Povezane novice

Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka v drugi polovici julija

Zurnal24 12.07.2023
Nevihtni sistem, ki nas je nepričakovano dosegel, je omilil hudo vročino. A po prehodu jutrišnje fronte nas že v soboto čaka otoplitev. "Jutranji dež je presenetil marsikoga. Tudi sam nisem pričakoval da lahko tale nevihtni sistem, ki se je začel… »

Zagreb je prizadelo silovito neurje. Veter je podiral drevesa.

RTV Slovenija 12.07.2023
Zagreb je zjutraj zajelo silovito neurje z močnimi sunki vetra, ki so podirali drevesa. Močan veter je zajel tudi Karlovec, kjer je povzročil veliko škode. Hrvaški hidrometeorološki zavod je za danes izdal oranžno opozorilo za večji del države… »

Zato so tudi vremenoslovce današnje nevihte tako močno presenetile

Zurnal24 12.07.2023
Tudi vremenarji niso napovedali nastanka tako močnih neurij. Danes ponoči in zjutraj so mnoge od nas presenetile močne nevihte, ki so se razplamenele na nebu, kljub temu da vremenska napoved ni napovedovala dotičnega pojava. Sedaj so na Arsu dejali… »

Slovenijo prešel nov pas neviht, ponoči znova nevarnost?

Necenzurirano 12.07.2023
Vreme je danes zjutraj poskrbelo za presenečenje, ko je z zahoda k nam prišel obširen nevihtni sistem, česar vremenske napovedi niso zajele. Opoldne je z italijanske strani prispel nov pas močnejših neviht, ki pa so nad našimi kraji na srečo… »

Po neurju: polno podrtih dreves in odkritih streh

Zurnal24 12.07.2023
Gasilci imajo polne roke dela z odstranjevanjem posledic neurij, ki so zjutraj zajela državo. Zjutraj so državo zajela neurja, ki so lomila drevesa in odkrivala strehe. Več o tem, kaj nam danes prinaša vreme, lahko preberete tukaj. Težave zaradi… »

Izračuni se uresničujejo: ta del države lahko zajame nov pas neviht #foto

SiolNET 12.07.2023
"Za zdaj se napoved nekaterih meteoroloških izračunov uresničuje. Zahodni oz. severozahodni del države bo v roku pol ure zajel nov močan pas neviht. Nevihto lahko poleg nalivov spremlja močan veter oz. piš," so objavili na Neurje.si. Že… »

Veter v Zagrebu podiral drevesa in lomil veje

Dnevnik 12.07.2023
Hrvaško prestolnico je davi zajelo silovito neurje z močnimi sunki vetra, ki so podirali drevesa. Močan veter je zajel tudi Karlovec, kjer je po poročanju hrvaških medijev povzročil veliko škode. Hrvaški hidrometeorološki zavod je za danes zaradi… »

Pohodnici v hudem neurju obtičali na kraški planoti

Necenzurirano 12.07.2023
Intervencijske službe imajo za sabo pestro jutro, a so morali na teren tudi gorski reševalci. Letalska policijska enota je namreč skupaj s kamniškimi gorskimi reševalci danes že zgodaj zjutraj reševala dve obnemogli pohodnici. Slednji sta zaradi… »

Kljub jutranjim nevihtam in prekinjeni dobavi elektrike se nam obeta vročina

Dnevnik 12.07.2023
Sredi noči so na prehodu med Padsko nižino in Alpami nastale močnejše nevihte, ki so potovale proti Sloveniji, kar sicer ni bilo napovedano. Zahodno Slovenijo so dosegle v zgodnjem jutru in nato prečkale osrednjo in južno Slovenijo. Kot poroča… »

VROČE BO, KLJUB JUTRANJIM NEVIHTAM: Udare strel je zabeležila celo potresna opazovalnica

Regional 12.07.2023
Sredi noči so na prehodu med Padsko nižino in Alpami nastale močnejše nevihte, ki so potovale proti Sloveniji, kar sicer ni bilo napovedano. Zahodno Slovenijo so dosegle v zgodnjem jutru in nato prečkale osrednjo in južno Slovenijo, je za STA… »

Po neurjih z močnim vetrom ponekod motena dobava električne energije

Delo 12.07.2023
V četrtek bo večja možnost močnejših krajevnih neviht in neurij. Neurja z močnim vetrom so v jutranjih urah zajela več delov države. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je ponekod prekinjena dobava električne energije. O prekinitvah… »

Umiritev je le prehodna, z zahoda prihaja nova pošiljka

Zurnal24 12.07.2023
Ozračje se je v večjem delu države umirilo, a vse kaže, da bo umiritev prehodnega značaja. V zgodnjih jutranjih urah se je čez državo pomikal močan nevihtni sistem, ki je lokalno povzročil veliko težav. Z različnih koncev države poročajo o… »

Močan veter pretrgal nekaj električnih daljnovodov, pohodnici reševal policijski helikopter

RTV Slovenija 12.07.2023
Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo za celotno državo in opozarja, da so v sredo čez dan, ponoči in v četrtek možna krajevna neurja. Sredi dneva in popoldne bo po nižinah še velika toplotna obremenitev. Po napovedih vremenoslovcev bodo… »

FOTO: Na tleh obležalo veliko dreves in električnih drogov, številni brez elektrike

Necenzurirano 12.07.2023
Kakšne so posledice današnjega orkanskega jutra? Informacije s terena so še skope, a intervencijske službe že poročajo o znatni škodi. Močan veter je namreč podrl veliko dreves, na tleh so pristali tudi številni električni drogovi. Neurje z… »

TURBULENTNO JUTRO: Padala so drevesa, motena je dobava z elektriko (FOTO)

Regional 12.07.2023
Neurja z močnim vetrom so v jutranjih urah zajela več delov države. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je ponekod prekinjena tudi dobava električne energije. O prekinitvah dobave elektrike zaradi pretrganih daljnovodov poročajo iz… »

Čez Slovenijo se premika nevihtni sistem, ki nosi neurja

Zurnal24 12.07.2023
Zbudili smo se v vremensko intenzivno jutro, podoben bo tudi preostanek dneva. Iz zahoda se čez državo pomika nevihtni sistem, ki s sabo nosi močan veter. Krajevno se lahko pojavijo neurja. "Pomika se zelo hitro v smeri proti vzhodu in bo do zgodnjega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem