Povezane novice

Uroš Lampič: “Za pacienta ni pomembno, kakšne barve helikopter pride”

Primorske 09.06.2023
Ekipe, ki rešujejo življenja (tudi) po zraku, 16. julija praznujejo 20-letnico delovanja. Njihova na prvi pogled neprivlačna kratica HNMP simbolizira življenjsko pomembno poslanstvo, helikopterska nujna medicinska pomoč je postala nepogrešljiv del… »

Trgovka v Eurospinu odtujila 45.000 evrov

Zurnal24 09.06.2023
V novogoriškem Eurospinu si je 42-letna blagajničarka s storniranjem računov v 14 mesecih prisvojila 45.000 evrov. Na sled so ji prišli sredi maja, ko je vodilne v trgovini zmotil primanjkljaj v blagajnah, poročajo Primorske novice. Kot je povedal… »

Trgovka v Eurospinu odtujila 45.000 evrov

Dnevnik 09.06.2023
V novogoriškem Eurospinu si je 42-letna blagajničarka s storniranjem računov v 14 mesecih prisvojila 45.000 evrov. Na sled so ji prišli sredi maja, ko je vodilne v trgovini zmotil primanjkljaj v blagajnah, danes poročajo Primorske novice. Kot je… »

Nova Gorica: bila je zgledna in delavna, a je s storniranjem računov ukradla 45 tisočakov

SiolNET 09.06.2023
V novogoriškem Eurospinu si je 42-letna blagajničarka s storniranjem računov v 14 mesecih nezakonito prisvojila 45 tisoč evrov, danes poročajo Primorske novice. Na sled so ji prišli sredi maja, ko je vodilne v trgovini zmotil primanjkljaj v… »

Cvetoči raj na obronkih Gorice

Primorske 09.06.2023
Le še 14 dni je na voljo za ogled Viatorijevega botaničnega vrta v Gorici, ki se ponaša z bogato in raznoliko zbirko najrazličnejših cvetočih rastlin. Vrt namreč svoja vrata zapira 25. junija. Celotna vsebina je na voljo le naročnikom. Želite… »

Je mar žaljivo, če o borki Vidi Tomšič zapišemo in govorimo, da je Tomšičeva?

Primorske 09.06.2023
Spoštovane bralke in bralci, tokrat sem vam v naslovu izpostavil znano ime, ki spada v našo zgodovino. V zgodovino, ki je spoštovana ali pa ne spoštovana. Spoštujejo jo po pravilu tisti, ki jo bolj v potankostih poznajo, ne spoštujejo pa mnogi in… »

Še ne polnoletni Palestinec posilil 78-letno žensko

Primorske 09.06.2023
Cerkničane je konec maja pretreslo posilstvo, ki naj bi ga v njihovem kraju zagrešil 17-letni Palestinec, prosilec za mednarodno zaščito. Njegova žrtev je bila po poročanju Slovenskih novic 78-letna ženska. Še ne polnoletni migrant je kmalu zatem… »

Matija Šircelj, 17-letni Novogoričan, ki se je zaljubil v astronomijo

Primorske 09.06.2023
Matija Šircelj v osnovni šoli ni izstopal. Najraje je igral računalniške igrice. Potem pa se je zaljubil. V astronomijo. Tako močno, da bo po zaključku triletnega programa mehatronik operater prihodnje leto obiskoval gimnazijo. Odločen je opraviti… »

Zgodovinski biser se je pogrezal v dekadenco in dočakal renesanso

Primorske 09.06.2023
V obnovljeni koprski palači, ki je postala dom raziskovalcem Humanističnega centra ZRS Koper, naj bi v preteklosti potekali dvoboji sabljačev, kar je privedlo do njenega ljudskega imena “borilnica”. Izkazalo se je, da so te razlage plod človeške… »

Direktor hotela Delfin se še kar izmika odgovornosti, izlitje naj ne bi ogrožalo turizma

Primorske 09.06.2023
“Dokler imamo zaupanje nadzornega sveta, so naša prizadevanja in razmišljanja usmerjena v reševanje nastale situacije,” o tem, ali zaradi izlitja kurilnega olja namerava odstopiti, povedal direktor hotela Delfin Miloš Milivojević. Medtem se je… »

Trgovka v novogoriškem Eurospinu v žep pospravila 45.000 evrov

Primorske 09.06.2023
V novogoriški trgovini Eurospin so zaposleni konec maja ostali brez besed. “Ugotovili smo, da nas je 42-letna blagajničarka, sicer dobra delavka, zaupanja vredna, vedno točna, v 14 mesecih oškodovala za 45.000 evrov,” je zgrožen povedal vodja… »

Za bodočo cono Gobi se že zanimajo podjetja, betonarna za zdaj ostaja

Primorske 09.06.2023
Občina Ajdovščina namerava v Poslovni coni Ajdovščina komunalno opremiti tudi del območja industrijske cone Gobi in s tem omogočiti prihod novih investitorjev. Za 2,3 milijona evrov vredno naložbo si obeta 1,6 milijona evrov na razpisu ministrstva… »

Hladen tuš za občino z ministrstva, a prizadevanja za dodatni avtocestni priključek gredo naprej

Primorske 09.06.2023
Občina Postojna je na ministrstvo za infrastrukturo tudi uradno naslovila pobudo za izgradnjo avtocestnega priključka Postojna - sever. V njej je izpostavila, da bi bil dodaten priključek pomemben predvsem z vidika večje varnosti, boljše pretočnosti… »

Katastrofa: češenj letos za kar 80 odstotkov manj kot lani

Primorske 09.06.2023
“Katastrofa,” o letošnji letini češenj pravijo primorski sadjarji in svetovalci. Za Festival briške češnje, ki je bil prejšnji konec tedna, so jih marljivi Brici nekako sčarali dovolj, pa vendar jih je ponekod tudi zmanjkalo. V Istri, kjer jih… »

Koliko dražja bo voda v Istri?

Primorske 09.06.2023
Tudi včeraj so nam v koprski občini in Rižanskem vodovodu potrdili le, da bodo novo (dolgoletno) pogodbo s Kraškim vodovodom in občinami ustanoviteljicami podpisali v kratkem. Rižanski vodovod poleti potrebuje 100 litrov kraške vode na sekundo, a… »

70 let Mestnega muzeja Idrija: tisoč zgodb in množica nagrad

Primorske 09.06.2023
“En muzej, tisoč zgodb”, je urbana razstava na idrijskem osrednjem trgu, ki osvetljuje 70. letno delo Mestnega muzeja Idrija - muzeja za Idrijsko in Cerkljansko. Sočasno se njegovih 16 sodelavcev veseli Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo, ki… »

Avtobiografija Borisa Kobala: Od plagiata do poletnih počitnic v Rakitniku

Primorske 09.06.2023
Boris Kobal je pri Založbi Beletrina nedavno izdal avtobiografsko knjigo 100 km, pod katero se podpisuje tudi pisatelj Davorin Lenko. Iz intervjujev z režiserjem Kobalom je pripravil preplet ali kolaž avtorskih zapisov in spominov, ki so združeni v… »

Edini primorski nogometni prvoligaš začenja priprave na sezono 2023/24

Primorske 09.06.2023
Kratkih počitnic je konec in edini primorski nogometni prvoligaš v sezoni 2023/24 bo danes pozno popoldne že začel s pripravami. Potrjenih kadrovskih novosti je sicer vse več. KOPER > Koper po neuspešni sezoni priprave na prihodnje prvenstvo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem