Povezane novice

Nekatere reke poplavljalo, v Cerknem nosilo avtomobile. Ponoči bodo padavine ponehale.

RTV Slovenija 13.07.2023
Tudi popoldne so državo zajeli močnejši nalivi, predvsem na Gorenjskem. V številnih krajih je padala tudi toča. Nekatere reke so prestopile bregove. Padavine se bodo nadaljevale do večera, potem pa bodo postopno oslabele. V večernih urah je močno… »

GROZLJIVE POSLEDICE NOČNEGA NEURJA: Drevo padlo na vozilo družine, ki je kampirala, dva poškodovana (FOTO, VIDEO)

Regional 13.07.2023
Neurje z orkanskim vetrom je davi prizadelo celotno Koroško, Štajersko in Gorenjsko, najhuje pa je bilo v Pomurju. Najmočnejši sunki vetra so ponekod presegli 100 kilometrov na uro. Veliko dreves se je podrlo na ceste, električne vode, tudi na… »

Po popoldanskih nevihtah s točo zdaj še ta težava

Zurnal24 13.07.2023
Opozorila Agencije za okolje. Tudi popoldne so državo zajeli močnejši nalivi, predvsem na Gorenjskem, v Krškem in okolici je padala tudi toča. Zvečer se je ozračje začelo umirjati. V večernih urah je močno narasla reka Cerkniščica in poplavlja… »

Po nevihtah poplavlja več rek po državi

Delo 13.07.2023
Ponoči bodo reke povečini začele upadatim napoveduje Arso. V večernih urah je močno narasla reka Cerknica in poplavlja v večjem delu doline. Močneje so narasle tudi druge reke v zahodni, osrednji in severovzhodni Sloveniji, vodnatost rek na teh… »

#foto Silovita neurja: Ponekod zmanjkalo elektrike in podiralo drevesa, več rek je začelo poplavljati

Dnevnik 13.07.2023
Zgodaj zjutraj so se nad državo razbesnela neurja. Močan veter je podiral drevesa, ponekod je padala tudi toča. Odkrilo in poškodovalo je več objektov, nekatere kleti so zalite. Ponekod so zaradi posledic neurja zaprte lokalne in državne ceste, več… »

FOTO in VIDEO: Še zadnji nalivi v dnevu, ko je toča uničevala pridelke in razbijala avtomobile, veter pa odkrival strehe

Necenzurirano 13.07.2023
Vremensko turbolenten "dan" se je začel nekaj pred 3. uro ponoči. Po močnem vetru je popoldne klestila kot jajce in golf žogica velika toča. V naslednjih dnevih bo sončno in vsak dan bolj vroče. Škoda, ki so jo po Sloveniji povzročila silovita… »

Tudi popoldne uničujoče divjanje, a Arso vendarle objavil dobro novico

Zurnal24 13.07.2023
Popoldne državo zajeli močnejši nalivi, a Arso je objavil dobro vest. Nekaj minut po sedmi zvečer je Arso na svojem Facebook profilu objavil: "Končno nekoliko boljša novica, zahodno od naših krajev ne nastajajo več nove nevihte, na skrajnem zahodu… »

Medved: Neurje je razdejanje povzročilo vse od Bovca do Prekmurja

RTV Slovenija 13.07.2023
Državni sekretar na obrambnem ministrstvu Rudi Medved in poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan sta si ogledala posledice jutranjega neurja v Pomurju. "To so razsežnosti, ki jih zanesljivo občine same ne bodo mogle sanirati," je dejal Medved. Po… »

Hudo neurje prizadelo Avstrijo in Italijo. Jug Evrope se spopada z vročinskim valom.

RTV Slovenija 13.07.2023
Ponoči je hudo neurje pustošilo tudi v Avstriji, med drugim na Gradiščanskem, Solnograškem, v Salzburgu in na Koroškem. Neurje je prizadelo tudi sever Italije. Jug Evrope pa se medtem spoprijema z vročinskim valom. Na avstrijskem Koroškem je… »

Najvišjo škodo pričakujejo na območju Murske Sobote

Delo 13.07.2023
Ozračje se še ni povsem umirilo, danes popoldne meteorologi pričakujejo intenziviranje nevihtnega dogajanja. V drugi polovici noči in proti jutru je pas neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in ponekod tudi točo prešel Slovenijo od severozahoda… »

Prebivalka Mute na Koroškem: 'Nad nami je bil gozd, ki ga zdaj ni več'

24ur 13.07.2023
"Okoli 3.30 me je poklicala mama in mi povedala, kaj se je zgodilo. Potem nihče več ni spal. Niti v sanjah si ne bi predstavljala, da se kaj takega lahko zgodi!" nam je razmere po nevihtni noči opisala prebivalka Mute na Koroškem, ki oddaja apartmaje… »

Pozor: Vremenska ujma še ni rekla zadnje besede

Nova 24TV 13.07.2023
Foto: Facebook Iz severne Italije je Slovenijo ponoči dosegla izjemno močna nevihtna linija, ki je do jutranjih ur prešla večji del države. S seboj je prinesla rušilne sunke vetra, močne nalive in točo. Kot pa kaže meteorološka slika, so na… »

Drevo padlo na avto francoske družine, ki je na črno taborila v gozdu v bližini Bohinja

RTV Slovenija 13.07.2023
Neurje je ponoči prizadelo tudi predele Gorenjske, najhuje je bilo na območju Bohinja. Tam je padlo drevo na vozilo družine, ki je na črno taborila v gozdu v bohinjski soteski. Starši so bili pri tem poškodovani, zato so ju odpeljali v bolnišnico… »

Česa takega ne pomnijo. Silovite nevihte tudi danes. #video #foto

SiolNET 13.07.2023
Po podatkih agencije za okolje se bodo danes plohe in nevihte pojavljale nad vso Slovenijo, mogoča bodo krajevna neurja, zato so razglasili oranžno opozorilo. Močne nalive bosta ponekod spremljala tudi toča in močan veter. Vremenoslovci ne… »

Nalivi in sunki vetra, kaj nas še čaka?

Savinjsko Šalaške 13.07.2023
Z občine Mozirje poročajo, da je neurje z močnimi sunki vetra in nalivi povzročilo škodo na komunalni in prometni infrastrukturi. Ponoči je voda zalila kleti več stanovanjskih objekt, prav tako je veter odkril nekaj stanovanjskih hiš in kmetijskih… »

Strašljivi prizori posledic nočnega neurja: Orkanski veter odtrgal streho

Zurnal24 13.07.2023
Kažejo se obsežne posledice nočnega neurja. Na območju Bohinja sta bili v neurju poškodovani dve osebi. Na Koroškem je orkanski veter podiral in ruval drevesa. Neurje je ponoči prizadelo tudi večji del Gorenjske, kjer je veter odkrival strehe in… »

FOTO in VIDEO: Na območju Bohinja drevo padlo na mlado družino, starša poškodovana

Necenzurirano 13.07.2023
Vremenoslovci so včeraj intenzivno svarili, da lahko že ponoči nastanejo močnejše nevihte, kar se je tudi zgodilo. Bilo je še nekoliko huje kot včeraj zjutraj, ko so nalivi z orkanskim vetrom in manjšo točo pustošili predvsem na Notranjskem in… »

Današnje neurje eno najhujših zadnjih let. Poglejte, kakšne sunke vetra so namerili!

Necenzurirano 13.07.2023
Današnje vremensko dogajanje poznavalci vremena opredeljujejo kot najhujše neurje zadnjih let, kar je potrdila tudi Agencija RS za okolje (Arso). Odgovor Arso na vprašanje, ali smo Slovenci to noč in jutro doživeli eno najhujših neurij v zadnjem… »

Oranžni alarm: Tudi danes čez dan neurja, orkanski veter, tudi toča

Zurnal24 13.07.2023
V popoldanskih urah lahko pričakujemo krajevna neurja, ki bodo poleg močnega vetra nosila s seboj tudi točo. Silovita jutranja neurja so za seboj pustila veliko razdejanje. Vendar pa vreme danes še ni reklo zadnje. Agencija za okolje je razglasila… »

V hudi prometni nesreči umrl 70-letni pešec

Gorenjski utrip 13.07.2023
Danes nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti Železniki – Škofja Loka, v Podlubniku, v kateri je umrl 70-letni pešec. Po do sedaj znanih podatkih je 26-letni voznik, vozil osebni avtomobil iz smeri Železnikov proti… »

Napovedi so se uresničile: Ponoči toča, orkanski veter, nalivi

Zurnal24 13.07.2023
Agencija za okolje je za danes razglasila oranžni alarm. Njihove napovedi so se uresničile. Slovenijo je prešlo silovito neurje z močnimi nalivi, ki jih je ponekod spremljala tudi toča in močan veter. Tokrat je bil na udaru severni del države… »

PONOČI KLESTILA TOČA: Za čez dan izdano oranžno opozorilo (FOTO, VIDEO)

Regional 13.07.2023
Ponoči je ponekdo klestila toča. Občani na spletnih omrežjih poročajo o močnih nalivih z orkanskim vetrom, ki so podirala drevesa. Danes čez dan bodo po podatkih Agencije RS za okolje ob nevihtah možna krajevna neurja po celotni Sloveniji, zato so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem