Povezane novice

Tragična smrt mladega migranta pretresla tudi zaposlene v postojnski srednji šoli

Primorske 06.06.2023
Iz ljubljanskega kliničnega centra je včeraj prišla žalostna novica, da 15-letnemu afganistanskemu fantu, ki ga je v nedeljo zvečer na železniških tirih pri Postojni zbil vlak, niso mogli rešiti življenja. Tragična smrt mladega migranta je… »

Bodo pri Nadiži res preganjali lastnike psov?

Primorske 06.06.2023
Občina Kobarid je objavila poletni režim ob Nadiži, lastniki psov pa v zrak, saj je prepovedano sprehajanje ob in kopanje psov v Nadiži, kjer je največ kopalcev. Vik in krik je odveč, odgovarjajo v Kobaridu, to velja že od leta 2016, psov pa v… »

“Win-win” dogovori za vodo za Istro in širše regijsko zaledje

Primorske 06.06.2023
“Vsaka rešitev za varno oskrbo s pitno vodo v Istri ter širšem kraškem, postojnsko-pivškem in bistriškem zaledju bi zahtevala gradnjo infrastrukture, kar je drago. V vsakem primeru bi to vplivalo na ceno omrežnine, toda najdražja voda je tista… »

Domače ŠKD Element je gostilo prvo tumbling gimnastično tekmovanje

Primorske 06.06.2023
Novogoriško ŠKD Element je gostilo letošnje prvo tumbling gimnastično tekmovanje v Sloveniji. Na njem sta bili pri zbiranju odličij najuspešnejši društvi koprski Salto in Partizan z Raven na Koroškem. NOVA GORICA > Domače ŠKD Element je v… »

Premier Golob je ob obletnici vlade zavračal povabila na intervjuje. Se ponavljajo vzorci iz časov Janševe vlade?

Primorske 06.06.2023
Se predsednik vlade izmika kritičnim novinarjem in medijem, ali aktualna oblast medije razume kot zvočnike, ki morajo delovati na piarovski način? SLOVENIJA > “Nekaj se pripravlja. Kmalu izveste več.” S temi besedami so v Gibanju Svoboda na… »

Prve primorske poslikave Toneta Kralja bodo spet zasijale

Primorske 06.06.2023
V cerkvi svete Helene na Premu, ki jo je leta 1921 kot prvo na Primorskem poslikal Tone Kralj, že od marca poteka obsežna obnova poslikav. Potem ko so lani obnovili freske v kupoli, letos z restavriranjem nadaljujejo v prezbiteriju. V ilirskobistriški… »

Kraški vodovod naj ne bi pustil Rižanskega na cedilu

Primorske 06.06.2023
V teh dneh je kot strela z jasnega odjeknilo, da je Kraški vodovod po letih tožarjenja in neuspešnega dogovarjanja o novem načinu obračunavanja vode odstopil od pogodbe iz leta 1994, s katero je Rižanskemu vodovodu dobavljal tudi po 100 litrov vode… »

Kolesarsko stezo bodo dvignili, da ne bi poškodovali korenin dreves

Primorske 06.06.2023
Gradnja kolesarske steze po Cankarjevi ulici, ki so jo začeli februarja, se bo precej zavlekla. Na severnem delu ulice gradbincev dolgo sploh ni bilo. Razlog? Projekt je bilo treba prilagoditi, da ne bi poškodovali korenin dreves. “Računamo, da bo 45… »

Največ samomorov v Divači, največ kapi na Krasu, v Brkinih in Istri

Primorske 06.06.2023
Analiza podatkov o zdravju prebivalcev v vseh občinah v državi - vsako leto jo opravi Nacionalni inštitut za varovanje zdravja (NIJZ) - tokrat razkriva več zanimivosti. Skoraj po vsej Primorski je stopnja samomorilnosti nižja v primerjavi z državnim… »

Gorica in Tabor imata le še peščico veljavnih pogodb

Primorske 06.06.2023
Prestopni rok sicer še ni odprt a vendar je v nogometnih in športnih medijih vsak dan zaslediti kakšen premik. Velika večina je sicer zgolj ugibanj in neuradnih informacij, a vendar je vsem v pomoč seznam nogometašev z veljavnimi pogodbami, ki ga… »

Na Primorskem brezposelnost kopni hitreje kot v državi

Primorske 06.06.2023
Brezposelnost v Sloveniji, ki je bila že aprila rekordno nizka, se je konec maja spustila še niže: našteli so dobrih 47.000 brezposelnih. Število se je precej znižalo tudi na Primorskem, to še posebej velja za Istro in Kras. Ker veliko… »

Pester program ob obisku kolesarske elite

Primorske 06.06.2023
V hotelu Kras na osrednjem postojnskem trgu so včeraj predstavili več pomembnih informacij o 30. jubilejni kolesarski dirki Po Sloveniji. Edini etapni cilj dirke na Primorskem bo Postojna, kjer bodo pripravili tridnevni spremljevalni program. POSTOJNA >… »

Istrani le še korak od elite

Primorske 06.06.2023
Članska teniška ekipa Luke Koper se je uvrstila v finale druge državne lige. Če bo v njem v soboto premagala Teniški center Ljubljana, bo postala edini primorski prvoligaš. SLOVENSKA BISTRICA > Potem ko so se dvakrat do finala druge državne… »

Za zaprtimi vrati so gledali posnetke iz Marine

Primorske 06.06.2023
Po dobrih dveh mesecih se je na koprskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje v zadevi Marina. Za zaprtimi vrati sodne dvorane so gledali posnetke varnostnih kamer iz kluba na Ajševici, kjer je bila ponudba wellness in spa storitev po obtožnici… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem