Povezane novice

Neurja znova odkrivala strehe in podirala drevesa

Delo 18.07.2023
Intervencije so bile potrebne na številnih območjih po državi. Tisoči so ostali brez elektrike, v štirih naseljih so evakuirali tabornike in otroke. Slovenijo je v večernih urah prešla linija močnih neviht. Po državi so bile potrebne številne… »

#foto: Močna neurja po državi znova odkrivala strehe in podirala drevesa, evakuiranih 253 ljudi

Dnevnik 18.07.2023
Večji del Slovenije je drevi prešla močna nevihtna fronta. Močni sunki vetra, ki so ponekod dosegali nad 100 kilometrov na uro, so po državi podirali drevesa in odkrivali strehe, med drugim na območju Celja, Laškega, Rogaške Slatine in Slovenskih… »

Številni brez elektrike, veter podiral drevesa, odkrival strehe. Evakuirali dva tabora otrok.

RTV Slovenija 18.07.2023
Slovenijo je prešel močan nevihtni sistem. Močan veter je po vsej državi podiral drevesa in odkrival strehe, nekaj prostorov je zalila voda. Močnejše nevihte so spet na vidiku v sredo popoldne in zvečer. Ste neurje ali posledice posneli? Vabljeni… »

Velik del države zaradi nevihte v temi, podiralo drevesa, razkrivalo hiše ...

Zurnal24 18.07.2023
Huda ura nad Slovenijo. Na posnetku Ljubljana - Vič, kjer so se drevesa podirala na parkirane avtomobile. Okrog 17. ure je Slovenijo zajela huda nevihta, Agencija RS za okolje je za celotno državo prižgala rdeče opozorilo. Kako se giba nevihta… »

Močno neurje z orkanskim vetrom podiralo drevesa in odkrivalo strehe #video

SiolNET 18.07.2023
Večji del Slovenije je drevi prešla močna nevihtna fronta. Močni sunki vetra, ki so ponekod dosegali nad 100 kilometrov na uro, so po državi podirali drevesa in odkrivali strehe, med drugim na območju Celja, Laškega, Rogaške Slatine in Slovenskih… »

Slovenija v rdečem, urnebes prešel Dolenjsko

Necenzurirano 18.07.2023
Arso je za celotno Slovenijo izdal najvišjo (rdečo) stopnjo opozorila. Močan nevihtni sistem nad severno Italijo in Avstrijo je med 17. in 18. uro prestopil slovenske meje. Prizori obetajoče apokalipse so prihajali iz vseh koncev Slovenije… »

NEVIHTNA CELICA OD SEVERA NAD VELIK DEL DRŽAVE: Veter s 164 km/h, podrta drevesa, odkrite strehe (FOTO)

Regional 18.07.2023
Agencija RS za okolje (Arso) je izdala rdeče opozorilo za vso državo. Nevihtna celica, ki je prišla iz Avstrije in Italije, se je namreč razširila nad vso državo. Veter je po državi podiral drevesa in odkrival strehe. Po podatkih Agencije RS za… »

Pozor: Nevihta bo prešla celotno državo, umaknite se na varno!

Zurnal24 18.07.2023
Arso prižgal rdeč alarm za celotno državo! Močan sistem neviht prehaja Slovenijo. Sunki vetra na posameznih postajah v Avstriji so dosegli 100 od 160 km/h, opozarjajo na Agenciji RS za okolje. "Pričakujemo zelo močne sunke vetra (nad 100 km/h)… »

V Bohinju so se oglasile sirene

Gorenjski glas 18.07.2023
V Bohinju so zaradi nevarnosti neurij malo pred 19. uro sprožili sirene za splošno nevarnost. Turiste, ki so na prostem, pozivajo, naj si poiščejo varno zavetje. Bohinjska Bistrica – Severni del države, tudi Gorenjsko, so s severnega dela Italije… »

Spletna stran Arso ponovno ne deluje, stanje lahko spremljate tukaj!

Necenzurirano 18.07.2023
Vas zanima kakšno je trenutno stanje po državi? Medtem ko po Sloveniji že divjajo neurja, spletna stran Arsa, na kateri ljudje spremljajo trenutno stanje po državi, ne deluje. Vremensko karto si lahko medtem ogledate na naslednji povezavi: Radarska… »

RDEČ ALARM ZA SZ IN SV DEL DRŽAVE: Sunki vetra v Avstriji že dosegajo do 160 km/h

Regional 18.07.2023
Močan sistem neviht se nahaja nad severno Italijo in Avstrijo. Sunki vetra na posameznih postajah v Avstriji dosegajo 100 od 160 km/h. Nevihtni sistem bo skrajni severozahod Slovenije dosegel okoli 17. ure. Pričakujemo zelo močne sunke vetra (nad 100… »

Podrobnejša napoved poteka nevihtnega pasu! Ogrožena območja: Gorenjska, Koroška, Štajerska.

Necenzurirano 18.07.2023
Pred nami je razgibano vremensko dogajanje. Vrh dogajanja bo v poznih popoldanskih in večernih urah. Vremenoslovci na Agenciji RS za okolje (Arso) so izdali opozorilo pred neurji, kar pomeni, da lahko pričakujemo močnejša neurja z debelo točo… »

Ponedeljek najbolj vroč dan letošnjega poletja v Sloveniji

Dnevnik 18.07.2023
Ponedeljek je bil najbolj vroč dan letošnjega poletja. V Dobličah pri Črnomlju se je ogrelo do 37,2 stopinje Celzija, tudi v Metliki je bila podobna temperatura, na Dolenjskem so izmerili okoli 36 stopinj, v Ljubljani stopinjo manj, je danes povedal… »

Močan veter je v ponedeljek podiral drevesa in odkrival strehe, nekaj odjemalcev še brez elektrike

RTV Slovenija 18.07.2023
Vremenska fronta z močnim vetrom in dežjem, ki je v ponedeljek prešla severovzhod Slovenije in Koroško, je povzročila kar nekaj težav. V severovzhodni Sloveniji so odpravili večino motenj v oskrbi z električno energijo, brez ostaja še nekaj… »

Vreme / Ponedeljek najbolj vroč dan letošnjega poletja

Mladina 18.07.2023
V Dobličah pri Črnomlju se je ogrelo do 37,2 stopinje Celzija, tudi v Metliki je bila podobna temperatura, na Dolenjskem so izmerili okoli 36 stopinj, v Ljubljani stopinjo manj. Ponedeljek je bil najbolj vroč dan letošnjega poletja. V Dobličah pri… »

POZOR! Bližajo se nam silovite nevihte, med najbolj ogroženimi tudi del Primorske

Regional 18.07.2023
Zaradi prihoda vremenske motnje iz severozahoda ter vpliva vročega afriškega zraka bo na območju Alp v stičišču dveh zračnih mas izjemno nestabilno vreme. Znova lahko pričakujemo razvoj močnih nevihtnih celic, ki se bodo tvorile v večje… »

Veter lahko znova ruva drevesa in odkriva strehe, tako se bodo gibale nevihte

Zurnal24 18.07.2023
Dogajati se naj bi začelo okoli 20. ure, najprej na severu in severovzhodu. "Veter lahko znova povzroči obširne vetrolome, ruva drevesa, odkriva strehe ter odnaša predmete. Ob prehodu neviht je možna tudi toča." Agencija RS za okolje (Arso) je za… »

Včeraj najbolj vroč dan letošnjega poletja v Sloveniji

Delo 18.07.2023
Najvišje dnevne temperature bodo danes na Primorskem, kajti tam piha šibka burja, tako da je bilo zelo toplo tudi današnje jutro. Včeraj je bil najbolj vroč dan letošnjega poletja. Kot je danes povedal dežurni meteorolog na Arsu Blaž Šter, se je… »

Vreme: Večinoma sončno in vroče

Dnevnik 18.07.2023
Pozno popoldne in zvečer bodo možne nevihte. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V sredo bo deloma… »

Alarm prižgan: Nevarnost za neurja s točo danes še večja kot včeraj

Zurnal24 18.07.2023
Agencija RS za okolje danes z dvema oranžnima opozoriloma. Minuli konec tedna nas je dosegel vročinski val. Vrhunec je bil včeraj, ko se je temperatura zraka na jugovzhodu povzpela nad 35 °C. Najbolj vroče je bilo v Dobličah pri Črnomlju, kjer se… »

Za danes kar dve vremenski opozorili

Necenzurirano 18.07.2023
Medtem ko smo včeraj zabeležili najtoplejši dan v tretjem vročinskem valu letošnjega poletja, nas danes ponovno čaka huda vročina, s kakšno stopinjo manj kot včeraj. Popoldne pa so po celi državi možne tudi močnejše nevihte. Tako ima za danes… »

TOČA, SUNKI VETRA IN MOČNI NALIVI: Nevihtno dogajanje bo kratkotrajno, a bo lahko zelo intenzivno

Regional 18.07.2023
Po podatkih Agencije RS za okolje so tekom noči predvsem v severovzhodni Sloveniji možne močnejše nevihte. V torek popoldne in zvečer pa bo povečana verjetnost za močne nevihte povsod po državi. Možna bodo krajevna neurja s točo, sunki vetra in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem