Povezane novice

Mesta so izginila v nekaj urah #video

SiolNET 07.06.2023
Včeraj zgodaj zjutraj se je zrušil jez hidroelektrarne Nova Kahovka na ozemlju Rusiji priključene regije Herson. Ukrajinske oblasti pravijo, da je jez razstrelila ruska vojska, Moskva pa trdi, da je šlo za sabotažo Kijeva. Po uničenju jezu je… »

Erdogan predlaga mednarodno preiskavo uničenja jezu. Zelenski kritičen do ZN-a in Rdečega križa.

RTV Slovenija 07.06.2023
Združeni narodi so posvarili, da bo uničenje jezu Nova Kahovka imelo "resne in daljnosežne posledice za več tisoč ljudi". Turški predsednik Erdogan je medtem Kijevu in Moskvi, ki se medsebojno obtožujeta za uničenje, predlagal mednarodno… »

Erdogan Zelenskemu in Putinu predlagal mednarodno preiskavo uničenja jezu

Primorske 07.06.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes v telefonskem pogovoru ukrajinskemu kolegu Volodimirju Zelenskemu predlagal ustanovitev mednarodne komisije za preiskavo uničenja jezu hidroelektrarne Kahovka na jugu Ukrajine, so sporočili z urada… »

Erdogan Zelenskemu in Putinu predlagal mednarodno preiskavo uničenja jezu

Dnevnik 07.06.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes v telefonskem pogovoru ukrajinskemu kolegu Volodimirju Zelenskemu predlagal ustanovitev mednarodne komisije za preiskavo uničenja jezu hidroelektrarne Kahovka na jugu Ukrajine, so sporočili z urada… »

Na območju poplav po poškodbi jezu pogrešajo sedem ljudi

Delo 07.06.2023
Voda je zalila že več kot 20 krajev, Ukrajina je evakuirala najmanj 17.000 ljudi. Tudi Kitajska je resno zaskrbljena zaradi poškodbe. Ukrajina ne bo dopustila, da bi napad na jez na reki Dneper na jugu Ukrajine ustavil njeno protiofenzivo za ponovno… »

Dneper še naprej poplavlja, gladina reke še vedno narašča

Delo 07.06.2023
Vse dimenzije velike katastrofe, upravljane s človeško roko, bodo vidne šele čez nekaj tednov. V nadaljevanju preberite: Tako na desnem bregu Dnepra, ki je pod nadzorom ukrajinske vojske, kot na levem bregu mogočne reke, ki je še vedno pod nadzorom… »

Na območju poplav po poškodbi ukrajinskega jezu pogrešajo sedem ljudi

Dnevnik 07.06.2023
Po poškodbi jezu hidroelektrarne Kahovka, zaradi katere je območje poplavila voda iz akumulacijskega jezera, v bližnji Novi Kahovki pogrešajo sedem ljudi. Voda iz akumulacijskega jezera hidroelektrarne je že zalila več kot 20 krajev. Ukrajina je… »

Kitajska / »Izražamo resno zaskrbljenost«

Mladina 07.06.2023
V Pekingu se bojijo humanitarnih, gospodarskih in ekoloških posledic poškodbe jezu v Ukrajini. Kitajska je danes izrazila resno zaskrbljenost zaradi uničenja jezu hidroelektrarne Kahovka na jugu Ukrajine. V Pekingu se bojijo humanitarnih, gospodarskih… »

Ukrajina / Po poškodbi jezu pogrešajo sedem ljudi

Mladina 07.06.2023
Ukrajina je doslej evakuirala najmanj 17.000 ljudi, evakuacije pa se nadaljujejo. Skupno naj bi bilo ogroženih okoli 42.000 ljudi. Po poškodbi jezu hidroelektrarne Kahovka, zaradi katere je območje poplavila voda iz akumulacijskega jezera, v bližnji… »

Zelenski / »Kljub temu bomo osvobodili celotno državo«

Mladina 07.06.2023
"Katastrofa, ki so jo na hidroelektrarni Kahovka povzročili ruski teroristi, ne bo ustavila Ukrajine in Ukrajincev," je dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ukrajina ne bo dopustila, da bi napad na jez na reki Dneper na jugu Ukrajine ustavil… »

Slovenija / »Uničenje jezu v Ukrajini je kršitev mednarodnega prava, ki ne sme ostati nekaznovana«

Mladina 07.06.2023
Na slovenskem zunanjem ministrstvu so zapisali, da poplave ogrožajo življenja več sto tisoč civilistov. "Uničenje jezu Kahovka v Ukrajini je kršitev mednarodnega prava, ki ne sme ostati nekaznovana," je v odzivu na poškodbe jezu poudarilo slovensko… »

Zelenski o zadnji "katastrofi ruskih teroristov"

Zurnal24 07.06.2023
Po eksploziji na jezu se v Ukrajini soočajo s hudimi poplavami, obenem obe strani krivita druga drugo za napd. MZEZ je napad tudi že ostro obsodil. Ukrajina ne bo dopustila, da bi napad na jez na reki Dneper na jugu Ukrajine ustavil njeno protiofenzivo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem