izkušenj in preizkušenj, ki se pojavijo nekje med 40. in 60. letom starosti. Obalni komorni orkester se tej krizi preventivno zoperstavlja s ciklom koncertov, ki jih prireja… »

Švedska jo je očarala in zdaj nagradila

Primorske 02.06.2023
Prevajalko iz švedščine in visokošolsko učiteljico - lektorico Mito Gustinčič Pahor iz Ankarana je življenjska pot s študijem pripeljala v Ljubljano, kjer živi z družino in poučuje švedščino na Filozofski fakulteti. Jutri bo z Obalnim… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem