Povezane novice

PONOČI IN JUTRI SPET GROZIJO NEURJA: Kako se bodo gibale nevihte?

Regional 20.07.2023
Zvečer in ponoči bodo predvsem na severovzhodu in severozahodu Slovenije nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Jutro bo pretežno oblačno, najnižje temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem okoli 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh… »

APOKALIPTIČNI PRIZORI NA HRVAŠKEM: Strašnih 20 minut, štirje mrtvi, med njimi gasilec (FOTO, VIDEO)

Regional 20.07.2023
Silovito neurje z orkanskim vetrom in močnimi padavinami, ki je v sredo popoldne besnelo po notranjosti Hrvaške, je zahtevalo štiri življenja - dve v Zagrebu in eno na vzhodu države, umrl pa je tudi gasilec. Najhuje je bilo v prestolnici, kjer je… »

Nevihtne celice prihajajo druga za drugo. Poročila o toči in močnem vetru.

RTV Slovenija 20.07.2023
Dan so znova zaznamovale nevihte z močnim vetrom, nalivi in točo, le da so tokrat pretežno izpustile osrednjo, južno in jugozahodno Slovenijo. Najhuje pa je bilo na Gorenjskem in Štajerskem. Krajevne nevihte se bodo pojavljale tudi ponoči in v… »

VIDEO: Na Celjskem toča velika kot jajce. Neurje tudi v Kamniku in Domžalah

Necenzurirano 20.07.2023
Tudi danes Slovenija doživlja neurja. Močnejša nevihta s točo je prizadela Občino Lenart, enako tudi Občino Celje. Poročajo o veliki škodi na poljskih pridelkih. Napovedi Agencija RS za okolje (Arso), da se popoldne in zvečer predvsem v… »

Nevihta se giblje v smeri proti jugovzhodu, nestabilno vreme do nedelje #foto

SiolNET 20.07.2023
Po zadnjih podatkih Agencije RS za okolje je ob nevihti vzhodno od Kamnika radarska odbojnost dosegla vrednost, ki nakazuje na možnost pojava močnih sunkov vetra, nalivov in toče. Na avtomatski postaji v Kamniški Bistrici je v pol ure padlo 19… »

Močnejše nevihte prehajajo sever države, marsikje znova toča

Delo 20.07.2023
Arso je za severni del države tudi danes izdal oranžno opozorilo. Uresničuje se napoved Agencije RS za okolje (Arso), da bodo popoldne in zvečer predvsem v severni Sloveniji možne močnejše nevihte. Za ta del države je agencija izdala oranžno… »

So vremenske nevšečnosti res vse pogostejše in intenzivnejše?

Necenzurirano 20.07.2023
Te dni po Sloveniji klestijo neurja z močnim vetrom, nalivi in točo, po napovedih vremenoslovcev pa se vreme še nekaj časa ne bo umirilo. »Vzrok pogostih neurij letos poleti je neobičajno izrazit višinski veter, ki je v poletnem času sicer precej… »

SKUPINO SLEPIH, KI JO JE UJELO NEURJE V KRMI, REŠILI: Ceste ostajajo zaprte (FOTO)

Regional 20.07.2023
Močan veter je v sredo popoldan v Radovni podrl veliko število dreves, ki so padla čez cesto in območje odrezale od sveta. Kranjskogorskim gasilcem je ob pomoči gozdarjev in drugih služb danes dopoldan uspelo zagotoviti tolikšno prevoznost ceste do… »

Posnetki iz zraka: vetrolom v dolini Radovne drevesa podiral kot hišice iz kart

24ur 20.07.2023
Sredino neurje z močnimi sunki vetra ni prizaneslo niti dolini Radovne in Krme na Gorenjskem. Močni sunki vetra so ruvali drevesa in lomili veje, a razsežnost škode v gozdu razkriva posnetek iz helikopterja dežurne ekipe za reševanje v gorah GRZS s… »

Ujete v Krmi in Kotu uspešno evakuirali

Delo 20.07.2023
Brez elektrike je nekaj tisoč odjemalcev, poškodovala sta se gasilec in delavec elektropodjetja, kontejnersko ladjo odtrgalo s priveza. Vremenske razmere so se umirile, je pa v sredo popoldne nevihtna linija prinesla zelo močne sunke vetra, ponekod so… »

Evakuacija uspešna, poglejte to razdejanje

Zurnal24 20.07.2023
Močan veter je v sredo v Radovni podrl veliko število dreves, ki so padla čez cesto in območje odrezale od sveta. Kranjskogorskim gasilcem je ob pomoči gozdarjev in drugih služb danes dopoldan uspelo zagotoviti tolikšno prevoznost ceste do Krme in… »

Tudi danes nevihte, tako se bodo gibale

Zurnal24 20.07.2023
Arso za popoldne in zvečer razglasili oranžni alarm za severovzhodni in severozahodni del Slovenije. Po neurjih, ki so včeraj in v torek zajela večji del države ter terjala tudi smrtno žrtev, se danes nadaljuje odpravljanje posledic in ocenjevanje… »

Oranžno opozorilo: Popoldne na severu države možne močnejše nevihte

Dnevnik 20.07.2023
Popoldne in zvečer bodo predvsem v severovzhodni in severozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte, za ta del države je Agencija RS za okolje (Arso) izdala oranžno opozorilo. V petek pa se bo po njihovih napovedih verjetnost krajevnih neurij… »

#foto #video Neurje na Hrvaškem zahtevalo štiri življenja, v prestolnici poškodovanih okoli 100 ljudi

Dnevnik 20.07.2023
Silovito neurje z orkanskim vetrom in močnimi padavinami, ki je v sredo popoldne besnelo po notranjosti Hrvaške, je zahtevalo štiri življenja - dve v Zagrebu in eno na vzhodu države, umrl pa je tudi gasilec. Najhuje je bilo v prestolnici, kjer je… »

Evakuacija slepih in slabovidnih planincev iz Krme uspešno zaključena

Dnevnik 20.07.2023
Današnje dopoldne so zaznamovala poročila o odpravljanju posledic neurij, ki so včeraj zajela večji del države. V Kovinarski koči v Krmi je včeraj popoldne ostalo ujetih več planincev, ki se zaradi podrtih dreves niso mogli vrniti. Med njimi tudi… »

Posledice včerajšnjega neurja: Poškodovana gasilec in električar, odpihnjena ladja, izruvana drevesa in poškodovane strehe

Dnevnik 20.07.2023
Vremenske razmere so se vendarle umirile, je pa v sredo popoldne nevihtna linija prinesla zelo močne sunke vetra, ponekod so bile izrazite nevihtne celice s točo in udari strel. Zvečer je drugi val neviht zajel zahodni del Slovenije. Kot so sporočili… »

FOTO in VIDEO: Ob razdejanju udarila še tragedija, iz Blejskega jezera med drugim reševali tudi otroka

Necenzurirano 20.07.2023
Po dveh dnevih vremenske stihije, ki je v delih Slovenije povzročila katastrofo, pri čemer smo zabeležili tudi smrtno žrtev, bo danes vremensko dogajanje nekoliko bolj krotko, a pristojne še prej čaka odpravljanje hudih posledic na terenu. V sredo… »

Neurje na Hrvaškem zahtevalo štiri smrtne žrtve

RTV Slovenija 20.07.2023
Silovito neurje z orkanskim vetrom in močnimi padavinami, ki je v sredo popoldne besnelo po notranjosti Hrvaške, je zahtevalo štiri življenja – dve v Zagrebu in eno na vzhodu države, umrl pa je tudi gasilec. Dva moška, 50-letni pešec in 48-letni… »

Grozljivo pričevanje Hrvata: Stemnilo se je, videti je bilo kot armagedon. Mesto je bilo neprepoznavno. #video

SiolNET 20.07.2023
"Mesto je bilo neprepoznavno," je za Siol.net povedal urednik hrvaškega tehnološkega portala Portofon Krunoslav Ćosić. "Medijski posnetki so razkrivali polomljene veje in izruvana drevesa, a največ nesnage je povzročil veter, ki je prevračal… »

FOTO: V Luki Koper v hudem neurju s priveza odtrgalo 353-metrsko kontejnersko ladjo

Necenzurirano 20.07.2023
Če se je v večjem delu Slovenije glavnina včerajšnjega nevihtnega dogajanja odvila v popoldanskih urah, pa so na Obali največ drame doživeli pozno zvečer in v nočnih urah. Kot je že ponoči na Twitterju sporočila Agencija RS za okolje (Arso), so… »

Na Bledu je v včerajšnjem neurju umrla ena oseba, druga je hudo poškodovana

Gorenjski utrip 20.07.2023
Sredino hudo neurje, ki se je razbesnelo nad Slovenijo, je terjalo smrtno žrtev V sredo v popoldanskih urah se je na Bledu, v času močnega neurja, zgodila nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje, še ena pa je bila huje poškodovana… »

Pomagal drugim in se hudo poškodoval

Zurnal24 20.07.2023
Zaradi neprevozne ceste je 90 planincev ostalo ujetih v koči, na pomoč jim je priskočila Gorska reševalna služba Mojstrana. Udar toka pod daljnovodom hudo poškodoval delavca elektro podjetja. Vremenske razmere so se vendarle umirile, je pa v sredo… »

SLOVENSKO ISTRO PRIZADEL DRUGI VAL NEURIJ: Pustošila tramontana, v Luki Koper se je odtrgala ladja (FOTO, VIDEO)

Regional 20.07.2023
Vremenske razmere so se vendarle umirile, je pa v sredo popoldne nevihtna linija prinesla zelo močne sunke vetra, ponekod so bile izrazite tudi nevihtne celice s točo in udari strel. V večernih urah pa je drugi val neviht zajel zahodni del Slovenije… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem