Povezane novice

Ne le civilna družba, tudi občina nad Salonit kliče inšpektorje

Primorske 22.06.2023
Občina Kanal ob Soči je inšpekciji prijavila Salonit zaradi suma kršitev pri sosežigu odpadkov. “Našli smo prek sto posameznih kršitev v zadnjih dveh letih, med drugim tudi hujše,” pravi župan Miha Stegel, ki pričakuje, da bo inšpekcija… »

Kogojevo ustvarjanje je večen poklon naravi, iz katere črpa navdih

Primorske 22.06.2023
Oskar Kogoj je eden od slovenskih najvidnejših (industrijskih) oblikovalcev sodobnega časa. Skupen fond njegovih dosežkov in del pa doslej še ni obstajal. Uredili so ga v okviru projekta, ki sta ga njegovi hčerki uspešno prijavili na razpis LAS V… »

Kanal ob Soči / Občina podala sum kršitve okoljevarstvenega dovoljenja podjetja Salonit

Mladina 22.06.2023
Sklicuje se na več kot sto ugotovljenih posameznih utemeljenih primerov suma kršitev. Občina Kanal ob Soči je danes podala sum kršitev okoljevarstvenega dovoljenja podjetja Salonit Anhovo Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in energijo… »

Kolesarskim potem bodo dodali še vsebino

Primorske 22.06.2023
Štiri trase, 14 kilometrov kolesarskih poti, brv čez Sočo, postajališče za avtodome in tri postajališča ob poteh je omrežje, ki so ga v zadnjih letih uredili EZTS GO in tri obmejne goriške občine. “To omrežje želimo še razvijati,” pravi… »

Prva zmaga za Lucijčana Etiena Kantarja Božiča

Primorske 22.06.2023
Primorski motociklisti so v zadnjih dneh točke nabirali na asfaltu in v motokrosu. Na cestno hitrostni dirki za državno prvenstvo je v razredu super sport 600 prvič zmagal Etien Kantar Božič iz Lucije. BRATISLAVA, JASTREBARSKO > Ker pri nas ni… »

Župan Turel: “Najprej je treba končati naložbe, ki se izvajajo”

Primorske 22.06.2023
15 milijonov evrov zadolžitve občine v štirih letih, večje naložbe, ki se že izvajajo, in podražitve v gradbeništvu so glavni razlog, da uprava župana Sama Turela letos ne bo odprla nobene nove večje naložbe. Bo pa za 1,5 milijona kupila… »

Razbeljena past: v štirih urah v avtu skok za 26 stopinj Celzija

Primorske 22.06.2023
Tragedija, v kateri je v torek v razgretem avtu zaradi vročine umrl še ne dveletni otrok, je znova kruto opozorila, da so visoke temperature lahko usodne, zlasti za najmlajše. Čeprav sta vročina in sončna pripeka običajni za poletni čas, se še… »

Cerkno: adrenalinsko v celoletni turistični center

Primorske 22.06.2023
Na smučarskem centru Cerkno bodo v soboto uvodni obiskovalci lahko plezali po novem adrenalinskem stolpu. Gre za prvi korak zelene transformacije zimskega v celoletno turistično središče. Upravljalec smučišča Hotel Cerkno oziroma Postojnska jama… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem