Povezane novice

KZ Agraria ima novega direktorja in nov projekt za spodbujanje uživanja lokalne zelenjave

Primorske 13.06.2023
Slovenski zelenjadarji so se povezali v projektu Sveže in lokalno, s katerim želijo spodbuditi uživanje lokalne zelenjave, ki je pridelana v skladu s standardi evropske proizvodnje. Kot so izpostavili na predstavitvi v Mediteranskem vrtu Purissima, je… »

Mož na kolesu zbil ženo

Primorske 13.06.2023
Minuli vikend sta se na istrskih cestah zgodila dva nevarna dogodka, v katere so bili vpleteni trije kolesarji. V soboto je italijanski kolesar kar s kolesom zapeljal po hitri cesti od Izole proti Kopru, nato v predoru obrnil in vozil v nasprotni smeri… »

Bogat primorski turnirski uvod v poletje: Grgarske Ravne že jutri

Primorske 13.06.2023
Zadnji dnevi so na Primorskem spet - in tudi še bodo - polni turnirskega dogajanja. Žoga se je vrtela v Kladju, Šempetru, v Kamnjah in v Vrhpolju. Jutri se bo začel turnir v Grgarskih Ravnah, v soboto pa v Postojni. GRGARSKE RAVNE Športno kulturno in… »

Težji pogoji dela so le še bolj spodbudili inovativnost

Primorske 13.06.2023
Koprska in postojnska regionalna gospodarska zbornica sta danes na skupni prireditvi v Kulturnem domu Hrpelje podelili priznanja 14 inovacijam, pri katerih je sodelovalo več kot 50 inovatorjev iz Obalno-kraške in Primorsko-notranjske regije. Kar štiri… »

Trd skandinavski led

Primorske 13.06.2023
Slovenski nogometaši so včeraj na Brdu pri Kranju začeli drugi del priprav na skandinavsko misijo. V petek jih v 3. krogu čaka namreč gostovanje na Finskem, v ponedeljek pa se bodo v razprodanih Stožicah pomerili z Dansko, sicer prvo nosilko… »

Boj za zeleno se bo razvnel na Kolovratu

Primorske 13.06.2023
Čeprav na dirki po Sloveniji ne bo največjih domačih asov Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, bodo športni privrženci imeli priložnost koga in kaj videti. Jutri bodo na startu v Celju tako zavrteli pedali kolesarji, ki so že pustili svoj… »

Momento poslej v rokah Vivode, Guberca in drugih

Primorske 13.06.2023
Rezidence Momento v Livadah na zeleni zaplati ob Južni cesti pri “Mišičevih” blokih ne bo zgradilo izolsko investicijsko podjetje Projekt 2020, kot je napovedovalo, ampak koprsko podjetje Rezidenca Momento, ustanovljeno prav za to naložbo. V njem… »

Ravnatelju prekipelo: “To presega že vse meje zdravega razuma”

Primorske 13.06.2023
Številnim protestnim odzivom postojnske občine zaradi za prebivalce in okolje obremenjujočih vojaških aktivnosti na vadišču Poček, ki pa doslej niso imeli posebnega učinka, se je pridružil tudi ravnatelj OŠ Prestranek Goran Uljan. “Pogoji za… »

Štriga figa, paštakrema in vipavska breskev na Evropski sladoledni cesti

Primorske 13.06.2023
Regijska razvojna agencija Rod iz Ajdovščine bo s partnerji iz 12 držav oblikovala Evropsko sladoledno cesto. Z njo želijo povezati sladoledne kulinarične obrti in promovirati lokalne okuse. Iz Vipavske doline bodo šli v svet sladoledi z okusi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem