Povezane novice

Avtokamp Pivka jama išče novega lastnika

Primorske 16.06.2023
“Če je obdobje od velike noči, ko smo odprli, pa do sredine junija pokazatelj, kakšna bo letošnja turistična sezona, potem lahko skoraj že rečemo, da bo rekordna,” pravi Peter Kranjec, direktor podjetja Venus Trade, ki je lastnik avtokampa… »

Ali zelena plovila prevzemajo navtično industrijo?

Primorske 16.06.2023
Po kratkem zatišju med vrhuncem epidemije koronavirusa se je navtični turizem vrnil v stare tirnice. Še več. Globalna navtična industrija je v polnem razcvetu. Na nekatera plovila morajo naročniki čakati tudi po dve leti in več, tako kot na cestah… »

300. obletnica rojstva naravoslovca Giovannija Antonia Scopolija

Primorske 16.06.2023
Idrijski občinski svet je ob 300. obletnici rojstva prvega zdravnika v živosrebrnem rudniku in utemeljitelja naravoslovja na Slovenskem, medicine dela pa tudi v Evropi - Janeza Antona - Giovannija Atonia Scopolija, leto 2023 proglasil za njegovo leto… »

V Vrhpolju na prenovo čaka še 600 metrov ceste

Primorske 16.06.2023
Cesta Vipava-Vrhpolje bo danes in jutri na odseku od hišne številke 1G do 2B zaradi zaključka prenove cestišča in gradnje pločnika zaprta za ves promet. Obvoz je urejen skozi Duplje. Z dokončanjem del bodo na približno 400 metrov dolgem ozkem in… »

Prvo rundo boja za dvorec Vogrsko je dobil Aleš Bucik

Primorske 16.06.2023
Občina Renče-Vogrsko, ki po sodni poti zahteva vrnitev dvorca Vogrsko in 2,4 milijona evrov najemnin za nazaj, na prvi stopnji ni uspela. Sodišče je presodilo, da pogodba o najemu, ki jo je leta 1993 sklenilo podjetje nekdanjega župana Aleša Bucika… »

Vodenje koprske policijske uprave prevzel Dejan Grandič

Primorske 16.06.2023
Tri tedne po presenetljivem “odpoklicu” direktorja koprske policijske uprave Igorja Jadriča je vodenje koprske policije danes prevzel dosedanji pomočnik vodje koprskih kriminalistov Dejan Grandič. Za to ga je pooblastil generalni direktor policije… »

SPREMEMBA V VRHU PU KOPER: Jadrič odhaja, vodenje prevzel Dejan Grandič (FOTO)

Regional 16.06.2023
Na Policijski upravi (PU) Koper imajo novo vodstvo. Mesto direktorja je danes zasedel Dejan Grandič, nekdanji pomočnik vodje direktorja kriminalistične policije na koprski upravi, ki je zamenjal dosedanjega direktorja Igorja Jadriča, ki odhaja na… »

Cenijo les in varujejo gozd

Primorske 16.06.2023
Dijaki srednje gozdarske in lesarske šole iz Postojne so po treh letih sodelovanja z devetimi partnerji in sofinanciranjem evropskega kmetijskega sklada zaključili dva projekta. V prvem so proučevali možnost spravila lesa z mobilno gozdarsko žičnico… »

Mladeniča, ki pomagata graditi svetovljanski Trst

Primorske 16.06.2023
Mineva leto dni, od kar sta mlada Kraševca Mitja Pertot in Jan Zaccaria v središču Trsta odprla lokal Mood, po kakršnem je Trst pravzaprav hlepel: obenem je vinski bar in bistro s profilirano ponudbo sonaravno pridelanih vin in fusion jedi. Trst v… »

“Bi šel kdo na basket?”

Primorske 16.06.2023
Balkan ponuja nadvse atraktivne zgodbe, na meji verjetnega in ena od teh je tudi zgodba srbskega košarkarja Nikole Jokića. Ta nam je še bližje, ker je njegov klubski soigralec Koprčan Vlatko Čančar. Oba sta v torek zgodaj zjutraj z Denverjem… »

Kamen, ovit v modo, opero in čipke

Primorske 16.06.2023
Z uvodnim kulturno modnim dogodkom v kamnolomu Lipica se je v sredo začel sedmi Festival kamna, ki so ga na Krasu prvič pripravili pred desetimi leti. Jutri in v nedeljo se bo v Pliskovici odvilo osrednje festivalsko dogajanje s tekmovanjem mladih… »

Nataša Pirc Musar: “Prepričana sem, da Slovenija zmore več”

Primorske 16.06.2023
Nataša Pirc Musar, nekdanja novinarka, informacijska pooblaščenka, odvetnica, danes prva predsednica Slovenije, v začetnem obdobju po prevzemu funkcije na politični sceni ni preveč izstopala. Nasprotno, nakazala je, da bo bolj zadržana in… »

Prijatelja, ki prehranjujeta študente

Primorske 16.06.2023
Prijatelja sta že od osnovne šole. V petem razredu sta prišla na idejo, da bi skupaj prodajala šolske potrebščine. Seveda iz te moke takrat (še) ni bilo kruha. Sta ga pa zamesila pred devetimi leti, le da sta svinčnike in zvezke zamenjala za pivo… »

V tretje gre rado do konca

Primorske 16.06.2023
Konec tedna bo padel zastor še na klubsko sezono rokometašev. Nemški Köln bo že tradicionalno prizorišče zaključnega turnirja lige prvakov, v kateri naslov brani Barcelona z Domnom Makucem. KÖLN Rodičan pri katalonskem ponosu vztrajno zbira… »

Tudi na Finskem se pišejo pravljice

Primorske 16.06.2023
Junijski paket dvobojev v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 bo za slovenske nogometaše najzahtevnejši. Bi pa lahko izbranci Matjaža Keka na obzorju že uzrli Nemčijo, če bi se uspešno spoprijeli s sledečima tekmovalnima izzivoma. Po tej… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem