Povezane novice

Koalicija poslala dopolnilno zavarovanje v zgodovino

Dnevnik 06.07.2023
Poslanci so potrdili preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v obvezni zdravstveni prispevek. Ker so se številne vlade na tej točki že zlomile, v koaliciji poudarjajo zgodovinski trenutek. V SD in Levici pričakujejo še nadomestitev… »

Poslanci, tudi poslanec SDS, po 30 letih ukinili dopolnilno zdravstveno zavarovanje

SiolNET 06.07.2023
Poslanci DZ so na izredni seji opravili tretjo obravnavo o noveli zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva ukinitev oziroma preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, in jo z 51 glasovi za in 29 proti tudi… »

To so poslanci sklenili glede ukinitve dopolnilnega zavarovanja

Zurnal24 06.07.2023
Prenos prispevka se bo uveljavil v začetku prihodnjega leta. Poslanci DZ so na izredni seji opravili tretjo obravnavo o noveli zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva ukinitev oz. preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega… »

Dopolnilno zavarovanje bo postalo obvezno in še dražje

Nova 24TV 06.07.2023
Foto: STA “Zgodovinska, tudi reformna odločitev.” Tako je vodja poslanske skupine Svobode Borut Sajovic napovedal, da bo podprl podržavljenje prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga je predlagala njegova stranka. “Razmere na področju… »

Kaj sledi preoblikovanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

RTV Slovenija 06.07.2023
Koalicija po preoblikovanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja usmerja pozornost k zdravstveni reformi, čeprav usoda zdravstvenega ministra Danijela Bešiča Loredana še ni jasna. Levica že jeseni pričakuje "progresivni zdravstveni prispevek"… »

Neparlamentarne stranke nezadovoljne z zakonom o strankah – Glas manjših strank bo še manj slišan

RTV Slovenija 06.07.2023
V neparlamentarnih strankah opozarjajo, da sprejeta novela zakona o političnih strankah v boljši položaj postavlja parlamentarne stranke in onemogoča delo neparlamentarnih. Zakon zmanjšuje delež proračunskih sredstev za fiksne prejemke strank… »

Uspelo je, kar ni še nobeni vladi do zdaj

Delo 06.07.2023
Poslanci so z 51 glasovi podprli predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki dopolnilno zavarovanje spreminja v obvezno. Dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne bo več. Prvega januarja prihodnje leto ga bo nadomestil obvezen… »

Koalicija ni prisluhnila predlogu SDS, da prepreči dvig oskrbnin v domovih za starejše

Nova 24TV 06.07.2023
Foto: AFP V poslanski skupini Slovenske demokratske stranke so pripravili in v obravnavo vložili predlog sprememb zakona o nujnih ukrepih za povečanje prihodkov upokojencev in omejitev dviga oskrbnin na področju socialnega varstva z namenom, da se… »

DZ potrdil ukinitev oziroma preoblikovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

RTV Slovenija 06.07.2023
DZ je potrdil novelo zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, v skladu s katero se bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje preoblikovalo oz. ukinilo. Poleg tega je DZ sprejel še štiri zakone, en predlog pa ni šel skozi njegovo sito… »

Zakonski predlog SDS za podaljšanje sofinanciranja stroškov domov za starejše končal zakonodajno pot

Dnevnik 06.07.2023
Predlog zakona o nujnih ukrepih za povečanje prihodkov upokojencev in omejitev dviga oskrbnin na področju socialnega varstva, s katero so v SDS želeli podaljšati sofinanciranje stroškov domov za starejše, je danes sklenil zakonodajno pot. Predlog… »

Spremembam financiranja političnih strank se obeta podpora

Dnevnik 06.07.2023
DZ je začel obravnavo predloga novele zakona o političnih strankah, ki med drugim vsebuje spremembe financiranja političnih strank. Glede na predstavitve stališč poslanskih skupin se zakonu obeta podpora. Slednjo so predlogu zakona namreč napovedale… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem