Povezane novice

Marta Kos: Kar naprej se obnavlja nenaravni red, kjer imajo moški vedno prednost

Primorske 08.06.2023
“Pomembno je, da se v družbi sliši glas žensk, da nam dogajanja po svetu in doma ne bodo razlagali pretežno moški ... skozi svoje poglede in svoja očala. Za to gre!” poudarja Marta Kos, predsednica Združenja ONA VE. Združenje, ki trenutno… »

Bistričanom ne bo več treba na urad v Postojno

Primorske 08.06.2023
Po številnih težnjah po zapiranju državnih uradov, bančnih in poštnih poslovalnic tako v mestih, še bolj pa na podeželju, tokrat iz Ilirske Bistrice prihaja razveseljiva novica. Finančna uprava je prisluhnila pobudi občine in po treh letih… »

Drama v Kanalu: posredovali so tudi specialci

Primorske 08.06.2023
Na družbenih omrežjih so očividci zvečer poročali, da so v Kanalu posredovale številne policijske patrulje, tudi specialci, pa gasilci in reševalci. "Je kot v filmu," je dogajanje opisala ena od stanovalk. KANAL > Na novogoriški policijski upravi… »

V pričakovanju primorskih okrepitev

Primorske 08.06.2023
V zadnjih dneh se je s predstavitvenimi nastopi otrok iz šole košarke na novogoriškem Bevkovem trgu končala sezona KD Nova Gorica mladi. Članska ekipa je s težavami obstala v drugi ligi, podmladek pa se krepi. V naslednjih tednih se obetajo nova… »

Do konca tega meseca še brez pravega vročinskega vala

Primorske 08.06.2023
Čeprav sta bila oba zadnja meseca v državi nadpovprečno namočena in podpovprečno osončena, velja to za Primorsko le za april. Maja je bila Goriška celo podpovprečno namočena in tudi primanjkljaj sonca je bil na Primorskem najmanjši. Kljub temu… »

Dec ne bi bil več v priporu

Primorske 08.06.2023
Enis Kočan, eden od četverice obtoženih, ki naj bi pred petimi leti sodelovala pri tihotapljenju 300 kilogramov izredno čistega heroina v koprsko pristanišče, je včeraj senatu predlagal, da mu odpravi pripor. Tožilstvo predlog, o katerem bo… »

Ladja Zlatoperka bo začasni morski taksi

Primorske 08.06.2023
Od torka, 27. junija, si bo možno mesta v slovenski Istri ponovno ogledati tudi z morske strani. Zaživela bo namreč ladijska linija, ki bo na relaciji Ankaran-Koper-Izola-Piran prevažala potnike in kolesa. KOPER > Prevozi bodo na voljo dvakrat dnevno… »

Navdihujoča kreativnost mladih tolminskih glasbenikov

Primorske 08.06.2023
14-letna oboistka Sara Tušar, 11-letni saksofonist Staš Koren in 10-letni pianist Bor Šturm Leban so uspešni, iskreni in iskrivi učenci Glasbene šole Tolmin, ki so na različnih tekmovanjih osvojili visoka priznanja. Vedno, ko sem v minulih letih… »

Uničujoč požar žage je gasilo več kot 70 gasilcev

Primorske 08.06.2023
Včeraj zgodaj zjutraj so proti Godoviču hitela moštva šestih gasilskih društev. Zagorelo je v hali podjetja, ki se ukvarja z leseno embalažo, škoda je po prvih podatkih velika, vzrok požara pa včeraj še ni bil znan. Kakšno škodo so povzročili… »

Še se bodo potili, a pod klimo

Primorske 08.06.2023
Brez klimatskih naprav je športna dvorana šolskega centra neprijazna tako za priprave zahtevnejših klubov kot za domače uporabnike. Obeta se sprememba, ker bodo sistem hlajenja nadgradili ne le s klimo, temveč tudi z avtomatskim odpiranjem in… »

Anbotovska prisega: vsako leto nekaj dobrega za mesto

Primorske 08.06.2023
Društvo ljubiteljev kulturne in naravne dediščine Anbot Piran je obeležilo že dve desetletji aktivnega, ustvarjalnega in uspešnega delovanja. Kam je minil čas, ne vedo niti sami. So pa anbotovci še naprej sila zavzeto in vsestransko usmerjeni k… »

Zahteven skandinavski izziv

Primorske 08.06.2023
Z iztekom državnih prvenstev so pred nogometnimi počitnicami aktivne še državne reprezentance v junijskem terminu finala lige narodov in kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Za precej nogometašev je že kar dolg premor od zaključka prvenstev. BRDO… »

V 24 urah so prejeli kar 450 prijav za udeležbo v športnih kampih

Primorske 08.06.2023
Športne počitnice Zavoda za šport Ajdovščina so že nekaj let zgodba o uspehu, letošnji odziv pa je presegel vsa pričakovanja. V prvih 24 urah po objavi je za 1100 razpisanih mest v 16 različnih športnih kampih prispelo 450 prijav, trenutno pa je… »

Nekdanji vpisničarki dve leti zapora

Primorske 08.06.2023
Na ljubljanskem okrožnem sodišču so včeraj obsodili nekdanjo vpisničarko na specializiranem državnem tožilstvu (SDT) Tanjo Tolimir zaradi očitkov, da je izdajala tajne podatke. Sodnik Martin Jančar ji je za dve kaznivi dejanji izdaje tajnih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem