Povezane novice

Zlorabljanje tujih delavcev postaja poslovni model

Dnevnik 24.07.2023
Čeprav je inšpektorat za delo kaznoval in s 40.000 evri oglobil nelegalni agenciji za posredovanje delavcev in podjetje, ki je preko njiju najemalo delavce, je to vendarle slab znak, zatrjujejo zastopniki delavskih pravic. Poslovni model takih… »

Inšpektorat za delo: izdali so za 40.000 evrov glob

Zurnal24 24.07.2023
Inšpektorji so ugotovili še številne druge nepravilnosti, kot je pomanjkljiva dokumentacija, neurejeno zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu ter pomanjkanje ustrezne usposobljenosti delavcev, in še nekaj drugih kršitev. Inšpektorat za delo je… »

Za izkoriščanje ukrajinskih delavcev izrekli 40.000 evrov globe

Delo 24.07.2023
Podjetje Alumero je najemalo ukrajinske delavce prek posrednikov, ne da bi preverili zakonitost dokumentov o njihovi napotitvi. Inšpektorat za delo je pred kratkim odkril nov primer izkoriščanja tujih delavcev v podjetju Alumero iz Slovenske Bistrice… »

Zaradi izkoriščanja tujih delavcev v Slovenski Bistrici za 40.000 evrov glob

RTV Slovenija 24.07.2023
Inšpektorat je odkril nov primer izkoriščanja tujih delavcev, in sicer v podjetju Alumero iz Slovenske Bistrice. Med drugim naj bi tuji delavci delali dnevno po 12 ur in več, a inšpektorji konkretnih podatkov niso dobili, ker evidence sploh niso… »

Več kot 40 tisoč evrov globe za izkoriščanje tujih delavcev v Slovenski Bistrici

SiolNET 24.07.2023
Inšpektorat za delo je odkril nov primer izkoriščanja tujih delavcev, in sicer v podjetju Alumero iz Slovenske Bistrice. V podjetju, ki izdeluje aluminijske profile in konstrukcije, so najemali ukrajinske delavce prek posrednikov, ne da bi preverili… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem