Povezane novice

Prvi sprinterski poraz za Philipsena, šokanten odstop Cavendisha

SiolNET 08.07.2023
Danec Mads Pedersen (Lidl - Trek) je zmagovalec osme etape letošnje Dirke po Franciji. V zaključku 200,7 kilometra dolge preizkušnje od Libourna do Limogesa so se pomerili sprinterji, Jasper Philipsen (Alpecin - Deceuninck) pa je doživel prvi poraz na… »

Pedersen v sprintu močnejši od Philipsena; padec in odstop Cavendisha

RTV Slovenija 08.07.2023
Osmo razgibano etapo kolesarske Dirke po Franciji od Libourna do Limogesa (201 km) je po skupinskem sprintu dobil Mads Pedersen (Lidl Trek). Tadej Pogačar je bil deseti. Etapo je zaznamoval odstop sorekorderja po številu zmag na Touru Marka Cavendisha… »

Pogačar: "Znova bo pokalo!"

Zurnal24 08.07.2023
Pogačar je že v osmi etapi poizkusil s sprintom pridobiti kakšno sekundo proti konkurentom, medtem ko za deveto etapo dirke po Franciji napoveduje pravi ognjemet. Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek) je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Franciji od… »

Klavrn konec Toura za sprintersko legendo, konec lova na rekord

SiolNET 08.07.2023
Mark Cavendish, 38-letni britanski sprinterski superzvezdnik, je v petek v sprintu sedme etape 110. Dirke po Franciji le za las zgrešil svojo 35. zmago, s katero bi postal rekorder Toura, a takšne priložnost najbrž ne bo dočakal nikoli več, vsekakor… »

Pogačar preživel še en dramatičen dan: Jutri bo spet pokalo

SiolNET 08.07.2023
Za zmago so se v osmi etapi letošnjega Toura pomerili sprinterji, Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek) pa je bil močnejši od Belgijcev Jasperja Philipsena (Alpecin – Deceuninck) in Wouta Van Aerta (Jumbo-Visma). V zaključku druge najdaljše etape dirke… »

Cavendish zapustil Tour, Pedersen ugnal zeleno majico

Delo 08.07.2023
V silovitem sprintu navkreber je bil najmočnejši in najhitrejši bivši svetovni prvak Mads Pedersen. Hribovita in zelo hitra 8. etapa se je končala s fantastičnim sprintom v Limogesu. Ampak vseeno se je bomo zapomnili predvsem zaradi padca in odstopa… »

Philipsen prvič poražen v sprintu, hud udarec za Pogačarjevega rivala

Zurnal24 08.07.2023
Pedersenu sprint navkreber, Vingegaard in Pogačar ostajata na prvih dveh mestih, katastrofa za Simona Yatesa. Nekdanji svetovni prvak Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek) je postal prvi kolesar na letošnji dirki po Franciji, ki je uspel v sprintu premagati… »

#foto Pedersenu sprint v Limogesu, Pogačar deseti, Cavendish v solzah končal svoj zadnji Tour

Dnevnik 08.07.2023
Danec Mads Pedersen (Lidl-Trek) je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Franciji od Libourna do Limogesa (200,7 km). V sprintu glavnine je bil boljši od Belgijcev Jasperja Philipsena in Wouta Van Aerta. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb… »

Uf, kako je Vingegaard zbodel Pogačarja: "V prvem tednu sem ..."

Zurnal24 08.07.2023
Vingegaard se je ob koncu prvega tedna dirkanja po francoski pentlji odločil, da začne s psihološkimi igricami s svojim največjim rivalom. Po dveh dnevih norih napadov in velikih preobratov v Pirenejih, je prva favorita dirke po Franciji Jonasa… »

Kakšna smola, največji vseh časov že zaključil s Tourom

Zurnal24 08.07.2023
Mark Cavendish je po padcu v osmi etapi že končal svoj zadnji Tour v življenju. Britanski kolesarski zvezdnik Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) je padel v osmi etapi dirke po Franciji od Libourna do Limogesa (201 km) ter zaradi suma na zlom ključnice… »

"Po četrtkovi zmagi smo začeli verjeti, da bo Tadej na koncu Toura bolj svež"

RTV Slovenija 08.07.2023
Nedelja prinaša novo gorsko etapo, vnovič s ciljem na koncu težkega vzpona. V nasprotju s četrtkom bo nedeljski zadnji vzpon brez kategorije, zadnjih pet kilometrov do vrha ognjenika Puy de Dome ima več kot desetodstotni povprečni naklon. "Se že… »

Tadej Pogačar bi prebudil speči ognjenik

Delo 08.07.2023
Primož Čerin se dobro spominja vzpona na Puy de Dôme, ki se na dirko vrača po 35 letih. V nadaljevanju preberite: Po dveh velikih pirenejskih bitkah, v katerih sta kolesarske udarce izmenjala prva favorita Tadej Pogačar (UAE) in Jonas Vingegaard… »

Na današnji dan (8. julij) …

SiolNET 08.07.2023
... leta 2022 je Tadej Pogačar (UAE Emirates) v sedmi etapi Dirke po Franciji postal glavni junak na sklepnem vzponu na legendarni La Planche des Belles Filles. Pogačar je v finišu etape bil veliki boj z Jonasom Vingegaardom, ki je napadel našega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem