Povezane novice

Nakupi čez mejo: cene so zrasle, a še vedno se splača

Primorske 14.06.2023
Čeprav so tudi cene izdelkov v trgovinah čez mejo v zadnjem času precej zrasle, se zdi, da to velike večine slovenskih kupcev ni odvrnilo od nakupov v italijanskih trgovinah. Vsaj za nekatere izdelke velja, da so še vedno cenejši kot pri nas… »

Irena Škvarč je vendarle direktorica knjižnice

Primorske 14.06.2023
Irena Škvarč bo kot direktorica še naprej vodila Goriško knjižnico Franceta Bevka. Saga z izbiranjem direktorice je trajala več mesecev: svet zavoda je najprej ni potrdil, vmes je postala vršilka dolžnosti, pisala so se pravna mnenja ... Na… »

Na Bistriškem bodo letos prvič gostili leteči cilj tretje etape dirke po Sloveniji

Primorske 14.06.2023
Ilirska Bistrica bo v petek prvič gostila del tretje od petih etap 29. kolesarske dirke Po Sloveniji. Kolesarji bodo v občini prevozili 35 kilometrov, Bistričani pa ob tem pripravljajo navijaški spektakel v zelenem. ILIRSKA BISTRICA > Kolesarje bodo v… »

Vrhunec gorskega tekaškega dogajanja

Primorske 14.06.2023
Kraljevsko preizkušnjo Milanja traila na 17 km je dobil Martin Volk, na Malo Goro pa je za točke primorskega pokala prvi pritekel član Nanosa Simon Alič. Reprezentanca je nastopala na SP, v petek pa se v Podbrdu začenja mednarodni festival gorskega… »

2TDK sedel za mizo s ponudnikom za tretji sklop del

Primorske 14.06.2023
Družba 2TDK začenja nova pogajanja za tretji sklop del na drugem tiru med Divačo in Koprom. Ta potekajo z edinim ponudnikom - konzorcijem SŽ-ŽGP, Kolektor IGIN, GH Holding in Yapi Merkezi Construction, ki je bil doslej že izločen, saj je ponudil… »

Upravno sodišče zavrnilo pritožbo De Lucie, Alenka Štrucl Dovgan ostaja županja

Primorske 14.06.2023
Alenka Štrucl Dovgan ostaja na čelu Občine Divača. Novogoriško upravno sodišče je pritožbo nesojenega župana Roberta De Lucie, ki je po decembrskih lokalnih volitvah zaradi domnevnih nepravilnosti sprožil sodni spor, zavrnilo kot neutemeljeno… »

Tudi turizem se spreminja

Primorske 14.06.2023
Gneče na glavnih, pa tudi tistih bolj stranskih poteh slovenske Istre so nas že pred nekaj tedni spomnile, da je pred nami še ena intenzivna turistična sezona, za katero se zdi da ji je slovo epidemije korone dalo še posebnega zaleta. Ne le prometni… »

NBA prstan tudi v Koper

Primorske 14.06.2023
Košarkarji Denver Nuggets so se ligi NBA priključili leta 1977 in se nato štirikrat prebili v konferenčni finale, kjer so vselej izgubili. Do letos, ko so na glavo obrnili napovedi iz začetka sezone in predvsem na krilih Nikole Jokića nepričakovano… »

Umrl po padcu s štirko

Primorske 14.06.2023
S svojo tomosovo štirko je 67-letni Škofjot v ponedeljek popoldne “skočil” na spodnje Škofije, med vožnjo proti domu pa je iz neznanega vzroka pri pokopališču padel in se smrtno poškodoval. Obležal je ob robu ceste, zdravnica je lahko le… »

Južno od severnega predčasno v poletje

Primorske 14.06.2023
Napoved dežja je poletni koncert godbenega društva rudarjev s slovenskimi balkanskimi fanti Balkan boys izpred rudniškega Jožefovega jaška preselila v gimnazijsko telovadnico. To ni zmotilo vroče nežnega miksa slovensko balkanske latinske avtorske… »

Zadnji nogometni ples pred poletjem

Primorske 14.06.2023
Nocoj se v Rotterdamu s prvo polfinalno tekmo med nogometaši Hrvaške in domače Nizozemske začenja sklepni turnir četverice lige narodov. Jutri se bosta za drugo vstopnico v nedeljskem finalu pomerili Španija in Italija. ROTTERDAM >Že zdaj je jasno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem