Povezane novice

SODNI IZVEDENEC PRITRDIL MAGLICI: Odvetnik Cek napoveduje odškodninske tožbe, občina vztraja, da je priključek bil ustrezen

Regional 23.06.2023
Lokal Parenzana ob obmorskem parku Žusterna je, kljub začetku poletne turistične sezone, že nekaj mesecev zaprt, saj je koprska občina najemniku, podjetju Salera, odpovedala najemno pogodbo in zoper njega sprožila tožbo. A poročilo sodnega… »

Andrej Androjna: “Z vsakim potopom obstaja nevarnost, da se ne vrneš na površje”

Primorske 23.06.2023
Večna tema, orjaški pritisk 3800 metrov pod gladino morja, vse to in še več so dejavniki, ki so oteževali reševanje raziskovalnega podvodnega plovila Titan, ki je s petčlansko posadko izginilo med potopom do razbitin Titanika v Atlantskem oceanu. O… »

Na zaslišanju mame nesrečnega fantka in njenega partnerja se je zgodilo tole

Zurnal24 23.06.2023
Kot je znano, je bilo zoper mamo še ne dveletnega fantka, ki je umrl v avtu, parkiranem na hudi vročini, in njenega partnerja najprej odrejeno 48-urno policijsko pridržanje, temu je sledilo enako dolgo sodno pridržanje, ki bi se izteklo jutri, do… »

Slovenki pozlatili uniformo

Primorske 23.06.2023
Plezalni objekti na Bonifiki so prestali še eno pomembno preizkušnjo. Slovenska vojska je pripravila drugo svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem je nastopilo 59 športnic in športnikov iz enajstih držav. KOPER > Prvenstvo je bilo tudi… »

V tej vročini nudi Panovec dobrodošlo zavetje

Primorske 23.06.2023
Prenovljena gozdna učna pot na vzhodnem in orodja za telesno vadbo na zahodnem delu Panovca, kilometri sprehajalnih in tekaških stez, predvsem pa visoke temperature v teh dneh marsikoga zvabijo v zeleno zavetje Panovca, mestnega gozda. Nova Gorica je… »

Primorci so tam, kjer so na lestvici

Primorske 23.06.2023
Za veliko večino nogometnega sveta je nemški portal transfermarkt.de vodilo po tržni vrednosti nogometašev, klubov in lig. Vseeno velja podatke vzeti z določeno rezervo, vsaj pri manj odmevnih ligah in klubih. PRIMORSKA > Spremljanje zelo velikega… »

Zaščitene liščke naj bi prodajal Italijanom

Primorske 23.06.2023
Klavdio Kac iz Glema je poskušal sodišče prepričati, da je pet liščkov želel le rešiti pred gotovo smrtjo in da je velik ljubitelj živali. A je po sredini obravnavi s koprskega okrajnega sodišča odšel z novo obsodilno sodbo. Sodnica mu je… »

Vencelj: Problemov je preveč, da bi jih rešili s skromnimi “fičniki” države

Primorske 23.06.2023
Občina Idrija praznuje v spomin na odkritje bogate rudonosne žile leta 1508. Župana Tomaža Venclja smo zmotili med reševanjem njenih vitalnih problemov. Dogovarjal se je o prenovi bivšega dijaškega doma v stanovanja in o stanovanjskem skladu s… »

Sodni izvedenec pritrjuje Maglici, občina ne popušča

Primorske 23.06.2023
Sporu med koprsko občino in najemnikom lokala Parenzana na parkirišču v Žusterni, Andrejem Maglico, še ni videti konca. Slednji se sklicuje na zanj ugodno poročilo sodnega izvedenca in napoveduje odškodninske tožbe. Občina pa na drugi strani… »

Simčič: “Slike Brd iz moje mladosti so porazne. To, kar je zdaj, je paradiž.”

Primorske 23.06.2023
Izidor Simčič – Dorče je človek nekega drugega časa, ki ga ni več. A brez njegovih idej in rešitev bi bila Brda danes videti bistveno drugače. Zaslužen je za obnovo Šmartnega, Vile Vipolže in številnih drugih, tudi na stotine manjših… »

Višja dajatev občinam, manjši dobiček Batagelju?

Primorske 23.06.2023
Podjetje Postojnska jama za rabo naravnih vrednot Postojnski in Predjamski jamski sistem v skladu s koncesijsko pogodbo in uredbo državi ter občinama Postojna in Pivka plačuje koncesijsko dajatev, ki je zdaj omejena na največ tri milijone evrov letno… »

Inovacije so motor gospodarstva

Primorske 23.06.2023
Tri zlata priznanja, sedem srebrnih in pet bronastih je vodstvo severnoprimorske gospodarske zbornice v sredo zvečer podelilo najboljšim inovatorjem v regiji. Na letošnjem, že 21. razpisu za najboljše inovacije v regiji, je sodelovalo skoraj 100… »

Za uvod prvaki na Bonifiki

Primorske 23.06.2023
Na sedežu Nogometne zveze Slovenije (NZS) so opravili žreb parov prve in druge nogometne lige za novo sezono. Slednja bo za primorske nogometne privržence še posebej privlačna, saj bo več kot tretjina lige sestavljena iz primorskih klubov. BRDO PRI… »

Za dečka usodna dolgotrajna vročina

Primorske 23.06.2023
Povzročitev smrti iz malomarnosti, zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter promet z mamili so kazniva dejanja, ki so jih policisti zapisali v kazensko ovadbo, s katero so včeraj k preiskovalni sodnici celjskega sodišča privedli 35-letno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem