Povezane novice

Škoda večja, kot se je zdela v četrtek: Poškodovani infrastruktura, poljščine, gozdovi

RTV Slovenija 14.07.2023
Četrtkova neurja so v dveh valih povzročila ogromno škode po vsej državi. Ponekod je toča uničila pridelek, objekte je zalivala voda, veter je odkrival strehe in ruval drevesa. Uničenih je več barak partizanske bolnice Franja. Škoda po… »

Golob obiskal Brežice in obljubil pomoč države pri škodi po četrtkovem neurju

RTV Slovenija 14.07.2023
Premier Robert Golob si je popoldne ogledal posledice neurij v vaseh Orehovec in Pišece v občini Brežice. Po pogovoru s prebivalci in županom Ivanom Molanom je obljubil, da bo vlada poskusila narediti vse, da bi čim hitreje prejeli pomoč. Premier… »

Golob v Brežicah obljubil pomoč države

Delo 14.07.2023
Opraviti je treba dvojno oceno: oceno neposredne škode na letošnjem pridelku in škode, ki bo terjala obnovitev nasadov in vinogradov. Predsednik vlade Robert Golob si je danes popoldne ogledal posledice neurij v vaseh Orehovec in Pišece v občini… »

Četrtkovo neurje ni prizaneslo niti Franji

Dnevnik 14.07.2023
Neurje, ki je v četrtek povzročilo veliko škodo po vsej Sloveniji, je popolnoma uničilo tri barake v Partizanski bolnici Franja, še tri so poškodovane. Za kulturni spomenik državnega pomena, ki ga samo v poletnih mesecih obišče okoli 20.000… »

Neurje prizadelo tudi bolnico Franjo

Delo 14.07.2023
Po vremensko mirni noči bodo danes odpravljali posledice divjanja narave. Po vremensko pestrem dnevu z neurji, ki so v četrtek pustošila po državi, je bila noč mirna. Danes tako nadaljujejo ocenjevanje in sanacijo škode, tudi v Cerknem. Tam so… »

Franja v letošnji sezoni najverjetneje ne bo več sprejemala turistov #foto

SiolNET 14.07.2023
Neurja z močnejšimi nalivi in točo, ki so v četrtek povzročila veliko škode po vsej državi, so se umirila. Padavine so skladno z napovedmi agencije za okolje (Arso) ponoči ponehale, tudi reke so večinoma začele upadati. Danes se tako nadaljujeta… »

Vremenoslovec svari, da z neurji še nismo opravili: Toča bo še večja

SiolNET 14.07.2023
Četrtkova neurja z močnejšimi nalivi in rekordno veliko točo, ki so povzročila veliko škode po vsej državi, so presenetila tudi vremenoslovce. Dežurni prognostik iz Arsa Blaž Šter je za Siol.net povedal, da se takšno vreme lahko še nadaljuje… »

Sodni dan v Cerknem

Zurnal24 14.07.2023
Zaradi obilnih padavin, ki so v četrtek popoldne zajele Cerkno, je poplavilo večje območje Cerkna. Sprožile so se sirene za splošno nevarnost. Zaradi poplav so se v četrtek popolne Cerknem oglasile sirene za splošno nevarnost, saj je zaradi velikih… »

RAZDEJANJE OD POSOČJA DO PREKMURJA: Koliko škode so povzročila neurja? (FOTO)

Regional 14.07.2023
Neurja z močnejšimi nalivi in točo, ki so v četrtek povzročila veliko škode po vsej državi, so se umirila. Padavine so po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) ponoči ponehale, tudi reke so povečini začele upadati. Obeta se sončen in vroč… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem