Povezane novice

Francija zaradi nemirov po smrti najstnika vpoklicala 40.000 policistov. Policist obtožen umora.

RTV Slovenija 29.06.2023
V pariškem predmestju Nanterre so drugo noč zapored potekali izgredi in spopadi protestnikov s policijo, potem ko je policist v torek zvečer med prometnim nadzorom ustrelil in ubil 17-letnika. Tožilstvo je policista danes obtožilo umora. V pariškem… »

Francoski policist obtožen umora najstnika, pri Parizu novi nemiri

Delo 29.06.2023
Policist, ki je v Nanterru ustrelil 17-letnika, je bil obtožen umora in je v priporu. Oblasti pričakujejo, da se bodo protesti nadaljevali. Francosko tožilstvo je danes policista, ki je v torek med prometno kontrolo iz neposredne bližine ustrelil in… »

Pred novimi protesti v Franciji vpoklicali 40.000 policistov

Dnevnik 29.06.2023
V več francoskih mestih danes potekajo protestni shodi v odziv na smrt 17-letnika, ki ga je v torek med prometno kontrolo policist iz neposredne bližine ustrelil in ubil. Po dveh nočeh nemirov in protestov je notranji minister Gerald Darmanin… »

[Video] Francijo zajel val migrantskega nasilja

Nova 24TV 29.06.2023
Nemiri migrantskih tolp v Franciji. (Foto: epa) Na desetine francoskih mest se je po valu nasilja čez noč prebudilo v požganih avtomobilih in počrnjenih zgradbah. V Neuilly-sur-Marne je bil uničen vrtec, zgoreli so tudi mestna knjižnica in… »

Najmanj 150 aretiranih, gori tudi v drugih mestih

Necenzurirano 29.06.2023
Francoska policija je aretirala najmanj 150 izgrednikov, ki so nemire očitno iz Pariza prenesli tudi v nekatera druga francoska mesta. Predsednik Macron meni, da je »nasilje zaradi dogodkov v Parizu neupravičeno«. Nemire je zanetilo dogajanje v… »

Nemiri se stopnjujejo: protestniki zažgali avtobus, 150 aretiranih

SiolNET 29.06.2023
V francoskem mestu Nanterre, kjer je policist med kontrolo prometa ubil sedemnajstletnika, so se v noči s srede na četrtek nadaljevali protesti. Nemiri so se razširili tudi v druga francoska mesta. Policija je prijela najmanj 150 ljudi, poroča… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem