Povezane novice

Kritike predvsem zaradi novega obveznega prispevka

Delo 27.06.2023
Dolgotrajna oskrba: Minister obljublja dostopno ureditev, prilagojeno uporabniku, opozicija pa nasprotuje dodatnim obremenitvam. Predvidoma 14. julija bo državni zbor na izredni seji obravnaval predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, o katerem minister za… »

SDS: Podprli ne bomo nobenega zakona, ki uvaja nov davek #video

SiolNET 27.06.2023
Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga je v ponedeljek potrdila vlada, je po besedah ministra za solidarno prihodnost Simona Maljevca največji korak na tem področju v zadnjih 30 letih. V največji parlamentarni stranki Gibanje Svoboda predlog zakona… »

SDS ne bo podprla predloga o dolgotrajni oskrbi, ki v času draginje državljanom nalaga nov davek

Nova 24TV 27.06.2023
Foto: SDS Ni skrivnost, da je povišanje oskrbnin v domovih za starejše občane ena od neposrednih posledic tega, da je Golobova vlada ukinila zakon o dolgotrajni oskrbi, ki ga je po desetletjih raziskovanj in analiz končno sprejela Janševa vlada. Zdaj… »

Največ kritik zakona o dolgotrajni oskrbi leti na financiranje in na obremenitev CSD-jev

RTV Slovenija 27.06.2023
"Zakon se dotika pretežno starejše populacije, ki je bolna, zato je samo socialna oskrba nezadostna," opozarja Darinka Klemenc iz Srebrne niti, ki sicer pozdravlja nov predlog zakona o dolgotrajni oskrbi. Kritični do financiranja so v SDS-u in NSi-ju… »

Dolgotrajna oskrba: Socialni steber bo polnil proračun in obvezen prispevek

Dnevnik 27.06.2023
Predlog novega zakona o dolgotrajni oskrbi širi nabor in dostopnost storitev ter cilja omogočiti starostnikom čim daljše bivanje v domačem okolju. Financiranje dolgotrajne oskrbe bo razpršeno med delavce, delodajalce, upokojence in proračun, ki bo… »

SDS: Podprli ne bomo nobenega vladnega predloga, ki uvaja nov prispevek

Regional 27.06.2023
V SDS ob predlogu vladnega zakona o dolgotrajni oskrbi poudarjajo, da ne bodo podprli nobenega vladnega predloga, ki v časih draginje državljanom nalaga nov obvezen davek oziroma prispevek. Prepričani so, da zakon državljanom nalaga predvsem, da… »

Financiranje dolgotrajne oskrbe bo razpršeno med delavce, delodajalce, upokojence in proračun

RTV Slovenija 27.06.2023
Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi širi nabor storitev in njihovo dostopnost, hkrati pa se osredinja na čim daljše bivanje starostnika v domačem okolju, je na novinarski konferenci poudaril minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac. Družba v… »

Zakon o dolgotrajni oskrbi širi nabor pravic in zagotavlja financiranje

Delo 27.06.2023
Zakon bo začel veljati s 1. januarjem 2024, sočasno se bo začela izvajati pravica oskrbovalca družinskega člana. Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga je v ponedeljek potrdila vlada, je po besedah ministra za solidarno prihodnost Simona Maljevca… »

Obeta se nova dajatev

Zurnal24 27.06.2023
Vlada potrdila predlog zakona o dolgotrajni oskrbi. V Sloveniji se soočamo z izzivi starajoče družbe, pomanjkanja kadrov za izvajanje socialnovarstvenih storitev in nizkimi javnimi izdatki za dolgotrajno oskrbo glede na povprečje Evropske unije. Zato… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem