Povezane novice

Medvedjev Evropi grozi s hiperzvočnimi napadi

SiolNET 08.06.2023
Nekdanji ruski predsednik in tesen zaveznik Vladimirja Putina Dmitrij Medvedjev je na aplikaciji Telegram Evropi zagrozil s hiperzvočnimi napadi, potem ko je nekdanji generalni sekretar Nata Anders Fogh Rasmussen v intervjuju za Guardian dejal, da bi… »

Kijev in Moskva se po uničenju jezu medsebojno obtožujeta za obstreljevanje prizadetih krajev

RTV Slovenija 08.06.2023
Ukrajina in Rusija se medsebojno obtožujeta obstreljevanja krajev, ki so jih prizadele poplave po uničenju jezu Nova Kahovka. Kijev trdi, da je bilo v ruskem napadu na Herson ranjenih devet ljudi. "Zaradi ruskega obstreljevanja v regiji Herson, kjer se… »

Katastrofe na jezovih. Kaj smo se iz njih naučili?

SiolNET 08.06.2023
Sodobni jezovi lahko zadržijo ogromno vodno maso, kar ima lahko daljnosežne posledice v spodnjem toku, če odpovejo. Strokovnjaki tudi pri jezovih opozarjajo na nevarnost podnebnih sprememb. Navadno inženirji pri načrtovanju v oceno tveganja ne… »

Kot da vojna ne bi bila dovolj

Delo 08.06.2023
Strahovito trpljenje civilnega prebivalstva na obeh bregovih reke Dneper, ki še vedno narašča. V nadaljevanju preberite: Gladina reke Dneper v spodnjem toku še vedno narašča. Po zrušitvi jezu na hidroelektrarni Nova Kahovka v torkovih zgodnjih… »

Kijev in Moskva po uničenju jezu poročata o obstreljevanju prizadetih krajev

Dnevnik 08.06.2023
Ukrajina in Rusija se medsebojno obtožujeta obstreljevanja krajev, ki so jih prizadele poplave. Kijev trdi, da je bilo v ruskem napadu na Herson ubitih več ljudi, pri čemer števila žrtev ni navedel. Ruski guverner okupirane regije Herson Vladimir… »

Haaško sodišče / Rusija Ukrajino obtožila uničenja jezu

Mladina 08.06.2023
Ob tem je Moskva zavrnila trditve Kijeva, da so za uničenje ukrajinskega jezu odgovorne ruske sile. Rusija je danes na Meddržavnem sodišču v Haagu (ICJ) obtožila Ukrajino, da je z obsežnimi topniškimi napadi uničila jez hidroelektrarne Kahovka v… »

Tudi mine velika nevarnost, ki po razlitju vode iz jezu ogroža okoliške kraje

Delo 08.06.2023
Mednarodni odbor Rdečega križa opozarja, da so doslej poznali lokacije min, zdaj pa ne več. Rusija na haaškem sodišču uničenja jezu obtožuje Kijev. Preboj velikega jezu Kahovka v južni Ukrajini bo po poročanju BBC, ki se sklicuje na opozorila… »

Zelenski / »To je razlog za veliko zaskrbljenost«

Mladina 08.06.2023
V Ukrajini opozorila na nevarnost min po uničenju jezu. Uničenje jezu Kahovka na jugu Ukrajine bo imelo katastrofalne učinke na premike min na prizadetem območju, je v sredo posvaril Rdeči križ. Gre za še eno od nevarnosti, ki po razlitju vode iz… »

Članice Nata bi lahko poslale svoje vojake v Ukrajino, meni nekdanji voditelj zavezništva

Nova 24TV 08.06.2023
Foto: AFP Nekdanji generalni sekretar zveze Nato Anders Rasmussen je dejal, da bo skupina držav članic zveze Nato morda pripravljena poslati svoje vojake v Ukrajino, če države članice, vključno z ZDA, na vrhu zavezništva v Vilni ne bodo zagotovile… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem