Povezane novice

Počasneje se gibljejo, počasneje mislijo

Dnevnik 06.06.2023
Čeprav najnovejši rezultati vseslovenskega spremljanja telesne zmogljivosti otrok in mladostnikov kažejo na skromen napredek, strokovnjaki opozarjajo, da je telesna zmogljivost učencev še vedno slabša kot v predkoronskem obdobju. Skrb zbujata tudi… »

Država dolguje otrokom, ki jih je v epidemiji žrtvovala

Delo 06.06.2023
Več kot 60 odstotkov otrok pri gibalni učinkovitosti še vedno ni na ravni pred epidemijo, kažejo analize športnovzgojnih kartonov naših šol. Posledice koronskih ukrepov o(b)stajajo in celo vse več jih je. Tako glede na zadnje rezultate meritev za… »

Že otroci tožijo nad bolečinami v hrbtenici

Primorske 06.06.2023
Gibalna učinkovitost deklet je še vedno za osem, fantov pa za štiri odstotke nižja kot je bila v zadnjem šolskem letu pred epidemijo covida-19, kažejo letošnje meritve športnovzgojnega kartona. Če se pri učencih, ki se šolajo, še da kaj… »

Skrb vzbujajoči podatki o slovenskih učencih

SiolNET 06.06.2023
Letošnja dozdajšnja analiza meritev športnovzgojnega kartona kaže, da se je po hudem upadu gibalne učinkovitosti med epidemijo koronavirusa tudi letos stanje nekoliko izboljšalo, a še ne dosega predkoronske ravni. Gibalna učinkovitost deklet je za… »

Težave ima kar 60 odstotkov slovenskih otrok

Zurnal24 06.06.2023
Meritve športnovzgojnega kartona na osnovnih in srednjih šolah so pokazale, da ima vedno več otrok težave v gibalnem razvoju. Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani je danes na novinarski konferenci predstavila najnovejše rezultate meritev… »

Gibalna zmogljivost otrok še vedno precej nižja od časa pred covidom-19

RTV Slovenija 06.06.2023
Gibalna učinkovitost otrok je po koronskem obdobju povprečno za približno 9 odstotkov slabša kot prej; dekleta počasneje dosegajo predkoronsko raven. Gregor Jurak s Fakultete za šport predstavlja najnovejše rezultate meritev. Strokovnjaki pri nas… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem