Povezane novice

S tovornjakom jih je zrinil v ograjo

Primorske 20.06.2023
Malo pred 13. uro se je na območju nekdanjega mejnega prehoda Škofije zgodila huda prometna nesreča. ŠKOFIJE > Policisti so ugotovili, da jo je povzročil 40-letni voznik tovornjaka, doma iz Ljubljane. S tovornjakom se je ... Celotna vsebina je na… »

Tudi na podeželju je marsikaj za doživeti

Primorske 20.06.2023
Bi si radi ogledali slap Veli vir in ne veste, kako do njega? Bi želeli romantični potep v dvoje skleniti na klopci ljubezni na Pomjanu in ne poznate njene točne lokacije? Kaj so ušesa Istre v Sočergi? Bi našli pot do rižanskega labirinta? Vse… »

Tek, prijateljstvo in turizem

Primorske 20.06.2023
Konec tedna v Podbrdu končani festival gorskega teka z obiskovalci iz 14 držav je z lepim odzivom in kakovostno izvedbo oznanil lepo poletno sezono tekaških in kolesarskih tekmovanj v Posočju. Že v nedeljo bo za uvod v Soča outdoor festival v… »

Študentskega dela je letos več kot študentov in dijakov

Primorske 20.06.2023
Dijaki in študentje, ki bodo želeli med počitnicami kaj zaslužiti, letos ne bodo težko našli dela. Ponudba del prek študentske napotnice presega povpraševanje, urna postavka pa zaradi tega pri večini delodajalcev presega zakonsko določeni… »

Tudi parkirna hiša Prisoje bo plačljiva: neuradno 36 evrov na leto

Primorske 20.06.2023
V parkirni hiši Prisoje, na javnih parkiriščih tik ob njej in na parkiriščih ob Ulici Istrskega odreda, ob Oljčni poti, ob Ulici Generala Levičnika in ob Dolinski cesti bo koprska občina uvedla plačljivo parkiranje. Neuradno bodo tamkajšnji… »

Bogata dediščina aleksandrink bo dobila primeren dom

Primorske 20.06.2023
Po letih prizadevanj si na mestni občini obetajo, da bodo načeto Hišo aleksandrink z muzejsko zbirko, ki pritegne ogromno obiskovalcev, le začeli prenavljati. Prvič so bili gradbinci predragi, občina si zdaj obeta, da bo do konca junija izbrala… »

Ankaran: turistična sezona v senci borovcev in ob zasoljenih parkirnih cenah

Primorske 20.06.2023
Preživljanje poletnih počitnic v Ankaranu je zabavno in preprosto, imajo pa domačini nekaj prednosti pred turisti. Do plaže se lahko odpravijo peš, parkiranje z občinskim abonmajem je brezplačno, večere pa v sklopu Poletja v Ankaranu bogati… »

Šempeter, Vrtojba: povprečna družina bo za smetarino plačevala 4,5 evra več

Primorske 20.06.2023
Šempetrci in Vrtojbenci bodo s 1. julijem plačevali med 15 in 20 odstotki dražjo smetarino. Povprečna štiričlanska družina, ki ne kompostira, bo po novem plačala 27,52 evra na mesec. Tista, ki kompostirajo, bo to stalo 19,6 evra na mesec. Morda pa… »

Podjetniki še vedno prejemajo odločbe o vračilu državne pomoči

Primorske 20.06.2023
Več tisoč podjetnikov je že prejelo odločbe, da morajo vrniti pomoč, ki so jo prejeli od države, Furs pa še ni končal svojega dela. SLOVENIJA > Te dni v medijih odmeva razkritje, da so si vodilni v podjetju SIJ izplačali kar 21 milijonov evrov… »

V dnevnih centrih v varstvu vse več starejših z demenco

Primorske 20.06.2023
V Domu starejših občanov Ilirska Bistrica so z majem ponovno zagnali dnevni center za starejše. Trenutno imajo tri uporabnike, zanimanje pa narašča. Precej več povpraševanja po dnevnem varstvu imajo tudi v Domu upokojencev Sežana, medtem ko v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem