Povezane novice

Včerajšnja nevihta prinesla točo in motnje v oskrbi z električno energijo

Dnevnik 24.07.2023
Nevihtna celica, ki je v ponedeljek zvečer z zahoda dosegla Slovenijo, je povzročila neurja s točo, močnimi sunki vetra in silovitim deževjem. Agencija RS za okolje je tudi za danes izdala oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. V severnem delu… »

Po državi klestila toča in pihal orkanski veter, škoda bo ogromna #foto #video

SiolNET 24.07.2023
Iznad Furlanije - Julijske krajine je zahodni del Slovenije zajela močna nevihta in potovala proti vzhodu in jugovzhodu države. Nevihto so spremljali debela toča in močni sunki vetra, ki so v Ajdovščini dosegli hitrost 118 kilometrov na uro. Arso je… »

Škodo po siloviti toči bo razkrilo šele jutro. Na poti že nove nevihtne celice.

RTV Slovenija 24.07.2023
Nevihtna linija je prešla Primorsko in osrednjo Slovenijo ter prek Dolenjske nadaljevala pot proti Hrvaški. Nova je nastala pri Jesenicah, dodatne prihajajo iz Italije. Arso je izdal rdeče vremensko opozorilo. Iz številnih krajev poročajo o debeli… »

Slovenijo zajeli močni sunki vetra in debela toča

Delo 24.07.2023
Na severu so možni tudi plazovi. V sredo, ko bo dež zajel vso Slovenijo, naj bi se tudi občutneje ohladilo. Nevihtni sistem se je hitro pomikal proti vzhodu, zato je Agencija RS za okolje (Arso) dvignila stopnjo vremenske ogroženosti na najvišjo… »

Pred nami huda ura: Orkanski sunki vetra, možna večja toča

Zurnal24 24.07.2023
Pristojne enote v pripravljenosti. Čaka nas dolga noč, jutri pa bo še bolj nevarno. Za današnji večer je Arso za severni dve regiji izdal oranžno opozorilo za močne nevihte, za jutri, že od polnoči, je oranžno opozorilo izdano za celotno… »

Arso svari pred poplavljanjem hudournikov in manjših rek

Necenzurirano 24.07.2023
Pri Agenciji RS za okolje (Arso) svarijo, da lahko ob današnjih neurjih hitro narastejo ter se razlijejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Iz Geološkega zavoda Slovenije medtem opozarjajo, da predvsem na severu države velja povečana… »

Brane Gregorčič: "Možen razvoj močnih neviht", podoben tistim, ki so povzročale uničujoč vetrolom

Necenzurirano 24.07.2023
Napovedi ameriškega meteorološkega spletnega portala AccuWeather za poletje v Evropi so se do neke mere uresničile. Spomladi so za del Evrope, kjer leži tudi Slovenija, napovedali neobičajno veliko dežja oziroma možnost nastanka pogostih neurij. Po… »

Arso: To je uvod v nevarno vremensko dogajanje

Zurnal24 24.07.2023
Nad severno Italijo bodo popoldne nastajale močnejše nevihte, ki se lahko zvečer razširijo nad severno Slovenijo. "To bo uvod v nevarno vremensko dogajanje, ki ga pričakujemo od ponedeljka zvečer do srede," piše Arso. "Po vremensko bolj umirjeni… »

Gregorčič: V prihodnjih 36 urah bodite pozorni na vremensko dogajanje #video

SiolNET 24.07.2023
Na agenciji za okolje (Arso) so za torek izdali oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. Po besedah meteorologa Branka Gregorčiča nas danes in v torek čaka podobno vremensko dogajanje kot v preteklem tednu. Že zvečer in ponoči lahko predvsem v… »

Izdano oranžno opozorilo, v teh krajih bo najhuje

Zurnal24 24.07.2023
Agencija za okolje je izdala oranžno opozorilo zaradi možnosti krajevnih neurij. Agencija RS za okolje (Arso) je za sever Slovenije za popoldne izdala oranžno vremensko opozorilo pred močnejšimi krajevnimi nevihtami. Opozorilo za severozahod države… »

Opozorilo pred nevihtami!

Nova 24TV 24.07.2023
Foto: Freepik Agencija RS za okolje (Arso) je za sever Slovenije za popoldne izdala oranžno vremensko opozorilo pred močnejšimi krajevnimi nevihtami. Opozorilo za severozahod države velja od 19. ure, za severovzhod pa od 18. ure. Lokalno so možni… »

NI ŠE KONEC Z EKSTREMI PRI NAS: Opozarjajo pred nevarnostjo orkanskih vetrov!

Regional 24.07.2023
Čeprav je bila nedelja vremensko mirnejša, z ekstremnimi pojavi po ocenah vremenoslovcev še nismo opravili. Od danes zvečer do srede bodo možne močnejše nevihte. Sprva naj bi bili glavna nevarnost močni sunki vetra in toča, od torka popoldne pa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem