Povezane novice

Milijon evrov za dodatek športa se je slišalo bolje, kot bo

Primorske 15.06.2023
Šole, ki so se prijavile na razpis za sofinanciranje oddelkov z dodatno športno ponudbo, so praviloma dobile precej manj denarja, kot bi ga rabile za izvedbo programov. Tiste, ki jim dodatnih ur športa ne sofinancirajo lokalne skupnosti ali starši… »

Hiteli so na pomoč in trčili v šolski kombi

Primorske 15.06.2023
Najprej so se številni očividci zgražali, kako lahko policisti tako divjajo sredi mesta, da so s svojim avtom trčili v šolski kombi. Ko pa so s policije pojasnili ozadje nujne vožnje, so komentatorji utihnili. Policista sta namreč hitela v pomoč… »

Poslovil se je Izidor Čebron

Primorske 15.06.2023
V ponedeljek je v 98. letu umrl Izidor Čebron, poleg Alojza Bucika zadnji borec 1. prekomorske brigade. NOVA GORICA > Izidor Čebron, za prijatelje Dori, iz Preserij nad Branikom je kapitulacijo Italije doživel kot še ne 18-letni fant v delovnem … »

Pred nami je prvi letošnji (krajši) vročinski val

Primorske 15.06.2023
Kot vse kaže, bomo sredi prihodnjega tedna po vsej državi in tudi na Primorskem dobili letošnji prvi, krajši, vročinski val. Najbolj vroče bo od torka do četrtka, ko se bo živo srebro povzpelo na okrog 30 stopinj Celzija. Zatem se bo proti koncu… »

Poklonili so se prvi žrtvi italijanskega nasilja

Primorske 15.06.2023
Društvo za krajevno zgodovino in kulturo Ilirska Bistrica je včeraj v Jelšanah odkrilo spominsko ploščo Janku Saftiču (1895-1919), prvi žrtvi italijanskega nasilja nad primorskimi Slovenci. Plošča stoji na vodnem črpališču v Mržljaku, kjer je… »

Izolska občina oddaja tri poslovne prostore

Primorske 15.06.2023
Izolska občina oddaja tri poslovne prostore, ki imajo vsi, zanimivo, hišno številko 2. Oddaja torej prostor na Alietovi 2, Ljubljanski 2 in Pittonijevi 2. IZOLA > Oddati jih namerava z javnim zbiranjem ponudb, ponudbo je mogoče oddati do srede (21… »

Največja nagrada za ves trud so gostje, ki se vračajo v Pliskovico

Primorske 15.06.2023
Letošnja poletna sezona zelo dobro kaže, rezervacije kar dežujejo, pravijo v Mladinskem hotelu Pliskovica. Ob dvajsetletnici delovanja so ponosni, da je pri njih prenočilo že skoraj 33.000 gostov iz 90 držav, predvsem pa, da turisti ostajajo… »

V sredo odprejo dom upokojencev, sprva le za del stanovalcev

Primorske 15.06.2023
Po mesecih čakanja je negotovosti konec: dom upokojencev s 153 posteljami v Vrtojbi bodo odprli prihodnjo sredo, je potrdila direktorica Irena Leban. Sprva se bo vanj vselil del stanovalcev, v naslednjih mesecih pa ga bodo postopoma napolnili. Na odprtje… »

Okolje Piran gostincem zaenkrat ne bo znižalo najemnin

Primorske 15.06.2023
Novi nadzorniki Okolja Piran so zaključili zgodbo o znižanju najemnin v portoroških gostinskih lokalih in se odločili, da te ostajajo nespremenjene. Pred gostinci je višek turistične sezone, kar bi se jim moralo poznati v denarnicah. Ker pa po… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem