Povezane novice

Vipavska občina bi kupila zemljišče pri gasilskem domu

Primorske 05.06.2023
Občina Vipava namerava pomanjkanje parkirišč na območju vipavske šole, Ciriusa in vrtca rešiti z nakupom zemljišča med glavno cesto, gasilskim domom in centrom Fama. Zemljišče je v lasti podjetja Tuš nepremičnine, ki bi dve parceli prodal za… »

Bistričani za las prekratki

Primorske 05.06.2023
V sobotnem povratnem obračunu prvega kroga evropskega klubskega pokala so balinarji Ilirske Bistrice na domačem igrišču po več kot triurni napeti bitki remizirali s črnogorskim prvakom Maini Budva, ki je po zaslugi zmage na prvi tekmi napredoval v… »

Slovo Blažiča, Messija, Benzemaja ...

Primorske 05.06.2023
Pretekli konec tedna je padel nogometni zastor na prvenstva v Italiji, Španiji in Franciji, kjer so bili najboljši oziroma prihodnji udeleženci lige prvakov znani že pred sklepnim krogom, ki je bil v znamenju slovesov. EVROPA > Koprski reprezentant… »

Odličja ekipam iz devetih podjetij

Primorske 05.06.2023
Pred začetkom dopustov se je na tradicionalnih športnih igrah zaposlenih južne Primorske zbralo več kot 300 udeležencev. Odličja je osvojilo devet podjetij, najuspešnejša je bila Luka Koper. KOPER > Športne igre zaposlenih so projekt Olimpijskega… »

Odbojkarji Salonita se želijo z novim trenerjem vrniti med najboljše

Primorske 05.06.2023
Za odbojkarskim klubom Salonit Anhovo iz Kanala je sezona brez presežkov. Šesto mesto v prvi ligi ne bo za dolgo zapisano v klubski zgodovini nekdanjih državnih in pokalnih prvakov. Vrnitev na stara pota naj bi prinesel novi trener Leon Schilling, ki… »

Dve leti po aretacijah je sodišče šesterico oprostilo

Primorske 05.06.2023
Dve leti po odmevnih aretacijah domačinov, ki naj bi preprodajali prepovedane droge, je senat novogoriškega okrožnega sodišča pred dnevi pričakovano razglasil oprostilno sodbo. Takšno odločitev je obramba obtoženih pričakovala, saj je senat pred… »

Festival briške češnje je privabil toliko ljudi, da je češenj zmanjkovalo

Primorske 05.06.2023
Čudovit dan je v soboto, na prvi dan festivala briške češnje, na različna prizorišča v Brdih privabil obiskovalce z vseh koncev Slovenije, pa tudi ogromno Italijanov in Avstrijcev. Zato so se morali popoldne kar potruditi, da so prišli do sladkih… »

Brez slovenskih presežkov

Primorske 05.06.2023
Prva tekma nove sezone svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah se v nemškem Augsburgu ni končala po slovenskih željah. Sedmo mesto Ljubljančana Benjamina Savška in deveto člana Soških elektrarn Luke Božiča sta najboljša dosežka. AUGSBURG >… »

Ob blokih avte prek dneva parkirajo ljudje, ki tam sploh ne živijo

Primorske 05.06.2023
Odkar so v koprski občini občutno podražili parkirnine, so iznajdljivi vozniki našli nove tarče: svoja vozila za ves dan parkirajo na brezplačnih javnih parkiriščih pred stanovanjskimi bloki zlasti v spodnji Semedeli. Od tam je prek pasarele… »

Junijski vrhunci še pridejo

Primorske 05.06.2023
Klubska nogometna sezona bo ta teden postregla s sklepnima vrhuncema, finaloma lige prvakov in konferenčne lige. Precej pogledov pa bo uprtih že v nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo. EVROPA > Potem ko je Sevilla sedmič osvojila evropsko… »

Bovško potrebuje domače mlade moči

Primorske 05.06.2023
Kako izboljšati življenje mladih na Bovškem, glede na to, da odhajajo in se demografska slika na obmejnem območju slabša, je vprašanje, s katerim se bodo v prihodnjih mesecih soočali v pripravi strategije zanje. BOVEC > Z anketo, ki je objavljena… »

Projekt preobrazbe Doma na Krasu v sklepni fazi

Primorske 05.06.2023
“Čeprav smo v sklepni fazi projekta preobrazbe, smo v bistvu na samem začetku deinstitucionalizacije. Zdaj se za nas delo šele začne,” je stanje v Domu na Krasu opisal v. d. direktorja Goran Blaško. Do februarja 2024 naj bi v bivalne enote… »

Cene zemeljskega plina navzdol, kaj se dogaja z elektriko?

Primorske 05.06.2023
Elektrika naj bi se po ponovnem zvišanju DDV podražila za 11 odstotkov, močan upad cene zemeljskega plina pa bi lahko nakazoval boljše čase. SLOVENIJA > Vlada se je prejšnji teden odločila, da ne bo podaljšala ukrepa znižanja DDV na energente… »

V šempetrski in izolski porodnišnici lani najmanj porodov doslej

Primorske 05.06.2023
Po preliminarnih podatkih je bilo leta 2022 še okoli osem odstotkov manj živorojenih otrok kot leto prej, kar je eden najbolj strmih padcev. A iz enoletnih podatkov je težko karkoli sklepati, opozarjajo poznavalci. Dandanes se ženske odločajo za… »

V obnovljeni vili Napoli odprli dnevni center za starejše in začasne namestitve

Primorske 05.06.2023
Dom upokojencev Izola je v obnovljeni vili Napoli v Senčni ulici 9 v Portorožu, ki po novem nosi ime vila Ane Bonifacio Viezzoli, prejšnji teden odprl dnevni center za starejše in začasne namestitve, prve v Istri. S programom obeh dejavnosti bodo… »

V Augsburgu brez slovenskih stopničk, naslednja postaja Praga

Dnevnik 05.06.2023
Na tekmah svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu sta se od Slovencev v finale prebila le kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič, ki sta se uvrstila na sedmo in deveto mesto. Slovenski kajakaši in kanuisti na tekmah svetovnega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem